Månedsafslutning – Marts

Fantasy readathon, felttur og superheltinder.

*Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer*

Det er næsten svært at erindre marts som meget regnfuld, når nu solen har skinnet smukt og varmt de sidste par dage. Fordelen ved dårligt vejr, er jo at kunne krybe sammen i sit hyggelæsehjørne og begrave sig i bøger. Og jeg må da indrømme, at fem læste bøger i denne måned, synes jeg er meget godt gået – taget i betragtning, at halvdelen af tiden skulle have været brugt på studielæsning 😉

En del af læsningen skyldes det nyligt afholdte readathon, arrangereret af The Fantasy Fellowship. Hvilket var en skøn lille event, med en uges læsning af fantasy.

Månedsafslutning Marts

I starten af marts afholdte Gentofte Hovedbibliotek deres årlige Bogmesse, hvor blandt andre Ken Follett var forbi og snakke om sine bøger. Jeg fik ikke købt noget, men plyndrede bibliotekets brugtbogs tårne, hvor jeg blandt andet fandt Tolkiens Silmarillion.

Den 17. marts fejrede bloggen 2-års fødselsdag med konkurrence og chokolade muffin fra Netto. Kan stadig ikke helt forstå der allerede er gået to år, siden jeg startede på det her 🙂

Reader's World 2 år
Bøgerne til konkurrencen blev sponsoreret af Lindhardt & Ringhof og C&K Forlag.

Marts var også måneden, hvor jeg rigtigt startede på studiet. Eller i hvert fald der, hvor de fleste af mine kurser begyndte. Det betød en felttur med min projektgruppe og vejleder, på jagt efter havbørsteorme i Lynæs og Herslev. Det var en kold fornøjelse, at stå og si efter orme i 6 graders brakvand i blæst og regn. Men hyggeligt alligevel.

Månedsafslutning Marts
Så godt ser man ud, når man er på felttur 😉 Det er mig helt til højre i billedet, hvis nogen skulle være i tvivl.

Marvel udgav deres seneste superheltefilm Captain Marvel, som jeg var med to af mine roomies, inde og se i IMAX på Fisketorvet. Synes nu den er overvurderet – biografen altså. Filmen er ok.

Jeg sluttede marts af med en skrivedag i Ringsted, sammen med en god veninde. Vi skriver begge to fantasy i fritiden, og har afsat en dag hver måned til at få skriblet ord ned. Oftest snakker vi også en hel masse, men er bare en bonus 🙂

Månedsafslutning Marts
Café Korn i Ringsted har en virkelig lækker iskaffe 😉

Nye bøger i marts

Som nævnt fik jeg på Gentofte Bogmesse fat på J.R.R. Tolkiens Silmarillion, sammen med tre andre bøger.

Jeg modtog også lige på falderebet, Lodbrogsønnernes Død af Lasse Holm, fra Politikens Forlag – Tusind tak for den 🙂

Og det var det. Marts var en stille måned på den front. Hvilket også er okay, fordi jeg har en proppet reol herhjemme, der rigtig gerne vil læses.

Bøger modtaget til anmeldelse:


Månedsafslutning Marts
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Forår 873. Rolf og lodbrogsønnerne gør tjeneste i Konstantinopels garde, selvom det volder dem problemer at være underlagt en kristen herre. Da de en nat finder rigets tredjemægtigste mand myrdet, og meget tyder på, at morderen er nordbo, begynder et kapløb med tiden.
Mens ligene hober sig op, rejser Rolfs efterforskning hurtigt flere spørgsmål, end den opklarer. Hvad er dt for en hemmelighed, morderen forsøger at skjule? Hvor langt ind i magtens cirkler fører sporene? Og nytter det for Rolf og hans venner at flygte hjem mod nord, da jorden brænder under dem – eller er deres fjender så magtfulde, at de kan ramme dem hvor som helst?

Lodbrogsønnernes Død af Lasse Holm. Udgives af Politikens Forlag den 4. april 2019. 384 sider. Bogen er tredje selvstændige bind i en krimitrilogi om vikingerne, bygget på virkelige begivenheder.

Andre nye bøger:


Månedsafslutning Marts
Bagsidetekst:
David Days opslagsværk omfatter hele J.R.R. Tolkiens fiktive univers: lande, guder, folkeslag, uhyrer, flora og fauna. Overdådigt illustreret i farver og sort/hvidt af en række kunstnere. Desuden forsynet med tidstavler, slægtstavler, kort og udførlige registre.

Bestiarium – Et opslagsværk til Tolkiens univers af David Day. Udgivet i 2001 af forlaget Gyldendal. 279 sider.


Månedsafslutning Marts
Tolkiens efterladte værk – en beretning om verdens skabelse og om sagn og myter fra de ældste tider.

Silmarillion af J.R.R. Tolkien. Udgivet i 1978 af forlaget Gyldendal. 362 sider.


Månedsafslutning Marts
Bagsidetekst:
Sjovt, medlevende og spændende skildrer Jørgen Bjerre dagliglivet hos den lille håndfuld omhyggeligt udvalgte mænd, der er Danmarks øjne og ører i det store, ubeboede Nordøstgrønland – Slædepatruljen Sirius.
Patruljefolkene fortæller selv om den svære kunst at køre hundeslæde. Om at overleve i arktiske orkaner og kuldegrader ned til -50 celsius. Om at bevare sindsroen, når isen brister under slæden, eller isbjørne går til angreb. Om at holde humøret højt i den lange polarnat.
Denne nøgterne skildring af en af verdens mindste, mærkeligste og dygtigste militære enheder er underholdende som en roman.

