Månedsafslutning: September

En af de bedste måneder på året er slut, og vi bevæger os tættere og tættere på mørke og kolde dage. Derfor har jeg selvfølgelig fyldt godt op med bøger til vintertiden.


September var fuld af oplevelser og nye bøger.

Jeg startede 5. semester på studiet – og har lidt stress over jeg skal skrive bachelor til februar.

Jeg havde fødselsdag og blev mega forkælet af familien, med god mad på både Restaurant Linden i Holbæk, og Sallie’s i Albertslund.

Og så var jeg selvfølgelig på Fantasyfestival i Esbjerg. Du kan læse om min weekend på festivalen her, og se masser af stemningsbilleder her og her.

Månedsafslutning september
Esbjerg Fantasyfestival (sponsoreret adgang).

Nye bøger i september

*Nogle af de viste bøger er anmeldereksemplarer*

Månedsafslutning september (7)

Takket være Fantasyfestivalen i Esbjerg og et makulatorsalg i Politikens Boghal, har jeg fået tillusket mig en pæn stak nye bøger i september.


Anne Franks Dagbog – Graphic Diary [Anmeldereksemplar]

Anne Franks Dagbog
Bagsidetekst:
Anne Franks Dagbog er fortællingen om den purunge, jødiske pige, Anne, der sammen med sin familie må gå under jorden i 1942 for at undgå nazisternes udrensning. På sin 13 års fødselsdag får hun en dagbog, og det bliver begyndelsen på et af de stærkeste vidnesbyrd om jødeforfølgelserne under 2. verdenskrig. I bogen følger vi Anne og de øvrige beboere, der skjuler sig i et lille baghus i Amsterdam; deres evige frygt for at blive opdaget, krigen, der raser lige udenfor, og ikke mindst Anne, som har sine egne ting af slås med.

Anne Franks Dagbog – Graphic Diary af Ari Folman og David Polonsky. Oversat fra engelsk efter Anne Franks Diary af Karsten Nielsen. Illustreret af David Polonsky. Udgivet ved Lindhardt & Ringhof i september 2019. 160 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.


Bag masker

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Adam leder efter sin forsvunde bror, mens Napoleonskrigene har tvunget koldblodsoldaten Ella ud for at spionere blandt Europas bedre borgerskab. Storbyerne Paris, Hamborg og København er en anden verden end lejren under skoven, men kan være lige så farlig, når alle bærer masker, og ingen er, hvad de giver sig ud for at være.

Bag masker af Trine V. Ipsen. Efterfølgeren til Under skoven danser vi. Udgivet ved DreamLitt i 2019. 239 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.


Chaos Walking 1: Knivens stemme

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj. Intet er privat. Intet er hemmeligt.
En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd Hewitt til en mand, opdager han et område med total stilhed. Det burde ikke være muligt. Og nu må han flygte, hvis han vil gøre sig håb om at overleve …

Knivens stemme af Patrick Ness. Første bind i serien Chaos Walking. Oversat fra engelsk efter The Knife of Never Letting Go’ af Elisabeth Kiertzner. Udgivet ved Carlsen Puls i 2018. 531 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.

Læs også: Boganmeldelse af Monster af Patrick Ness.


Et varsel om storm 1: Væddermændenes nat

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Væddermændenes nat er en dyster fantasyfortælling om blodige magtkampe, skjult forræderi og fortiede hemmeligheder.
I udkanten af det gamle kongerige Agamore ligger den beskedne herregård Ravnehøj, hvor ridderen sir Alfrik bor med sine tre sønner, Rodrik, Cedrik og Stormfrik. Hver især har brødrene håb og ambitioner for fremtiden, men snart bliver de hvirvlet ind i et magtspil, som ændrer deres tilværelse fro altid. Hvem er den mystiske ridder, der holder øje med landsbyen? Hvorfor plages den unge Stormfrik af drømme om et forblæst stentårn langt, langt borte? Og hvad er forklaringen bag det bestialske fund i en lysning nær Ravnehøj?
Gåderne bliver ved med at kravle frem fra mulden, og kun ved at finde svarene kan de tre brødre få indsigt i deres egen fortid og gribe ud efter den skæbne, de er født til.

Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro. Første bind i serien Et varsel om storm. Udgivet ved forlaget Turbine i 2018. 317 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.


Et varsel om storm 2: Blodets sti

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
De tre riddersønner Rodrik, Cedrik og Stormfrik er på flugt fra de maskerede mænd, der brændte deres fødehjem, Ravnehøj, ned til grunden og slog deres far ihjel. Men brødrene er også på jagt efter svar. For hvem stod bag angrebet på Ravnehøj? Hvorfor skulle deres fader dø? og Hvad er det for en hemmelighed, som han aldrig nåede at afsløre for dem, mens han levede?
Faderens sidste besked til brødrene leder dem i retning mod Mågehavn, hvor bygmester Leoric måske kan hjælpe dem med at løse gåden. Men vejen til Mågehavn er lang, og brødrenes fjender er talrige og skyr ingen midler …

Blodets sti af Tobias Stenbæk Bro. Andet bind i serien Et varsel om storm. Udgivet ved forlaget Turbine i 2019. 370 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.


Frit fald

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Rina lever et dobbeltliv. Om dagen er hun praktiserende læge i Aarhus, om natten forvandler hus sig til Private Eye, byens anonyme street artist, som klatrer høje bygninger. Men hendes sikkerhed i klatringen har lidt et knæk. Lige siden en ung klatrer blev sparket i døden fra sjette etage, har hun været grebet af en uvant nervøsitet og skyldfølelse. Hun begår fejl, og hun er ikke den eneste. En frygt har bredt sig i klatremiljøet, hvor det forlyder, at den dræbte var på sporet af Private Eyes virkelige identitet. Rina indser, at morderen må findes, før vedkommende – der måske selv er en formidabel klatrer – slår til igen.
Opklaringen bringer hende sammen med efterforsker Helge Stanek, som arbejder på en sag om en løsrevet arm, der er skyllet op på Djursland. Sammen og hver for sig bliver de trukket ind i et spind af lånehajer, vold og udnyttelse af kvinder. Men hvem er ven, og hvem er fjende, når man ikke kan genkende ansigter?

Frit fald af Elsebeth Egholm. Andet selvstændige bind i serien om Rina. Udgivet ved Politikens Forlag i 2019. 423 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.

Læs også: Boganmeldelse af Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm.


Grænsen til Trafallas del 1: Den halve arv

Grænsen til Trafallas
Bagsidetekst:
Da Grace stifter bekendtskab med en mærkværdig skriftrulle, og der samtidig kommer en fremmed mand til byen, er hun ikke i tvivl – den fremmede vil hende noget, og det er ikke nødvendigvis noget godt.
Inden længe bliver Grace hvirvlet ind i en ældgammel fejde mellem godt og ondt. Hun er stærkt ønsket af nogen i det fremmede og magiske land, Trafallas, mens andre helst ser hende forsvinde. Hvem er de gode, og hvem er de onde, og hvem af dem kan Grace stole på?

Den halve arv af Julie M. Day. Første bind i serien Grænsen til Trafallas. Udgivet ved forlaget Leatherbound i 2018. 588 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.


