Månedsafslutning: September og nye bøger

Årets første efterårsmåned er slut og nu går året rigtigt på hæld. September bød på en masse nye og gode oplevelser. Fantasyfestival, fødselsdage og studiestart. Og så er efterår bare en lækker og smuk tid på året. Skabt til hygge, læsning og varme trøjer.


September bød simpelthen på så meget godt.

Jeg startede på min kandidat i klimaforandringer på Københavns Universitet, og indtil videre er det virkelig spændende. Beliggenheden er heller ikke dårlig med fem minutters gang til Kongens Have og Naturhistorisk Museum.

Der blev fejret fødselsdage – inklusiv min egen, som jeg fejrede med sushi og bogkøb (ingen store overraskelser der).

Disney+ ankom til Danmark og jeg havde selvfølgelig købt adgang på forhånd. Indtil videre er jeg dog en smule lunken over indholdet.

Og så var der Fantasyfestival, der dette år foregik online. Det var af gode grunde ikke det samme som at møde op i Esbjerg og bruge en weekend omgivet af fantastiske bøger og mennesker. Men jeg synes alligevel festivalen havde fået stablet et godt arrangement på benene. Blandt andet nogle online samtalegrupper, hvor jeg deltog i to (Worldbuilding og Religion). Det tænker jeg er noget de gerne må indføre i programmet fremover.

Der var også højdepunktet den store Fantasyquiz ved Boris Hansen. Vi havde stablet et fint møde op i The Fantasy Fellowship Læsekredsen i København, og mødte op udklædte og friske på at tage sejren i hus. Det blev til 24 point (ud af 25) og jeg kan stadig være lidt bitter over vi ikke vandt.

Og ja, så fik jeg som sagt købt en masse bøger. Fantasyfestivalen havde nogle gode tilbud, men jeg holdt mig i skindet for ikke at ruinere mig selv. Så havde Arnold Busck lige 20% tilbud i deres engelskafdeling, og så røg den plan i vasken. Heldigvis er lønnen nu trillet ind på kontoen, til at købe flere bøger i oktober 😉

Månedsafslutning september

Nye bøger i september


Burn

Burn af Patrick Ness
Bagsidetekst:
“On a cold Sunday evening in early 1957, Sarah Dewhurst waited with her father in the parking lot of the Chevron gas station for the dragon he’d hired to help on the farm.” This dragon, Kazimir, has more to him than meets the eye, Sarah can’t help but be curious about him, an animal who supposedly doesn’t have a soul but is seemingly intent on keeping her safe from the brutal attentions of Deputy Sheriff Emmett Kelby. Kazimir knows something she doesn’t. He has arrived at the farm because of a prophecy. A prophecy that involves a deadly assassin, a cult of dragon worshippers, two FBI agents – and somehow, Sarah Dewhurst herself.

Burn af Patrick Ness. Udgivet i 2020 af Walker Books. 382 sider. Bogen er købt i Arnold Busck, Købmagergade.


Den knuste gud

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Katalena plages af frygt og drømme, overbevist om at Sorkan har sluttet sig til fjenden. Imens søger Paleon og Colvar efter Jarsala. Da Paladinen, Vermilla, beder dem tage med på diplomatisk rejse, får de selskab af en af fjendes tidligere soldater, Derell, der er opslugt af hævntørst, og måske ikke bare er en almindelig dødelig. Rejsen fører dem først til den røde ørken og senere langt om bag fjendes linjer.

Den knuste gud af Henriette Hesselholdt. Andet bind i serien Gudernes Krig. Udgivet af forlaget Tellerup i 2020. 334 sider. Bogen er købt hos Bog & Ide, Fisketorvet.


Dragernes Æra 1 – Drageægget [Anmeldereksemplar]

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Juliana trækkes ufrivilligt med til portalen for Novahr Orbís og ramler midt ind i en international landekrise. Julianas psykiske sårbarhed bliver årsagen til, at hun er den udvalgte. Det, der var Julianas svaghed i hendes egen verden, bliver til hendes styrke. Hun oplever for første gang venskaber og intens kærlighed. en kærlighed, der er påvirket af et drageæg, selvom drager er frygtede som pesten. På trods af dette vokser drømmen om at genskabe Dragernes Æra; en tid, der for nogen både indgyder frygt og sorg, mens den for andre er symbolet på, at de svage kan blive de stærke. Men hvilken version skal Juliana tro på? er det farligt at forelske sig i en elver, og vil hun nå at forhindre verdens undergang? Og hvad sker der, når et drageæg begynder at klække i et land, hvor ejerskab af sådan en skabning er lig med døden?

