Månedsafslutning: November

November, november du er så kedelig og grå. Hvis ikke det var for Bogforum, der i den grad løftede måneden op på en lykkepedestal.

Bogforum 2019

November har i den grad stået i BogForums tegn. Selvom bogmessen “kun” løb over tre dage, er der for mit vedkommende ikke sket så frygteligt meget andet. To eksamener i geografi blev det til, og afslutning på diverse kurser på studiet. Nu ligger fokus på projektet, der skal afleveres i slutningen af december – vi var, by the way, i BT Metro, hvilket jeg alligevel synes er lidt sejt 😉 Du kan finde os på side 20-21 via linket her, hvis det har interesse, og læse lidt om vores projekt og samarbejde.

BogForum var, som altid, en vidunderlig og hård oplevelse. Det er trættende at vandre rundt på messen tre dage i træk fra 10-18 fordi jeg bare vil det hele. Men jeg gør det gerne igen. For det er skønt at bevæge sig i en bogrus sammen med andre ligesindede.

Læs mere: BogForum 2019 – Efterdønninger.

Bogforum 2019

Takket være BogForum blev der købt en masse nye bøger til reolen i november. Jeg var også så heldig at vinde et gavekort til Gyldendals webshop, hvor jeg, efter mange overvejelser, udvalgte tre bøger (det var virkelig svært). Desuden er jeg i gang med at få styr på alle bøgerne igen, og det indbefatter at jeg får sorteret nogle fra, der bliver afleveret til bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek og Læs for livet – jeg har dog svært med at komme hjem uden nye bøger til samlingen.

Nye bøger november

Nye bøger i november

*Nogle af bøgerne er anmeldereksemplarer. Dette er markeret.*

4 3 2 1

Paul auster
Bagsidetekst:
4 3 2 1 er fortællingen om Archebald Isaac Ferguson, født den 3. marts 1947 i New Jersey.
Fra den dag kommer Fergusons liv til at tage fire samtidige, men ganske forskellige retninger. For der findes fire forskellige versioner af Ferguson. Fire drenge, der er den samme dreng, skabt af det samme genetiske materiale.
Fra hans tidlige barndom og frem til han er i starten af 20’erne, får læseren de forskellige historier om hans opvækst med skole, sport, venner og familie. Omdrejningspunktet for de fire versioner af Fergusons liv bliver den unge kvinde Amy Schneiderman, som han møder som teenager, og som han forelsker sig inderligt i.
4 3 2 1 er en historie om at vokse op i tressernes amerikanske virkelighed med anti-krigs- og borgerrettighedsbevægelsen, en ulmende samfundsmæssig uro og politiske snigmord. Tag med på en rejse gennem periodens film, musik, litteratur og sport.

4 3 2 1 af Paul Auster. Oversat fra amerikansk efter 4 3 2 1 af Rasmus Hastrup. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2017. 967 sider. Bogen er købt på BogForum.


Alias Grace

alias grace
Tekst fra Goodreads.com:
Grace Marks var en af hovedfigurerne i den mest berygtede mordhistorie i Canada i det nittende århundrede. I 1843 blev hun som 16-årig anklaget for at være delagtig i mordet på sin arbejdsgiver, Thomas Kinnear, og dennes husholderske og elskerinde. Grace blev dømt til døden, men fik dommen ændret til livsvarigt fængsel. Seksten år senere fortæller Grace sin historie til den unge læge Simon Jordan.

Alias Grace af Margaret Atwood. Oversat fra engelske efter Alias Grace af Marit Lise Bøgh. Denne udgave var en del af Gyldendal Bogklubber fra 1998. 491 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Chokolade til morgenmad

nye bøger
Bagsidetekst:
Efter en uheldig hændelse med sin kostskolelæreinde er femtenårige Courtney tvunget til at flytte hjem til sin selvoptagede mor i Hollywood og siden New York. Courtney føler sig forsømt og misforstået, og sammen med veninden Janet begynder hun at udforske de mørke sider af New Yorks high society-miljø.
Chokolade til morgenmad er fortællingen om Courtneys tætte og tragiske venskab med veninden Janet og deres møde med voksenlivets store følelser og skuffelser.

