Reader’s World Top 10 læste bøger i 2017

Gennem år 2017 har jeg læst 40 bøger. Nogle, helt nye udgivelser og andre der har stået på reolen i længere tid end de fortjener. Mangler du inspiration til din læsning for 2018, så får du her min Top 10 over læste bøger

Egentlig har jeg læst 39 (tror jeg), men Goodreads siger jeg har læst 40. Jeg kan bare ikke finde den sidste bog derinde. Meget mystisk. Men, uanset hvad er 39 bøger også en pæn stak for mit vedkommende.

Du kan finde alle 40 (39) bøger jeg har læst i 2017 på min Goodreads profil. Og lad os da lige være bogvenner, når nu du er derinde 😉

Top 10 bøger 2017

 

10. 61 Timer af Lee Child

Top 10 bøger 2017

61 Timer har været mit første møde med Jack Reacher, men det bliver absolut ikke det sidste. Jack Reacher havner tilfældigt i en større strid i den lille by Bolton, efter at være med i en busulykke forårsaget af en voldsom snestorm.

Militære underjordiske anlæg fra den kolde krig, en snigskytte der er på jagt efter et kvindeligt vidne og en sag der ikke sådan er lige til at regne ud. Egentlig en typisk action thriller som man ser dem på film. Helten dumper tilfældigvis, og meget nyttigt, ned i problemerne og skal redde ærterne. Men forfatteren har formået at skrive sine scener og personer så fantastisk godt, at man er der. Man er med Reacher rundt i Bolton by. Man mærker den isende kulde helt ind til marven, og man sidder og kigger sig over skulderen for ikke at finde morderen bag sig.

Det er sindssygt godt skrevet og hamrende spændende.

Udgivet fra forlaget Jentas i 2015. 394 sider.

 

9. Gargoilen af Andrew Davidson

Gargoilen af Andrew Davidson

Andrew Davidson har skrevet en fantastisk fortælling om den svære kærlighed, selvaccept og vedhold. Det er sjældent jeg støder på en bog med så eminent brug af ord.

Romanens fortæller gennemgår en kæmpe udvikling gennem historien. Han beskriver sin barndom og unge voksenliv, som en undskyldning for at være blevet en ualmindeligt usympatisk mand. Med hjælp fra Marianne Engel, en kvinde han møde på hospitalet efter en meget voldsom bilulykke, udvikler han sig gennem bogen til et bedre menneske. Det er uudtalt og noget der sker hen over tid, derfor er det også meget troværdigt.

Du kan læse min anmeldelse af Gargoilen her.

Udgivet fra forlaget Jentas i 2009. 449 sider.

 

8. Døde piger lyver ikke af Jay Asher

Døde piger lyver ikke af Jay Asher

Det er de små ting i livet, der gør os til dem, vi er. Handlinger, vi udfører, ting, vi siger. Hvad vi ikke tænker over er, hvordan vores handlinger kan have effekt på andres liv. Hvordan de ting, vi gør eller siger for sjov, kan skabe store huller dybt inde i andre.

Det er det budskab, Jay Asher giver videre i Døde piger lyver ikke. 13 personer, 13 historier. De bærer ifølge Hannah alle en del af skylden for hendes død.

Det er smukt og sørgeligt, og til tider en smule for meget, men helt sikkert en bog der er værd at læse. Og den er så meget bedre end Netflix-serien.

Læs min anmeldelse af Døde piger lyver ikke lige her.

 

7. Det ender med os af Colleen Hoover

Top 10 bøger 2017

Colleen Hoover har brugt inspiration fra hendes eget liv til at skrive denne bog. Den er stærk, følelsesladet og fuld af kærlighed. En feel good roman med et stærkt tema.

I min anmeldelse – som du kan læse lige her – beskriver jeg ikke bogen som den største læseoplevelse, men jeg synes alligevel den skulle med på listen. For da jeg brainstormede til det her blogindlæg var det en af bøgerne der helt af sig selv blev skrevet med. Og at det ikke var en kæmpe læseoplevelse, betyder jo ikke at bogen ikke er hamrende god, for det er den 😉

Du får lige linket til anmeldelsen en gang til for god ordens skyld 🙂

Udgivet fra forlaget Lovebooks i 2017. 409 sider.

 

6. Bogen om Verden af Johan Olsen

Bogen om verden af Johan Olsen

Den eneste fagbog på listen. Tænker jeg må lave et mål om at få læst flere fagbøger her i 2018.