Drageægget af C.G. Valentin. Første bog i serien Dragernes Æra. Udgivet af forlaget Klippe i 2020. 338 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.


Dronningens erindringer

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
I sine 17 år har prinsesse Tella levet beskyttet på slottet sammen med sin mor dronning Leonora, men alt ændres da Melina, en udstødt adelig fra Leonoras fortid, dukker op og truer med at afsløre dronningens hemmeligheder. Leonoras minder fra dengang er ofret i bytte for magien, og Tella bliver derfor tvunget ud på en rejse for at finde ud af hvilke hemmeligheder Melina kender til. På vejen møder Tella flere af de magikere dronningeslægten benægter eksistensen af, og hun bliver konfronteret med generationers bedrag. Hun må kæmpe alt hvad hun har lært, for dronningernes hemmeligheder kan få vidtrækkende konsekvenser, og Melina vil gå langt for at skade Tellas familie.

Dronningens erindringer af Line Wenzel. Første bind i serien Mindelandet. Udgivet af forlaget Tellerup i 2019. 296 sider. Bogen er købt hos Bog & Ide, Fisketorvet.


Elementkrigen

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
En mystisk sygdom rammer Luscuro. Der ser ikke ud til at være en kur, og elementkræfterne hjælper ikke – tværtimod! Samtidig nærmer placeringen sig; ceremonien der skal afgøre hvor Gry og de andre andetårsaspiranter skal i lære. De fleste sendes til deres respektive siksterbyer, men Grys navn lander et andet, meget farligere sted. Skal hun følge Gudindens vilje? Eller endnu værre, afslå? En hemmelighedsfuld del af Luscuro åbner sig langsomt mens dronning Sora vinder større fra utænkelig hånd …

Elementsygen af Julie Midtgaard. Andet bind i serien Sprækken til Luscuro. Udgivet af forlaget Tellerup i 2020. 416 sider. Bogen er købt hos Bog & Ide, Fisketorvet.


Frankenstine

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Frankenstine handler om køn, venskab og sort magi. Om at finde sig selv midt i, og på trods af, alle andres forventninger.

Frankenstine af Lars Kramhøft og Jam Aden. Graphic Novel. Udgivet af forlaget Cobolt i 2019. 85 sider. Bogen er købt hos Arnold Busck, Købmagergade.


Fullmetal Alchemist 8: Fullmetal Edition

Månedsafslutning september
Bagsidetekst: Ingen.

Fullmetal Alchemist af Hiromu Arakawa. Manga. Ottende bind i Fullmetal Edition serien. Udgivet af Viz Media i 2011. 276 sider. Bogen er købt hos Bookdepository.com.


Generation Krænket [Anmeldereksemplar]

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Generation krænket er Caroline Fourests velargumenterede opgør med identitetspolitikken – en ny totalitarisme, som kuer den frie debat og truer ytringsfriheden – og et budskab til venstrefløjen, som hun selv er en del af, om at vågne op.
Folk bliver stødt, hvis de møder den mindste modstand, der ses som en ‘mikroaggression’. Man skal have tilladelse til overhoveder at sige noget, og den gives på baggrund af socialt køn og hudfarve. Folk bliver truet og lærere ligefrem afskediget fra deres job. I rasende fart på universiteter verden over udhuler ‘trigger warnings’ og ‘safe spaces’ den frie akademiske tænkning og kritiske tradition.
Caroline Fourest er stærkt engageret i kampen mod sexisme, racisme og homofobi, både som intellektuel og aktivist, og nu advarer hun mod tankepolitiet.

Generation krænket – Fra sprogpoliti til tankepoliti af Caroline Fourest. Udgivet af forlaget Grønningen i 2020. 170 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.


