Wine and Crime: Forfatterevent i Pressen ved Rådhuspladsen

Indlægget indeholder reklamelinks, uden indtjening for bloggen.

Mandag aften stod i krimiens tegn i Pressen ved Rådhuspladsen. Der blev snakket om fem nye og nyere udgivelser, mens vi som publikum kunne nyde skønne sangriaer med limeskiver, friske jordbær, og søde små profiterols

 

Når der er forfatterarrangementer med lækkerier og goodiebags, er jeg på pletten. Bliver der også serveret vin, er det fuldstændig garanti garanteret at jeg er til stede. Hvem vil ikke gerne kunne få en lille skid på mandag aften, omgivet af bøger?

Arrangementet var arrangeret af Saxo og Politikens Forlag, og yderst vellykket, set med mine øjne.

Wine and crime i Pressen, bog arrangementChokolade er det bedste jeg ved, og der blev smovset kan jeg godt fortælle.

Fem danske forfattere gav den gas

Elsebeth Egholm

Først på scenen var Elsebeth Egholm, der skulle fortælle om sin kommene krimi Jeg finder dig altid, der udkommer den 28. juli.

En Batman-agtig krimi der foregår i Århus, og har fuld fart på spændingen (Egholms egen beskrivelse). Den blev omskrevet hele tre gange, fra enden til anden da hun ville skifte fortællervinkel, og synes den startede ud med at være for litterær. I stedet ønskede hun netop en action mættet krimi, der ville fange læseren med det samme.

Beskrivelse af bogen fra Politikens Forlag:

Rina kan ikke genkende ansigter. Hun er læge, men om natten lever hun et dobbeltliv: For at kompensere for sit handicap og selvbehandle en svær barndom klatrer hun på høje bygninger og laver anonym street art under navnet Private Eye.

Men en nat går det galt. En ung mand styrter i døden tæt på Prismet i Aarhus, hvor hun netop har klatret. Og da hun kommer hjem, bliver hun overfaldet af en mand med en kniv. Ting begynder at ske, og hun ved, at nogen er efter hende.

Jeg synes den lyder rigtig spændende, men nu er jeg også ret glad for spænding/thriller/aktion krimier.

Elsebeth Egholm, Forfatter event PressenJeg finder dig altid, 270 kr., Saxo 

Lisbeth Zornig & Mikael Lindholm

Zornig og Lindholm er et ægtepar, der skriver krimier sammen. Deres beskrivelse af bogen Arkimedes, der er en selvstændig roman efter Bundfald, er en handling med et budskab om anderledes ting. Noget som vi måske ikke helt ønsker at vide noget om. Børn og mishandling af disse. Hvor onde mennesker virkelig kan være mod hinanden.

Forfatterparret starter en bog ude ved bålet i haven, og med et glas (eller en flaske afhængigt af hvem du spørger) god vin. Her udveksler de ideer til plot og handling.

Forlaget skriver:

Karrierekvinden Malene er vokset ud af en traumatisk barndom i Nakskov og er netop blevet direktør for Hjælp Barnet. Men en opvækst præget af vold, misbrug og voksnes svigt forfølger hende stadig.

En finansmand findes myrdet, og sporene på gerningsstedet peger mod Malene. Hun er uskyldig, men kan ikke bruge sit alibi – fordi det involverer en minister. Hvem vil hende til livs?

Imens vender hendes ekskæreste Mathias tilbage til Danmark fra sit eksil i hængekøjen i Jacó Beach. Han beslutter sig for at hjælpe Malene og begynder at granske den myrdedes baggrund. Det fører ham på sporet af hemmeligheder, som både rækker langt tilbage i tiden, men også dybt ind i magtens korridorer. Her tegner sig konturerne af et skelsættende politisk komplot, der kan ændre landets fremtid.

Zornig & Lindholm, Forfatter event Pressen

Arkimedes, 200 kr., Saxo

Anna Ekberg

Navnet er i virkeligheden et synonym over de samme to herrer, der går under A. J. Kazinski. Denne gang bad forlaget dog om et andet navn, og Anders Rønnov Klarlund og Jacob Weinreich, fandt på Anna Ekberg under en løbetur i Sverige. Angiveligt inspireret af to gravsten.

Der blev fortalt med humor og glimt i øjet. Om bogens handling, og hvordan ægteskab både er det bedste og det værste, der kan ske for dig. Hvordan du kan sætte dig selv i bås, og på den måde ende op med kun én mulighed for flugt: mord.

Forlaget skriver:

Christian og Leonora har det hele, et godt ægteskab, et drømmehus med udsigt over Vejle fjord og en søn, der netop er blevet erklæret rask efter lang tids sygdom. Men til en fest i Christians firma, ser Leonora sin mand sammen med en yngre kvinde.

Leonora indser, at hun risikerer at blive forladt. Tænk, at Christian kan. Tænk, at han kan forlade den kvinde, der har ofret sin karriere, alt, for at passe sønnen og sørge for familien.

Leonora tager en beslutning: hun nægter at stå tilbage som hende, der blev forladt – uanset hvilke midler, hun skal tage i brug. 