Sirius af Jørgen Bjerre. Udgivet omkring 1980 af forlaget Komma. 196 sider.


Månedsafslutning Marts
Uddrag af bagsidetekst:
Alle, børn og voksne, elsker en god historie. Ikke bare som underholdning, men som fortællinger om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal hen. Sådan har det altid været: Overalt i verden har myter givet en forklaring på de fundamentale begivenheder i menneskelivet – fødsel, død, strid, tab, forsoning, årstidernes skiften – og derigennem givet dem mening.
Myterne taler til os om livet i et sprog, der nok er forståeligt, men samtidig fyldt med en fascinerende fremmedhed. Enkeltvis er myterne gode historier, men samlet skaber de mønstre og rejser spørgsmål, som er lige så tvingende aktuelle i dag som for tusinder af år siden.

Verdens mytologier – En illustreret guide. Redaktion af Roy Willis. Udgivet i 1994 af forlaget Gyldendal. 307 sider.

Bøger læst og anmeldt i marts

Fem læste bøger og tre anmeldte. Det har været en måned præget af fantasy, hvilket har været virkelig skønt. Det er min holdning, at fantasy er en meget undervurderet genre, som heldigvis virker til at være lidt på indtog i disse tider. Måske takket være succesen af Game of Thrones 😉

Bøger læst:


Månedsafslutning Marts
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
En avanceret computermodel forudsiger, at Vesten står over for en krise, der overgår Første og Anden Verdenskrig i tab af menneskeliv.
Og vores team i Mirrin Bank har mindre end syv dage til at neutralisere truslen…
Iran har udført hele to attentater mod Danmark. Statsminister Lene Bisgaard skal afklare, om der er tale om et kriminelt angreb begået af løsrevne elementer af Irans revolutionsgarde, eller om der er tale om et statssanktioneret attentat, hvilket vil resultere i en krig mellem NATO og Iran, sætte Mellemøsten i flammer og i sidste ende kaste verden ud i tredje verdenskrig.

Apokalypsens Engle af Johan Ottosen. Udgivet i 2019 af forlaget Bukefalos. 544 sider. Apokalypsens Engle er andet bind i The Alexander Mirrin Project. Find min anmeldelse af første bind i serien, Stenens Tid, lige her.


Månedsafslutning Marts
Bagsidetekst:
England 1666.
Adelssønnen Robert Swift tilbringer sommeren på landet i selskab med sin far, som han hader af et ondt hjerte. En nat da Robert ligger og sover, buldrer en hestevogn ned ad markvejen.
Det første varsel om at hans trygge tilværelse snart er forbi.
På kuskesædet sidder en sortklædt mand med et morderisk udtryk i det ulveagtige ansigt. Sværdet ved hans side klaprer ildevarslende i takt med vognenes rystelser.
Hvilke dystre hemmeligheder bærer den sortklædte under kappen? Når tiden er inde, kender Robert da forskel på godt og ondt i en verden af løgn og forræderi?
Den Sorte Paraply er en gådefuld genstand af magisk drageskind, hentet i det kinesiske kejserrige. Ved en ulykke antændes den slumrende trolddom, og det får fatale konsekvenser.
For ejeren. For London. For historien.

Den sorte paraply af Lene Dybdahl. Udgivet i 2014 af forlaget Tellerup. 433 sider.


Månedsafslutning Marts
Bagsidetekst:
Prinsesse Kelsea er opvokset i eksil, langt fra familiens kongerige. På hendes nittenårs fødselsdag ankommer den tidligere dronnings livgarde for at eskortere hende tilbage til slottet, så hun kan genvinde sin retmæssige trone. Med sig har hun Tearlingsafiren, der besidder store magiske kræfter, og hun får brug for den og al den hjælp, hun kan få, hvis det skal lykkes hende at nå sit mål.

Dronningen af Tearling af Erika Johansen. Udgivet af People’s Press. 455 sider. Bogen blev læst i læseklubben The Fantasy Fellowship – København.


Månedsafslutning Marts
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Et øjeblik virkede det, som om han helt havde glemt hende, men så så han mod hende. Med det blik, der fik hende til at tænke på moser og lygtemænd.
“Jeg kan ikke komme med dig, men jeg er lige herude, hvis du skulle få lyst til at danse, Vanadis.”
I 1731 har en tjenestepige ikke meget at se frem til. Karens dag går med at malke køer, spinde garn, og hvad madmoder ellers sætter hende til. Om søndagen tager familien i kirke, og om aftenen fortæller gamle Ane historier om ellekongen og de andre underjordiske. Men da Karen en dag møder Daniel, ændrer hendes liv fokus, og før hun ved af det, er hun viklet ind i tågespind.

Ellekongen af Signe Fahl. Udgivet i 2017 af forlaget Ulven & Uglen. 401 sider. Bogen er første bind i serien Tågespind.

Anmeldte bøger på bloggen:


Boganmeldelse Blodsværmen

Blodsværmen af A. Rune. Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Boganmeldelse Ellekongen

Ellekongen af Signe Fahl. Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Anmeldelse Snigmorderens Lærling

Snigmorderens Lærling af Robin Hobb.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.