Chokolade til morgenmad af Pamela Moore. Oversat fra amerikansk af Iben Konradi Brodersen efter Chocolates for Breakfast. Udgivet ved forlaget Lindhardt & Ringhof i 2017. Originalt fra 1956. 273 sider. Bogen er købt på BogForum.


Flammernes farve

flammernes farve
Bagsidetekst:
Frankrig, 1927. Sammen med det bedre parisiske borgerskab sørger Madeleine over sin fars død, bankmanden Marcel Péricourt. Nu står hun ene kvinde til at overtage den velrenommerede bank. Syv år forinden begik hendes bror Édouard selvmord, hendes eksmand sidder fængslet for en stor svindelskandale, og hun er alene med sin lille søn Paul.
Da familiens store formue pludselig er væk – et resultat af fejlinvesteringer, efterkrigstidens ustabile økonomi, korruption og grådighed – må Madeleine bruge al sin list og snilde for at overleve og genopbygge sit liv og sin sociale status. En svær opgave i en tid, hvor de første spæde flammer truer med at antænde hele Europa og lede frem mod en ny krig.

Flammernes farve af Pierre LeMaitre. Bogen er en selvstændig efterfølger til Vi ses deroppe. Oversat fra fransk af Karsten Nielsen efter Couleurs de l’incendie. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2018. 490 sider. Bogen er købt på BogForum.


Forbandede kærlighed

forbandede kærlighed
Bagsidetekst:
Da Tate møder den hemmelighedsfulde pilot Miles Archer, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det eneste, de to har til fælles, er en stærk gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold kun baseret på sex. Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed. Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet for deres forhold:
Stil ikke spørgsmål om min fortid.
Forvent aldrig en fremtid.
De tror, at de kan håndtere det, men de indser hurtigt, at de leger med ilden. For Miles bærer på en mørk hemmelighed, og som tiden går, falder Tate for den flotte og mystiske pilot. Og pludselig er intet særlig enkelt længere.

Forbandede kærlighed af Colleen Hoover. Oversat fra amerikansk af Laura Konradi Brodersen efter Ugly Love. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2016. 370 sider. Bogen er købt på BogForum.

Læs mere: Boganmeldelse af Måske en dag og Det ender med os af Colleen Hoover.


Forfatternes kort

forfatternes kort
Bagsidetekst:
Det er svært at forestille sig en verden uden bøger. Det er lige så svært at forestille sig en verden uden kort. Som læsere følger vi forskellige veje gennem bøgernes fantastiske verdener. Alle kan huske, hvor deres rejse i litteraturen begyndte. Forestil dig din barndoms bøger, og straks dukker kortene over Mumidalen og Hunderedemeterskoven op i erindringen.
Denne bog indeholder forfatternes reflektioner om deres forhold til fiktionens kort, både som æstetik og som redskab for deres litterære universer. Rigt illustreret med smukke og spændende kort fra Stevensons Skatteøen og Lewis’ Narnia til Tolkiens Middle-Earth.

Forfatternes kort. Redigeret af Huw Lewis-Jones. Oversat fra engelsk efter The Writer’s Map af Jakob Levinsen. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2019. 245 sider. Bogen er en del af en præmie jeg vandt hos forlaget.


Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer – Illustreret udgave

harry potter og hemmelighedernes kammer
Bagsidetekst:
Efter en rædsom sommerferie hos sin usympatiske plejefamilie vender Harry tilbage til Hogwarts for at fortsætte sin troldmandsuddannelse. Men igen venter der ham et dramatisk skoleår. Nogle skræmmende og uforklarlige angreb finder sted på skolen – og Harry hvirvles ind i opklaringen af et dystert mysterium om et hemmeligt kammer og et gruopvækkende uhyre…

Det perfekte match mellem forfatteren og illustratoren vil tryllebinde både dedikerede fans og nye læsere af denne klassiske fortælling.