Det her er en bog jeg har manglet som barn. En bog der kan få os, uden klæbehjerne og matematiske superkræfter, til at forstå, og endnu vigtigere blive interesseret i, naturvidenskab.

Bogen om verden er nemlig en bog skrevet med tanke på, at få flere børn til at blive fanget af det spændende ved at vide noget om, hvordan det hele hænger sammen. Jeg kan kun anbefale at læse den.

Læs min anmeldelse af Bogen om verden lige her.

Udgivet fra Politikens Forlag i 2017. 176 sider.

 

5. Oprindelse af Dan Brown

Top 10 bøger 2017

Den nyeste Dan Brown roman i hans serie om Robert Langdon. Jeg er ret vild med Dan Brown bøgerne, og Oprindelse var absolut heller ikke en skuffelse. Bare titlen og den der vildt fede forside fik det til at krible i mine evolutionsfikserede fingre for at læse den.

Denne gang er Langdon en tur i Barcelona, og bliver hevet med ind i en kamp om at få sandheden frem på to eftertragtede spørgsmål: Hvor kommer vi fra? Hvor er vi på vej hen?

En anmeldelse af bogen er på vej 😉

Udgivet fra forlaget Hr. Ferdinand i 2017. 551 sider.

 

4. Monster af Patrick Ness

Top 10 bøger 2017

En fortælling om drengen Conor der på ingen måde har det nemt i livet, men må finde frem til sandheden i sig selv ved hjælp fra et takstræs historier.

Patrick Ness mixer fantasi og virkelighed sammen til en troværdig blanding, med følelserne helt uden på tøjet. Han finder mørket frem allerdybest nede, river det i stykker, og forvandler det til en klump i halsen på læseren. En eftertænksom boble der flyder rundt i et hav af indtryk.

Det er smukt, skræmmende og fuldstændig fantastisk.

Læs min anmeldelse af Monster lige her.

Udgivet fra forlaget Gyldendal i 2015. 204 sider.

 

3. Akkanas Gåde af Boris Hansen

Panteon-sagaen af Boris Hansen

Andet bind i Panteon-sagaen tog mig så absolut med storm, da jeg læste den, så selvfølgelig skal den ligge i min Top 3 🙂

For mig indeholder Panteon serien et rigtig godt mix af de ting jeg elsker ved at læse. Eventyr, udfordringer, mystik, spænding, kærlighed, alt det finder du i Akkanas Gåde. De største udviklinger sker denne gang for Mehmet, Ron og Saida. Vi ser nogle nye sider af dem, som de også selv bliver overrasket over, og det er så fedt at komme rigtig godt ind under huden på karaktererne.

Læs min meget positive anmeldelse af Akkanas Gåde.

Udgivet fra forlaget Tellerup i 2017. 608 sider.

 

2. Augustus af John Williams

Boganmeldelse: Augustus af John Williams

Bogen er skrevet i brevform, og omhandler begivenheder fra Octavians tid som soldat i Apollonia, mordet på Cæsar, til Augustus dødsdag.

Det er en meget personlig samling af breve og erindringer fra oldtiden, der alle beskriver hvordan Octavian var og opførte sig.

Navne som Marcus Antonius, Cicero, Ovid og ikke mindst Julius Cæsar selv, er med til at forme billedet af en mand, der ikke ønskede magten, men tog den fordi det var det rigtige at gøre. Fordi han kunne se den vision Cæsar havde haft. Det er billedet af en ung mand, der meget hurtigt må blive voksen.

Det er en fantastisk gennemarbejdet roman, der tager dig med til Romerrigets storhedstid.

Læs min anmeldelse af Augustus lige her.

 

1. Jonathan Livingston Havmåge af Richard Bach

Top 10 bøger 2017

Det handler om en havmåge. Så ligetil er det. Og så alligevel ikke.

For Jonathan er ikke bare en havmåge, han er et symbol på frihed og livet. På at leve i nuet og elske og stå ved den man er.

Fortællingen er god til børn, som vil høre historien om en usædvanlig havmåge og bagefter tage en tur til vandet for at finde ham. Den er god til voksne og unge, som vil kunne læse mellem linjerne og hører historien om selverkendelse og brud på den sociale arv. Og den er god til dem der bare gerne vil læse en hyggelig lille bog om eventyr. Sagt på en anden måde, kan Jonathan Livingston Havmåge læses på flere måder alt afhængigt af hvad man kigger efter.

Udgivet hos Lindhardt & Ringhof. Oprindeligt fra 1970, men genudgivet i 2014. 131 sider.

 

Hvilke bøger var dine favoritter sidste år?

 

Follow

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.