Opskrift: Sund juice til at holde dig frisk, når bogen vil holde dig vågen

Jeg elsker at hygge når jeg læser, men det behøver ikke altid være kaffe og chokolade, der akkompagnere bøgerne.

 

En lækker sund juice af frisk frugt og grønt, giver et skønt twist, og kan holde mig frisk i længere tid, så jeg kan nå at læse endnu mere.

Det sker, og det indrømmer jeg uden tøven, at jeg mister fokus hvis jeg sidder og læser for længe af gange. Min hjerne er bare ikke bygget til marathonlæsning, og oveni det læser jeg generelt temmelig langsomt.

Kaffe er for mange energiboosteren der kickstarter de næste kapitler, men for mig er kaffe den der drik, jeg ikke må drikke efter klokken 16 for så kan jeg ikke sove, drik. Med mindre det er Irish Coffee så kan min søvn tage et mørkt sted hen for sig selv.

Og med chance for at komme til at lyde som en hellig helse fidus, vil jeg nu anbefale en ny yndlingsdrik på menukortet herhjemme. Den hedder Grass Green, men det skal du ikke lade dig narre af, der er intet græs i 😉 Til gengæld har den en fantastisk smuk grøn farve, der både kan lede tankerne hen til væmmelig heksebryg, eller super lækker vitaminbombe.

 

 

Ikke helt min egen opskrift

 

Nu går jeg ikke ind for at snuppe indhold der ikke rigtigt er mit, det er no go. Men jeg har ikke selv ideerne til at skrue så lækre ting sammen i køkkenet, derfor deler jeg selvfølgelig ophavsstedet for opskriften.

Jeg har opskriften fra et blad, der måske kom fra en Bahne butik, men den er oprindeligt udtænkt af Madfar. Der kan findes flere af hans opskrifter på blog.bahne.dk

 

Opskrift, sund juice til at holde dig frisk

 

Læs eventuelt den sindsygt spændende krimi Lotus Blues i mens du nyder juicen.

Læs min anmeldelse af bogen her.

 

Grass Green

1 stort glas, eller to små.

 

Du skal bruge:

3 cm ananas

2 æbler

1 stor håndfuld frisk spinat

5 cm agurk

1 håndfuld broccoli-buketter

1/4 citron

1 stor håndfuld frisk persille*

2 cm ingefær med skræl

 

Det hele køres igennem på en juicer.

Nyd juicen afkølet i flotte glas med sugerør til morgenmaden, efter træning, eller som jeg foretrækker den: sammen med en god bog 😉

Velbekommen.

 

* Jeg har ændret en smule i den oprindelige opskrift, hvor man kan bruge estragon i stedet for persille. Jeg synes dog det giver en for gennemtrængende smag og kan egentlig også bedre lide persille. Madfar skriver også at citronen skal være med skal, men har dårlig erfaring med at køre citrusfrugter med skræl på juiceren, så det gør jeg ikke. Prøv dig frem, og find din egen yndlings variant.

 

 

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.