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer af J. K. Rowling. Illustreret af Jim Kay. Andet bind i serien om Harry Potter. Oversat fra engelsk efter Harry Potter and the Chamber of Secrets af Hanna Lützen. Udgivet af forlaget Gyldendal i 2016. 259 sider. Bogen er en del af en præmie jeg vandt hos forlaget.


Historien om et nyt navn

historien om et navn
Bagsidetekst:
Historien om et nyt navn begynder der hvor Min geniale veninde sluttede, nemlig med den sekstenårige Lilas bryllup. Ægteskabet bliver ikke som Lila forestillede sig, og i et fortvivlet forsøg på at holde ud kaster hun sig over svigerfamiliens forretninger. Et sommerophold på Ischia sætter Lilas og Elenas forhold på en alvorlig prøve, og deres liv bevæger sig herefter i forskellige retninger.

Historien om et nyt navn af Elena Ferrante. Andet bind i Napoli-serien. Oversat fra italiensk af Nina Gross efter Storia del nuovo cognome. Udgivet af C&K Forlag i 2017. 556 sider. Bogen er købt på BogForum.


Hjemfærd

hjemfærd
Bagsidetekst:
Effia og Esi er halvsøstre og vokser op i hver sin landsby i 1700-tallets Ghana uden at kende til hinanden. Effia bliver gift med den britiske guvernør og elver et ubekymret liv på Cape Coast-fortet. Hun er uvidende om, at hendes halvsøster Esi er taget til fange af briterne og sidder i fortets fangekælder for siden at blive skibet af sted til Amerika som slave.
Ét spor i romanen følger Effias efterkommere, som uddanner sig, arbejder for det britiske imperium på Guldkysten og oplever flere krige og uroligheder i Ghana. Et andet spor følger Esi og hendes efterkommere i Amerika, hvor de pukler i Alabamas bomuldsplantager og kulminer for senere at flygte fra Sydstaterne og slå sig ned i Harlem.
Hjemfærd skildrer to halvsøstre og deres slægt gennem syv generationer og giver et gribende indblik i Ghanas og USA’s historie.

Hjemfærd af Yaa Gyasi. Oversat fra amerikansk af Louise Ardenfelt Ravnild efter Homegoing. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2016. 352 sider. Bogen er købt på BogForum.


Kort over Paradis

kort over paradis
Bagsidetekst:
Stynede piletræer og flade marker foran en uendelig horisont – kig dig omkring, sådan ser der ud, når jeg lukker øjnene. Det er ligegyldigt, hvor jeg befinder mig, og hvor i al verden, jeg rejser hen. Om jeg så stod på månen. Jeg behøver bare at blinke, og grøften sitrer af græshopper. Ude på overdrevet lugter tangen, og det grønne sund flyder forbi.
Jeg bærer Falster i mig, fordi jeg på en måde er landskabet. Det er det første, jeg så, og det skabte mig i sit billede – og det kom til bevisthed og vågnede i mig. Vi blev til samtidigt. Alting var nyt og som en forelskelse, og gud spillede yo-yo med lærken, der hang højt oppe i sin snor og slog triller.
De hvide lammeskyer græssede i skyggerne på engen, og jeg stod midt i det hele og kendte ikke til andet – det var hele min videns og hele min verdens horisont. Hvorfor var der så fladt? Det var faldet fra himlen.

Kort over Paradis af Knud Romer. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2018. 527 sider. Bogen er købt på BogForum.