Gudindens Avatar

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Den unge præstelærling Paleon, bliver trukket ud af det trygge kloster på en hemmelighedsfuld færd gennem landet Serelia. han skal hjælpe med at bringe elveren, Si’il, til gudinden Haias tempel hvor hun har en vigtig plads at udfylde i den lurende krig mellem guderne. Med sig har de tre gamle krigskammerater der hver gemmer på deres hemmeligheder, samt en ung kvinde med en tilsværtet sjæl.

Gudindens Avatar af Henriette Hesselholdt. Første bind i serien Gudernes Krig. Udgivet af forlaget Tellerup i 2019. 261 sider. Bogen er købt hos Bog & Ide, Fisketorvet.


I døden og videre

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Heltenes tid er forbi i Gudshave, og i menneskeriget Sastion langt mod nord er tronarvingen en spinkel dreng, der helst bruger sin tid på at læse. Men bag bjergene i Ushulash truer De Urenes horder med at løbe Gudshave over ende, og der er pludselig mere brug for helte, end der har været i flere hundrede år.
Men hvor skal man finde en helt, når Magiens Strømme ikke længere skaber dem? er vilje nok til at vinde over ondskaben? Og kan man vinde, hvis viljen mangler?

I døden og videre af Jacob Kokkedal. Første bog i serien Den trofaste bror. Udgivet hos Ulven & Uglen i 2016. 478 sider. Bogen er købt på forlagets hjemmeside.


Infinity Son

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Two brothers thrown into an epic war generations in the making. A fight for good and evil, between those born with power and those who took it. One brother has the power to end it all. The other will stop at nothing in his pursuit of glory. Who will live forever, and who will die trying?

Infinity Son af Adam Silvera. Udgivet af forlaget Simon & Schuster i 2020. 353 sider. Bogene er købt hos Arnold Busck, Købmagergade.


Red, White & Royal Blue

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
When his mother became President of the United States, Alex Claremont-Diaz was promptly cast as the American equivalent of a young royal. Handsome, charismatic, genius – his image is pure millennial-marketing gold for the White House. There’s only one problem: Alex has a beef with an actual prince, Henry, across the pond. And when the tabloids get hold of a photo involving an Alex/Henry altercation, U.S./British relations take a turn for the worse. Heads of family and state and other handlers devise a plan for damage control: Stage a truce between the two rivals. What at first begins as a fake, Instagrammable friendship grows deeper, and more dangerous, than either Alex or Henry could have imagined. Soon Alex finds himself hurtling into a secret romance with a surprisingly unstuffy Henry that could derail the presidential campaign and upend two nations. It raises the question: Can love save the world after all? Where do we find the courage, and the power, to be the people we are meant to be? And how can we learn to let our true colors shine through?

Red, White & Royal Blue af Casey McQuiston. Udgivet af forlaget St. Martin’s Griffin i 2019. 421 sider. Bogen er købt hos Arnold Busck, Købmagergade.


Silent Spring

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Rarely does a single book alter the course of history, but Rachel Carson’s Silent Spring did exactly that. The outcry that followed its publication in 1962 forced the banning of DDT and spurred revolutionary changes in the laws affecting our air, land, and water. Carson’s passionate concern for the future of our planet reverberated powerfully throughout the world, and her eloquent book was instrumental in launching the environmental movement. It is without question one of the landmark books of the twentieth century.

Silent Spring af Rachel Carson. Udgivet af forlaget Mariner i 2002, oprindeligt fra 1962. 377 sider. Bogen er købt hos Bookdepository.com.


The Way of Kings

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Roshar is a world of stone and storms. Its terrifying and frequent tempests have shaped ecology and civilization alike. Animals hide in shells and trees pull in branches. Cities are built only where the land offers shelter. It has been centuries since the fall of the ten consecrated orders known as the Knights Radiant, but their Shardblades and Shardplate remain: mystical swords and suits of armor that transform ordinary men into near-invincible warriors. Men traded kingdoms for Shardblades. Wars were fought for them, and won by them. On such war is about to swallow up a soldier, a brightlord and a young woman scholar.