Hævnens sværd (Republik 2)

Hævnens sværd
Bagsidetekst:
Rom har mistet sin mægtige kriger; for Aulus Cornelius er den fyrre år gamle profeti gået i opfyldelse. Aulus’ død har overladt et stort ansvar til hans sønner Quintus og Titus, og mens Titus stræber efter at blive en stor general som sin far, vælger Quintus at gå ind i politik – med hjælp fra Lucius Falerius, der nu er den mest magtfulde senator i Rom.
På trods af sin velstand plages Lucius af den profeti, der binder hans skæbne til Aulus’, og han overlader intet til tilfældighederne i sin kamp for at overleve. Han oplærer sin søn, Marcellus, i at udnytte sin magt, alt imens han manipulerer Cornelius-familien, for at styrke sin egen dagsorden.
Imens grubler den unge Aquila over sin mors afsløring på hendes dødsleje. Med intet andet end sine minder og en mystisk ørneamulet i sin besiddelse, slutter han sig til en gruppe lejesoldater, og helt uforvarende ender han midt i et slaveoprør, der fører ham et skridt tættere på sin skæbne. En skæbne, der er tæt forbundet med både Lucius Falerius og den Romerske Republiks fremtid.

Hævnens sværd af Jack Ludlow. Oversat fra engelsk efter The Sword of Revenge af Michael Krefeld. Andet bind i serien Republik. Udgivet ved forlaget Punktum i 2017. 365 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Illuminae af (Illuminae files 1)

Illuminae
Bagsidetekst:
Da Kady slår op med Ezra, tror hun, det er det hårdeste, hun nogensinde skal igennem. Samme dag bliver hendes planet invaderet.

Året er 2575, og to rivaliserende megakoncerner er i krig om planeten Kerenza, der er lidt mere end bare en is-dækket plet i udkanten af universet. Den ene koncern, Beitech, angriber Kerenza, hvor den anden koncern udfører illegalt minearbejde på Beitechs område. Det er hensigten, at angrebet skal dræbe alle civile på planeten, men det lykkes en række mennesker at evakuere til andre planter – heriblandt historiens to hovedpersoner, Kady og Ezra, hvis kærlighedshistorie vi får fortalt, mens de prøver at finde rundt i konflikten mellem megakoncernerne og redde både sig selv og fremtiden for deres medborgere fra Kerenza. Deres problemer er dog kun lige begyndt – en dødbringende pest er brudt ud og muterer med skrækindjagende resultater. Flåden, der skulle beskytte dem, viser sig at være deres fjende, og ingen ved magten vil afsløre, hvad der reelt foregår.
Kady må hacker sig ind i et fintmasket net af informationer for at finde frem til sandheden, og det står hurtigt klart, at der kun er en, der kan hjælpe hende: Ezra, som hun havde svoret aldrig at tale til igen.

Illuminae af Amie Kaufman og Jay Kristoff. Oversat fra engelsk efter Illuminae af Brian Christensen. Første bind i serien Illuminae Files. Udgivet ved Politikens Forlag i 2016. 599 sider.


Læseren i morgentoget

Læseren i morgentoget
Bagsidetekst:
Hver morgen står Guylain Vignolles på toget i udkanten af Paris klokken 06:27 med en lædermappe under armen. Han sætter sig på det samme orange klapsæde og åbner mappen, der indeholder løse sider fra alverdens bøger, som han med fare for liv og lemmer har reddet ud af Zerstor 500, et monster af en maskine, han betjener på sin arbejdsplads. Den æder bøger og laver dem om til papirmasse, og Guylain hader den. Men hver morgen får brudstykker af verdenslitteraturen liv i toget, når han læser dem højt for de andre passagerer.

En dag finder Guylain et usb-stik under det orange klapsæde. Det er en ung kvindes dagbog, og hendes historie sætter en kædereaktion i gang, der måske fører til en ny uforglemmelig historie.

Læseren i morgentoget af Jean-Paul Didierlaurent. Oversat fra fransk efter Le Liseur du 6H27 af Anders Juel Michelsen. Udgivet ved Politikens Forlag i 2015. 156 sider. Bogen blev udleveret gratis ved Politikens Boghal som del af fejringen af åbningen af den nye metro-ring.