Anna Ekberg, forfatter event pressen

Kærlighed for voksne, 169 kr., Saxo

Bogen Kærlighed for voksne har været udgivet i noget tid, og har fået hammer gode anmeldelser. Derfor skulle den selvfølgelig også med mig hjem, med kruseduller i og det hele, og lægges i sommerlæsebunken.

Kærlighed for voksne af Anna Ekberg

En bog der skal nydes, og rigtig gerne med et godt glas vin til 😉

Julie Hastrup

Julie Hastrup fortalte om hvordan hun er vokset op med en overtroisk mormor, og derfor har udviklet sig til at være lidt af en bangebuks. Det har dog ikke stoppet hende fra at tage ud og researche til sine bøger, på uhyggelige steder.

Til Mirakelmanden tog hun familien med til Finland, til en lille ø der krævede samtlige transportmidler og tre timers sejlads at nå ud til. På øen lå der en lille øde landsby, og det der engang var et sindsygehospital.

Her kunne Hastrup blive vist rundt og skabe sig indtryk og hører historier, der også blev inspirationskilder til krimien.

Bogen er en uafhængig efterfølger til de andre krimier om Rebekka Holm, og omhandler hendes svenske kæreste Niclas og hans hemmeligheder.

Mirakelmanden har også fået super gode anmeldelser med på vejen, og er helt sikkert også en bog jeg skal have fingre i.

Forlaget skriver:

Drabsefterforsker Rebekka Holm er sygemeldt efter et voldeligt overfald, og derfor rejser hun til Stockholm for at komme sig hos sin svenske kollega og kæreste Niclas Lundell. Men den afslappende miniferie udvikler sig i løbet af få dage til et mareridt.

Niclas har travlt med sin egen private efterforskning af omstændighederne ved sin tidligere kones død, men han afviser Rebekkas tilbud om hjælp.

Optændt af frustration og nysgerrighed går hun selv i gang med at undersøge, hvad der egentlig skete, da Magdalena Lundell omkom. Lidt efter lidt erfarer hun, at Niclas har holdt vigtig information om sit ægteskab hemmelig, hvilket får Rebekka til at tvivle på, om hun overhovedet kan stole på ham. 

Julie Hastrup, forfatter event pressen

Mirakelmanden, 178,95 kr., Saxo

Jesper Stein

Sidste mand på banen var Jesper Stein, der fortalte om sin senest Axel Steen krimi, Papa. 

Mest fortalte han dog om et virkelig bankrøveri der var begået mod Danske Bank på Nørreport for nogle år tilbage, og som havde givet ham inspiration til noget af historien. Mest fordi røveriet virkede så tåbeligt og alligevel perfekt gennemtænkt, at Egon Olsen måtte stå bag.

Man fandt dog ingen spor efter Olsen Banden, men sagen blev opklaret efterfølgende.

Stein lagde stor vægt på, at alle hans Axel Steen bøger byggede på virkelige begivenheder, bortset fra Papa. Derfor brugte han bankrøverhistorien i netop denne bog.

Forlaget skriver:

På et hotel i Berlin møder den albanske mafiahåndlanger Bashkim en frygtindgydende dansk gangster. Narko og penge skifter hænder, og de aftaler en ny handel med store mængder våben – sælgeren er den russiske mafiaboss Papa og køberen colombianske FARC.

Samtidig bliver 143 bankbokse tømt i en kælder ved Nørreport i København. Vicepolitikommissær Vicki Thomsen skal opklare sagen, og hun bliver fra første færd modarbejdet af sine midaldrende mandlige kolleger i Røveri. Ingen ved, hvad boksene præcist indeholdt, men det står hurtigt klart, at det har en forbindelse til russiske kriminelle.

Vicki Thomsens tidligere kollega Axel Steen har skiftet job og er blevet ansat som undercoveragent i PET. Det bringer ham til Amsterdam, hvor han infiltrerer kriminelle miljøer. Han er den fødte agent, men en ny opgave udvikler sig til den farligste og mest omkostningsfulde aktion, han nogensinde har været involveret i. 

Jesper Stein, forfatter event pressen

Papa, 169 kr., Saxo

Som et fælles mantra, nævnte alle forfatterne på den ene eller anden måde, at det var svært at bruge virkeligheden som inspiration.

For virkelighedens forbrydelser kan være så langt ude, at ingen læser ville tro på det, hvis det stod skrevet i en krimi.

 

En anden krimi jeg er helt vild med, er Kristina Ohlssons Lotus Blues. Læs min anmeldelse af den her.

 

5 kommentarer Tilføj dine
  1. Ej hvor pudsigt! Jeg sad faktisk i den anden ende af lokalet til dette arrangement og skrev også om det ovre på min blog. Min veninde er faktisk med på dit øverste billede – pige med hestehale og rød hårelastik oppe i venstre hjørne. Men jeg var vist længere ovre til venstre i køen 😛 Så hyggeligt at møde dig på Bogforum i øvrigt – tak for en god snak til Plusbogs arrangement 🙂

    1. Ja verden er et småt sted lige pludselig
      Det var virkelig hyggeligt på Bogforum og vi fik da vendt nogle emner i løbet af aften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.