Kroppen: En guide til indehavere

kroppen
Bagsidetekst:
Vi går gennem hele livet i en krop, og alligevel ved de fleste af os stort set intet om, hvordan den fungerer, og hvad der sker inden i os. Denne bog giver os indsigt i, hvor ekstraordinært vi er indrettet.
Den formidable videnskabsformidler Bill Bryson, kendt for sin bestseller Eng kort historie om næsten alt, tager os med på en forunderlig rejse fra top til tå, fra hudens yderste lag til vores specialiserede indre organer, og anskueliggør det viduner, vores krop er, og hvordan den fx kan helbrede sig selv. Det er en fascinerende fortælling om vores fysik fra undfangelse til vores dages ende.
Bill Bryson gør os klogere, samtidig med at vi bliver underholdt. Kroppen. En guide til indehavere er skrevet så ligetil, at alle kan læse den. Den er fuld af overraskende fakta og viden og minder os om, hvor heldige vi er at have en organisme, der for det meste fungerer.

Kroppen: En guide til indehavere af Bill Bryson. Oversat fra engelsk efter The Body: A Guide for Occupants af Lotte Follin. Udgivet af forlaget Gyldendal i 2019. 390 sider. Bogen er købt på BogForum.


Kvadrantiderne

kvadrantiderne
Bagsidetekst:
Noah er ekspert i at blive uvenner med alle, og at lyve uden at blinke. Men han er også ekspert i at holde sig vågen. Helst for evigt. For med søvnen kommer monstrene – og alt det andet som Noah kæmper for at undgå. Sprækkerne i hans panser bliver langsomt større, og det kan have alvorlige konsekvenser. Både for ham selv og for andre.
Tilmed er livet som tidsrejsende mere livsfarligt end nogensinde, og for at overleve skal Noah og hans venner hele tiden være et skridt foran. Katastrofen lurer lige om hjørnet hvis man mister kontrollen. Over monstrene, over løgnene – og over sig selv.
Noah indser snart at han ikke kan blive ved med at flygte fra fortiden. For visse hemmeligheder kan koste liv. Det er kun et spørgsmål om tid …

Kvadrantiderne af Nanna Foss. Fjerde bind i Spektrum-serien. Udgivet ved forlaget Tellerup i november 2019. 696 sider. Bogen er købt på BogForum.


Livets blod: en Ravnens hvisken-fortælling

livets blod
Bagsidetekst:
Allerede i 1700-tallet er Elias besat af at overvinde døden, og han er tæt på at aflure guderne deres hemmelighed. Men Odin vil ikke dele sin magt med nogen, og som straf dræber han Elias’ familie. En seer fortæller ham, at der alligevel findes en fremtid, hvor han ikke er alene. Find den, som hersker over tiden, siger seeren. Men da han finder hende, ændrer det alt. For selv Elias kan ikke leve to liv.
Hvis han ikke slipper sin fortid, vil det koste ham fremtiden. Kan han opgive det, han har kæmpet i århundreder for at få tilbage?

Livets blod: En Ravnens hvisken-fortælling af Malene Sølvsten. Udgivet af forlaget Gyldendal i november 2019. 297 sider. Bogen er købt til udgivelsesfesten for bogen.


Night Angel – Gudekongen

nigh angel gudekongen
Bagsidetekst:
Kylar Stern har sagt farvel til livet som snigmorder. Han begynder forfra. Ny by, nye venner og ny profession.
Men da han får at vide at hans gamle ven, Logan, måske er i live, står Kylar med et svært valg: Vil han opgive livet som snigmorder for evigt og leve i fred med sin nye familie eller vil han risikere alt og tage den ultimative kontrakt?

Night Angel: Gudekongen af Brent Weeks. Andet bind i Night Angel serien. Oversat fra engelsk efter Shadow’s Edge af Sisse Skovbakke. Udgivet af forlaget Tellerup i 2019. 702 sider. Bogen er købt på BogForum.