Min geniale veninde

Min geniale veninde
Bagsidetekst:
Min geniale veninde er en stor, filmisk roman om et venskab. Da historien begynder, er Elena og Lila otte år gamle. De bor i et fattigkvarter bag banegården i Napoli præget af vold og brutalitet. DE to piger er fulde af liv og skiller sig ud ved deres begavelse. Lila også ved sin vildskab. Da hun fylder fjorten, begynder hun at arbejde i sin fars skomagerbutik, hvorimod Elena fortsætter i skolen og videre i gymnasiet.

En intens og medrivende skildring af et usædvanligt venskab, og historien om efterkrigstidens Italien.

Min geniale veninde af Elana Ferrante. Første bind i Napoli serien. Oversat fra italiensk efter L’amica geniale af Nina Gross. Udgivet ved C&K Forlag i 2014. 383 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Nevernight

Nevernight
Bagsidetekst:
Mia Corvere is only ten years old when she is given her first lesson in death. Destined to destroy empires, the child raised in shadows made a promise on the day she lost everything: to avenge herself on those that shattered her world.
But the chance to strike against such powerful enemies will be fleeting, and Mia must become a weapon without equal. Before she seeks vengeance, she must seek training among the infamous assissins of the Red Church of Itreya.
Inside the Church’s halls, Mia must prove herself againt the deadliest of opponents and survive the tutelage of murderers, liars and daemons at the heart of a murder cult.
The Church is no ordinary school. But Mia is no ordianry student.

Nevernight af Jay Kristoff. Første bind i The Nevernight Chronicle. Udgivet ved forlaget Harper Voyager i 2017. 462 sider. Bogen er købt i Politikens Boghal.


Pocahontas

Pocahontas
Bagsidetekst:
Virginia ved Delaware-floden. 1607.
Hun hedder Pocahontas, og hun er den mægtige indianerhøvding Powhatans smukke og viljestærke datter.
Da engelske handelsfolk bosætter sig i nærheden, giver Powhatan modvilligt datteren lov til – ledsaget af to brødre – at besøge de fremmede. For Pocahontas er overbevist om, at hun her kan lære noget, hendes eget folk kan bruge – og at hun kan lære de fremmede noget …
Under en truende hungersnød får Pocahontas sin far til at levere korn til nybyggerne og redder dermed deres liv. Og hun møder også sit livs store kærlighed, den engelske kaptajn John Smith. Han er manden, hun aldrig glemmer – trods den pragtfulde høvdingesøn Kokum fra nabostammen, og trods et senere giftermål med en englænder, som af Pocahontas lærer kunsten at dyrke tobak.
En invitation fra kong James fører hende og ægtemanden til England, hvor hun hyldes for sin indsats som mægler, helbreder og læremester. Men pludselig dukker fortiden op påny. John Smith er også i London …

Pocahontas af Susan Donnell. Oversat fra amerikansk af Anne Vibeke Mortensen. Udgivet ved Vintens Forlag i 1995. 286 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Påkalderen 1: Novicen

Novicen
Bagsidetekst:
Fletcher er bare en forældreløs dreng i lære som smed, da han opdager, at han besidder den sjældne evne til at påkalde dæmoner fra en anden verden. Da han bliver jaget ud af sin landsby for en forbrydelse, han ikke har begået, må Fletcher sammen med sin dæmon rejse til Vocans Akademi, hvor de duelige lærer kunsten at påkalde.
Kun de mest talentfulde bliver kampmagikere og ender med at kæmpe i imperiets krig mod orkerne. Fletcher må udstå dødsensfarlige lektioner for at få kontrol over sine evner og forberede sig på turneringen i slutningen af skoleåret, som vil bestemme hans videre skæbne i krigen.
Men onde kræfter inficerer nye venskaber, og rivaliseringen vokser. Imperiet er ikke blot i krig med orkerne, men også indbyrdes: Dværge, elvere og mennesker forsøger at leve side om side med hinanden, men racismen gør det svært at samle riget i ét. Med ingen andre end sin dæmon ved sin side må Fletcher beslutte, hvor hans loyalitet ligger. Et imperies skæbne ligger i hans hænder.

