Fejre Verdens Bogdag og støt Læs For Livet med bøger

Støt en god sag med Læs For Livet på Verdens bogdag. Når der er mærkedage for bøger og boglige events, er det med at være på pletten. Vi må jo fejre bøgerne når vi kan, ikke?

 

Den 23. april er en ganske særlig dag. En af grundene er Shakespeare, som i år kan fejre sin 453. fødselsdag. Han holder sig jo glimrende, og skal nok være udødelig nogle århundreder endnu.

Den anden grund, kan vi bogelskere takke Katalonien for. Det er nemlig en gammel skik at man på denne dag, gav en bog og en rose, til dem man holder af. En bedre form for Valentines Day, hvis I spørger mig 😉

For at skabe mere opmærksomhed på bøger som en vigtig videnskilde, erklærede FN’s Kulturorganisation, UNESCO, i 1995 den 23. april for Verdens Bogdag. HURRA, endelig en dag der er værd at fejre 🙂

Herhjemme bliver det fejret med en gratis bog hos boghandleren, foredrag og andre arrangementer rundt om på skoler og biblioteker. Er du lidt som mig, og er lidt søndagssløv, fik du nok ikke slæbt dig ned i bogbutikken og købt en gave til bogreolen – som jo er vores allerkæreste.

Måske det også var meget godt, tænker du, for det kniber jo egentlig lidt med pladsen på den reol – selvom man altid liiige kan klemme en ekstra bog ind, hvis du ved hvad jeg mener 😉

Støt den gode sag Læs For Livet på Verdens bogdag

Læs For Livet

Men så er det godt at boghandlerne den 24-26 april er gået med til at vi kan DONERE bøger til et rigtig godt formål.

Halløj! Stop! Vent! Give bøger væk? Er du tosset?

Lidt, måske 😉 MEN det er virkelig til et rigtig godt formål. Og du har garanteret en eller to bøger som du tænker at “den var da meget god, men jeg kommer nok ikke til at læse den igen”, eller en virkelig god bog som du synes fortjener at komme videre til andre, som kan forelske sig i historien.

Konceptet hedder Læs For Livet, og handler om at skabe bedre oplevelser for udsatte børn og unge. Har du aldrig hørt om det før, så drej lige af til deres hjemmeside og læs mere.

Vi ved hvad bøger betyder for os, og er så privilligerede, at vi kan bygge en bolig ud af alle de sider vi læser. Hjælp med at skabe de samme forbindelser, og gå hjem med et godt varmt hjerte – og en ny bog, for du går ikke ind og aflevere bøger uden at komme ud med noget nyt, ellers er der jo hul i reolen.

På listen her kan du se lige præcis hvilke boghandlere der tager imod donationer for Læs For Livet.

Min egen donation ser sådan ud. Det er lige så meget børn som det er unge mennesker, derfor kan man aflevere til de fleste aldersgrupper. Det inkludere også fagbøger. Der er masser af børn som elsker at kigge i fagbøger og på den måde lærer en hel masse.

Støt den gode sag Læs For Livet på Verdens bogdag

 

Skal du donere bøger til Læs For Livet?

 

Blixenprisen er blevet uddelt. Læs mere om et andet godt bogevent, der er værd af fejre.

 

Follow

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.