Night Angel – Lovens scepter

night angel lovens scepter
Bagsidetekst:
En ny dronning har tilranet sig tronen og leder Cenaria mod undergang. Derfor har Kylar Stern planer om at genindsætte sin gamle ven, Logan Gyre, som konge, men dronningen har ingen planer om at abdicere.
Oveni lærer Kylar den bitre sandhed om udødelighed og stilles over for en nærmest umulig opgave. Han skal dræbe en gudinde hvis verden skal bestå.

Night Angel: Lovens Scepter af Brent Weeks. Tredje bind i Night Angel serien. Oversat fra engelsk efter Beyond the Shadows af Sisse Skovbakke. Udgivet af forlaget Tellerup i 2019. 735 sider. Bogen er købt på BogForum.


Og så drukner jeg …

og så drukner jeg
Bagsidetekst:
Josephine har lagt en plan. Hun har valgt en ambitiøs uddannelse, den rigtige kæreste og den optimale diæt. Alt skal være perfekt!
Men der er noget, der sitrer inde i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.
Hvorfor kan hun ikke klarer det hele?

Og så druknede jeg af Ditte Wiese. Udgivet af forlaget CarlsenPuls i 2019. 335 sider. Bogen er købt på BogForum.


Paris Kærlighed Ost [Anmeldereksemplar]

paris kærlighed ost
Bagsidetekst:
I en tåge af hjertesorg efter bruddet med den mand, hun troede, hun skulle giftes med, ser Ella kun en løsning: at bestille en enkeltbillet til Paris!
Med et knust hjerte og en 30-års fødselsdag, der nærmer sig med stormskridt, frolader hun Melbourne. Ella begiver sig til verdens mest romantiske by for at fordrive tiden med at spise ost og drikke vin. Det varer ikke længe, før hun bliver gode venner med den lokale ostehandler, Serge. Han stiller Ella overfor hendes livs største udfordring. Samtidig besnæres hun af den charmerende restaurantanmelder, Gaston, der er alt, hvad hun kan ønske sig. Men hvad sker der, når parisermagien letter, og Ella må træffe et valg?

Paris Kærlighed Ost af Victoria Brownlee. Oversat fra engelsk efter Fromage á Trois af Astrid Lindeloff. Udgivet af Hoi Forlag i 2019. 262 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.


Ranma 1/2 (38 bind)

ranma

Ranma 1/2 af Rumiko Takahashi. Mangaen startede dansk udgivelse hos Egmont i 2003, men er oprindeligt fra 1993. Indeholder 38 bind. Købte hele serie af en privat (virkelig et fund!).


Sku’ det være en anden gang

sku det være en anden gang
Bagsidetekst:
Sku’ det være en anden gang er en satirisk samtidsroman om livet i provinsen for en ung kvinde.
Maria arbejder som kasserer i Sydbank i Herning. Hun er single og barnløs og har en affære med sin gifte chef, mens hendes grænseoverskridende mor håbefuldt dækker op til en eventuel svigersøn ved familiefødselsdagene. Livet er ikke helt blevet, som Maria havde forestillet sig. Herning er en by, hvor der tænkes stort, men det kan godt være et pres med al den succes, synes hun. Ikke engang øvelserne fra et mindfulness-kursus hjælper.
Bogen foregår i en uge omkring den 1. december, hvor personalet i banken gør klar til den årlige julefrokost.

Sku’ det være en anden gang af Sarah Skyt Persson. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2019. 162 sider. Bogen var del af en goodiebag til publikum fra forlaget på BogForum.


Sådan bliver du en tjekket zombie

sådan bliver du en tjekket zombie
Bagsidetekst:
Mange mennesker tror at zombier kun er klamme monstre, som slæber sig rundt på jagt efter hjerne og friskt kød. Det er de også, men der er meget mere end bare det.
Denne bog er lavet af to erfarne zombier, som giver en masse ækle råd til helt nye artsfæller.
Hvordan skal man klæde sig for at ramme zombiemoden?
Hvem er bedst at spise?
Hvad gør zombier, når de skal på stranden?
Læs svarene, før du bliver ædt!

Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt & Ane Gudrun. Udgivet af forlaget Calibat i 2018. 60 sider. Bogen blev givet til et forfatterarrangement på BogForum.


The Infernal Devices – Clockwork Angel

the infernal devices
Bagsidetekst:
When sixteen-old Tessa Gray arrives in England during the reign of Queen Victoria, something terrifying is waiting for her in London’s Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Friendless and hunted, Tessa seeks refuge with the Shadowhunters, a band of warriors dedicated to ridding the world of demons. Drawn ever deeper into their world, she finds herself fascinated by – and torn between – two best friends and quickly realizes that love may be the most dangerous magic of all.

The Infernal Devices: Clockwork Angel af Cassandra Clare. Første bind i serien The Infernal Devices. Udgivet af forlaget Walker Books i 2010.475 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


The Infernal Devices – Clockwork Prince

clockwork prince
Bagsidetekst:
In the magical underworld of Victorian London, Tessa Gray finds her heart drawn more and more to Jem, while her longing for Will, despite his dark moods, continues to unsettle her. But something is changing in Will – the wall he has built around himself is crumbling. Could finding the Magister free Will from his secret and give Tessa the answers to who she is and what she was born to do? As their search for the truth leads the three friends into peril, Tessa’s heart is increasingly torn, especially when one of their own betrays them…

The Infernal Devices: Clockwork Prince af Cassandra Clare. Andet bind i serien The Infernal Devices. Udgivet af forlaget Walker Books i 2011. 495 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Tyverier

tyverier
Bagsidetekst:
Femten fortællinger om betydningsfulde øjeblikke i en række personers liv, om ensomhed og store forhåbninger. Om at stjæle ting og sager – og liste hemmeligheder ud af folk – uden at det nogensinde bliver opdaget.

Tyverier af Thomas Korsgaard. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2019. 138 sider. Bogen var del af en goodiebag til publikum fra forlaget på BogForum.


Vores forfædres fortælling

vores forfædres fortælling
Bagsidetekst:
Den verdenskendte evolutionsbiolog Richard Dawkins og evolutionsbiologen Yan Wong tager os på en fascinerende omvendt rejse gennem evolutionen, fra nutidige mennesker tilbage i tiden. Undervejs møder vi vores forfædre, som alle har historier at fortælle: først chimpanser, så de andre aber, senere gnavere, krybdyr, fisk og mange andre, helt tilbage til encellede mikroorganismer. Gennem fortællingerne hører vi om de processer, der former livets udvikling.
Vores forfædres fortælling er et blændende og ambitiøst værk. Forfatterne gør svært stof tilgængeligt og formidler på eminent vis nogle af de fængslende aspekter af evolutionær historie og teori: kønnet formering, artsdannelse, evolutionær konvergens, udryddelse, genetik, pladetektonik, geografisk udbredelse og meget mere. Richard Dawkins indsigtsfulde og opfindsomme tilgang til emnet gør det muligt at vise forbindelserne mellem os og alle andre levende væsener på en ny og spændende måde.

Vores forfædres fortælling: En pilgrimsrejse til livets begyndelse af Richard Dawkins & Yan Wong. Oversat fra engelsk efter The Ancestor’s Tale af Lotte Follin. Udgivet af forlaget Gyldendal i 2019. 715 sider. Bogen er en del af en præmie jeg vandt hos forlaget.


Vores kemiske hjerter

vores kemiske hjerter
Bagsidetekst:
Henry har aldrig været forelsket, men en dag starter Grace i klassen. Hun ligner langt fra Henrys drømmepige, og det er tydeligt, at hun har det svært. Alligevel falder Henry for Graces uperfekte og ægte væsen, men kan han håndtere, at hun bærer på en stor sorg?
Vores kemiske hjerter er en uimodståelig og tankevækkende ungdomsroman om den første forelskelse, knuste hjerter og de gyldne tråde, der formår at væve dem sammen igen.

Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland. Oversat fra amerikansk efter Our Chemical Hearts af Rasmus Hastrup. Udgivet af forlaget Lovebooks i 2017. 314 sider. Bogen er købt på BogForum.


Bøger læst og/eller anmeldt i oktober

#tyndogrig – det, jeg taler om [Anmeldereksemplar]

Tynd og rig
Bagsidetekst:
Efter et stormvejr i karrieren lærte radiovært Ditte Okman på den hårde måde, hvordan det nu lige er, man allerbedst planter sine los i røven: Spark opad, aldrig nedad! Og det har hun gjort lige siden. I radioen, fjernsynet, i aviserne, på sin Facebook og nu endelig i bogform.
I #tyndogrig – Det jeg taler om taler Ditte om det, vi andre helst ikke taler (højt) om: udskamning, samsovning, lorteregler, kropsidealer, delebørn, utroskab, unge mødre, gamle mødre (som hun selv) og dem, der opfører sig som selvudnævnte socialrådgivere (som hun selv). Om venskaber. Kendisser og kærlighed. Om penge og død. Og om hvorfor det er langt federe at være tynd og rig end flad og depri.
Alt sammen med afsæt i Dittes eget liv og egne kvababbelser. I en tone, der balancerer mellem det følsomme og det furie-agtige.

#tyndogrig – Det jeg taler om af Ditte Okman. Udgivet ved forlaget Grønningen i 2019. 230 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Antal Stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Forgudet [Anmeldereksemplar]

Forgudet
Bagsidetekst:
Den 18 årige Ibens tilsyneladende privilegerede liv er ikke, hvad det tager sig ud for at være. Kun hendes storebror, genkender den sandhed, der gemmer sig bag facaden. Da faderen pludselig dør efter en faldulykke i hjemmet, indleder politiet en undersøgelse af en række usædvanlige omstændigheder. Undersøgelsen afdækker overraskende et dysfunktionelt familiemønster, der hemmeligholder faderens seksuelle præferencer og hans årelange overgreb.
I mellemtiden er Iben forsvundet på en ferie i Sydeuropa. Torben gribes af bange anelser og må indse, at forsøget på at finde sin sårbare lillesøster, bliver et kapløb med tiden. Vil det lykkes ham at finde Iben, før det er for sent? Og vil det lykkes for Torben at finde mening og fodfæste i et eget liv? Et voksenliv, der ikke kun er udfordret af fortiden, men også af samtidens tanker om personlig frisættelse og en uforpligtende tilgang til kærlighed og seksualitet.

Forgudet af Marianne Toxboe. Udgivet ved forlaget Skotterup i 2019. 289 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Antal Stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Kvadrantiderne af Nanna Foss

Antal Stjerner

Livets blod: En Ravnens hvisken-fortælling af Malene Sølvsten

Antal Stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Tatovøren fra Auschwitz [Anmeldereksemplar]

tatovøren fra auschwitz
Bagsidetekst:
Lad mig fortælle dig om Lale Sokolov … om den 87-årige mand og det venskab, vi havde i fire år. Vi mødtes lige efter hans kones død, hvor jeg besøgte ham to til tre gange om ugen. Han fortalte sin historie under de besøg – nogle gange som fragmenter og uden kronologisk orden. Men det gjorde ingenting. Stille og roligt begyndte det at gå op for mig, hvad det var, han fortalte mig. Betydningen af det. Og vigtigheden.

Tatovøren fra Auschwitz af Heather Morris. Oversat fra engelsk efter The Tattooist of Auschwitz af Brian Christensen. Udgivet hos forlaget Aronsen i 2019. 256 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Antal stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Hvordan var din november?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.