Novicen af Taran Matharu. Oversat fra engelsk efter The Summoner, book 1: The Novice af Ditte Taaning. Første bind i serien Påkalderen. Udgivet ved forlaget Forår i 2018. 378 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.


Sagaen om Mom

Sagaen om Mom
Bagsidetekst:
Ulf og Thorbjørn sidder ved deres lejrbål. Den sorte ravn, der på afstand har fulgt dem hele dagen, iagttager dem stadig. De kaster en godbid hen mod den. Den svæver ned fra træet, sluger maden, letter igen og forsvinder så op over trætoppene med et hæst skrig. Kort efter kommer en mystisk kvinde gående. Hun sætter sig ved deres bål, og snart hvirvler hun drengene ind i en utrolig fortælling om vikingedrengen Mom, og hvordan hans saga blev til.

Sagaen om Mom af Birthe Skov Midtiby og Thorkild Skov. Udgivet ved forlaget DreamLitt. 308 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.


Sprækken til Luscuro 1: Elementprøven

Sprækken til Luscuro
Bagsidetekst:
I 1600-tallets Aalborg straffes trolddom med døden, og før 14-årige Gry ved af det, sender en hekseanklage hende på bålet. Men de glubske flammer brænder hende ikke som de burde. I stedet tvinger mystiske kræfter hende på en farefuld rejse til Luscuro; en magisk verden hærget af ødelæggelse og krig. Her er der kun én vej frem, og det er at bestå den livsfarlige elementprøve. Mægtige kræfter lurer og snart opdager Gry at hun ved noget som nogen vil gøre alt for at holde skjult ….

Elementprøven af Julie Midtgaard. Første bind i serien Sprækken til Luscuro. Udgivet ved forlaget Tellerup i 2019. 382 sider. Bogen valgte jeg som præmie til Fantasy-Quizzen på Esbjerg Fantasyfestival.


The Martian

The Martian
Bagsidetekst:
NASA-astronaut Mark Watney, botaniker og maskiningeniør, strander på Mars og har ingen kontakt til Jorden. Mark må nu bruge af sin viden om botanik og teknik for at overleve.

Hvis oxygenatoren bryder sammen, bliver jeg kvalt. Hvis vandindvinderen går i stykker, dør jeg af tørst. Hvis Hab’et revner, vil jeg ligesom bare eksplodere. Hvis ingen af disse ting sker, vil jeg på et tidspunkt løbe tør for fødevarer og sulte ihjel. Så ja, jeg er på skideren.

The Martian af Andy Weir. Oversat efter amerikansk af Hanna Lützen. Udgivet ved forlaget DreamLitt. 365 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg.


Bøger læst og/eller anmeldt på bloggen

*Nogle af de viste bøger er anmeldereksemplarer*

Jeg har været lidt rundt i læsestoffet i september, og det gælder også mine vurderinger. Selvom det ser ud til at jeg har været rimelig gavmild, sådan overordnet set. Tre bøger med fem stjerner, er alligevel en del fra mig 😉


Af stjernestøv er du kommet [Anmeldereksemplar]

Af stjernestøv er du kommet

Find anmeldelsen her.

Antal Stjerner

Anne Franks Dagbog – Graphic Diary [Anmeldereksemplar]

Anmeldelse på vej. Find en midlertidig en på Goodreads.com.

Antal Stjerner

Kirke [Anmeldereksemplar]

Kirke

Find min anmeldelse her.

Antal Stjerner

Lodbrogsønnernes Hævn

Lodbrogsønnernes hævn

Find min anmeldelse af her.

Antal Stjerner

Min fjerne barndomsby

Min fjerne barndomsby
Antal Stjerner

Påkalderen 1: Novicen

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.

Antal Stjerner

Hvordan har din september været?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.