The Way of Kings af Brandon Sanderson. Part 1 og første bog i serien The Stormlight Archive. Udgivet af forlaget Gollancz i 2010. 594 sider. Bogen er købt hos Arnold Busck, Købmagergade.


Bøger læst og/eller anmeldt på bloggen i september


Inkarnation

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Der er kun tågen og Hans stemme, indtil et lys vækker Mestenes til live, men kroppen er fremmed, og dens minder vil ikke give slip. Mestenes er endt på Roevel Akademi, en af Sydkystens skoler for elever med farlige evner. Evner, som Mestenes selv er i besiddelse af. For at komme hjem må Mestenes finde ud af, hvad der er sket, og hvem der er til at stole på.

Inkarnation af Pernille L. Stenby. Første bind i serien om Mestenes. Udgivet hos forlaget Ulven & Uglen i 2018. 429 sider. Bogen er købt på forlagets hjemmeside.

4 rating

Find min anmeldelse af Inkarnation her.


Rent Blod

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
På skoleøen Rauda undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri i Morikas idealer for fred og tolerance. Deres fremtid ligger fast. Men i det skjulte arbejder stærke kræfter på at vende tilbage til tidligere tiders adelsvælde. Snart befinder Eshri, Korau og deres venner sig midt i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet. Spørgsmålet er imidlertid om samfundet overhoveder er værd af kæmpe for? Eshri og Korau opdager snart, at intet er, som de troede…

Rent blod af Sidsel Sander Mittet. Første bind i serien Morika. Udgivet ved forlaget Facet i 2018. 302 sider. Bogen er købt på Esbjerg Fantasyfestival i 2018.

4 rating

Solen går sin gang

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
En roman, hvis ydre ramme er eksilets sørgmuntre år i Paris i tyverne, men hvis egentlige ‘indhold’ er personernes goldhed, deres mismod, forvirring og mistillid til engagement overhoveder, som de prøver at camouflere bag en kynisk facade og en hurtig, tilsyneladende hæmningsløs livshastighed … En af Hemingways mest bevægende romaner.

Solen går sin gang af Ernest Hemingway. Oversat fra amerikansk af Inge og Klaus Rifbjerg efter The sun also rises. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 1982, oprindeligt fra 1926. 224 sider. Bogen er lånt på biblioteket.

3 rating

Væddermændenes Nat

Månedsafslutning september
Bagsidetekst:
Væddermændenes nat er en dyster fantasyfortælling om blodige magtkampe, skjult forræderi og fortiede hemmeligheder.
I udkanten af det gamle kongerige Agamore ligger den beskedne herregård Ravnehøj, hvor ridderen sir Alfrik bor med sine tre sønner, Rodrik, Cedrik og Stormfrik. Hver især har brødrene håb og ambitioner for fremtiden, men snart bliver de hvirvlet ind i et magtspil, som ændrer deres tilværelse fro altid. Hvem er den mystiske ridder, der holder øje med landsbyen? Hvorfor plages den unge Stormfrik af drømme om et forblæst stentårn langt, langt borte? Og hvad er forklaringen bag det bestialske fund i en lysning nær Ravnehøj?
Gåderne bliver ved med at kravle frem fra mulden, og kun ved at finde svarene kan de tre brødre få indsigt i deres egen fortid og gribe ud efter den skæbne, de er født til.

Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro. Første bind i serien Et varsel om storm. Udgivet ved forlaget Turbine i 2018. 317 sider. Bogen er købt på Fantasyfestivalen i Esbjerg 2019.

4 rating

Find min anmeldelse af Væddermændenes nat her.


Hvordan var din september?


3 kommentarer Tilføj dine
  1. Det lyder virkelig hyggeligt – og lækkert med rabat 😉

    Min september var lidt for begivenhedsrig med dødsfald i nærmeste familie samt komplet nedsmeltning af den server, min bogblog lå på. Jeg tror desværre ikke, at jeg får genoplivet den, så jeg må være mere aktiv på Goodreads fremover :-/

    1. Åh nej, det er jeg ked af at høre. Det har været en hård måned for dig så :/
      Der er flere bogbloggere der har skiftet over til Instagram i stedet, måske det var noget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.