Månedsafslutning Marts 2020

Marts udviklede sig ikke lige som vi regnede med. Til gengæld resulterede det i en masse læste bøger og lille bunke nyanskaffelser.


Som få andre er jeg enormt heldigt stillet i hele denne Corona-tid.

Roskilde Universitet lukkede prompte, efter udmeldingen fra statsministeren den 11. marts om nedlukning af Danmark. Jeg havde lige nået at få overstået min eksamen i Environmental Studies, og var ved at gøre mig klar til endnu en eksamen fredag den 13, da meldingen kom. Den blev selvfølgelig aflyst og udsat.

Som studerende har jeg sagtens kunne læse hjemme til min bachelor. Møder med vejleder og gruppemedlemmer er foregået over Teams uden problemer. RUC har været fantastiske til at holde os opdateret om fremskridt og tiltag.

Heldigt var det også, at årets The Fantasy Fellowship Readathon faldt i en uge med lockdown. Der var derfor masser af tid til at få læst. Dejlige Sacha fra Livet i Dukkehuset tog initiativ til et Krimi-readathon i weekenden, og Book Roast sætter igen gang i Magical Readathon fra 1. april, hvor du kan tage dine O.W.L.s (Harry Potter nørderi).

Alt i alt kommer jeg ret godt igennem al det her postyr, men sender gode tanker til jer, der både har børn, som skal undervises samtidig med eget job, der skal passe. Jer, der har det svært psykisk og de stakkels ældre, der må undvære besøg for at beskytte sig selv. Lad os alle hjælpe hinanden med at huske dem, der står værre stillet end os.

Månedsafslutning marts 2020

Nye bøger i marts


1984

George orwell
Bagsidetekst:
1984 er George Orwells berømte dystopi, der beskriver en fremtid, hvor tre superstater har delt verden imellem sig.
I Oceanien, der beherskes af “Partiet” og overvåges af “Store Broder”, arbejder Winston Smith i Ministeriet for Sandhed, hvor han omskriver fortiden, så den passer med Partiets skiftende fortælling. Med Store Broder i spidsen kontrollerer regimet befolkningen og deres inderste tanker via et effektivt system af teleskærme. Alligevel har Winston oprørske ideer, og i sin jagt efter sandhed og frihed kommer han i kontakt med Julia, som han indleder et risikabelt forhold til. Men der går ikke lang tid, før Winston må sande, at prisen for frihed er det ultimative forræderi.

1984 af George Orwell. Oversat fra engelsk af Paul Monrad efter Nineteen-eighty-four. Udgivet af forlaget Gyldendal i 2019, originalt udgivet i 1949. 332 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Alt hvad vi var

Alt hvad vi var
Bagsidetekst:
1949 – Sovjetunionen.
Manuskriptet til kærlighedsromanen Doktor Zjivago af den berømte forfatter Boris Pasternak, bliver af myndighederne stemplet som systemkritisk og bandlyses, inden det når at blive udgivet. Forfatterens nære ven, elskerinde og muse, Olga Ivinskaja, bliver sendt i arbejdslejr. Manuskriptet smugles ud af landet, og romanen bliver en international sensation.
1956 – Washington D.C.
CIA planlægger at bruge Pasternaks roman som våben i Den Kolde Krig. Agenterne, der skal i spil, er imidlertid ikke som spioner er flest. To maskinskriverske – den charmerende, erfarne Sally og den lovende nybegynder Irina – får deres livs udfordring: De skal smugle romanen tilbage ind i Sovjetunionen, koste hvad det vil.

Alt hvad vi var af Lara Prescott. Oversat fra engelsk af Iben Mondrup efter The Secrets we kept. Udgivet af forlaget Modtryk i 2020. 381 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Dracula

Dracula
Bagsidetekst:
Den unge sagfører Jonathan Harker rejser fra England til Transsylvanien for at hjælpe sin klient, grev Dracula, med et huskøb i London. Trods utallige advarsler fra den lokale befolkning begiver han sig mod Draculas borg, hvor mystiske hændelser venter ham.
Kort efter udspiller der sig en række foruroligende hændelser i Jonathan Harkers hjemland: et ubemandet skib sejler i havn med et lig surret til roret, en ung kvinde vågner op med dybe bidemærker på halsen og en patient ved galeanstalten råber op om, at hans “Mester” endelig er kommet til byen.

Dracula af Bram Stroker. Oversat fra engelsk af Benny Andersen efter Dracula. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2020, oprindeligt udgivet i 1897, på dansk i 1963. 599 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Kammerat Napoleon

george orwell
Bagsidetekst:
Anført af grisene gør dyrene på Grevefarmen oprør mod deres forsumpede herre. I håbet om et liv med frihed og lighed opretter de et strengt socialistisk samfund. Det varer imidlertid ikke længe, før grisen Snowball må overlade magten til Napoleon, som ved hjælp af sin hundelivvagt indfører et terrorregime og gør grisene til den herskende overklasse.

Kammerat Napoleon af George Orwell. Oversat fra engelsk af Ole Brandstrup efter Animal Farm. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2019, oprindeligt fra 1945, på dansk i 1947. 128 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Vampyren Armand

Vampyren Armand
Bagsidetekst:
Armand vokser op i Kijev under mongolernes herredømme. En dag tages han brutalt til fange og føres til Istanbul, hvor han sælges som slave til en mystisk, rig venetianer ved navn Marius, der tager ham med hjem til sit prægtige palazzo.
Her går det op for Armand, at han vil få lov at leve et frit liv sammen med de andre drenge i paladset, som også præsenterer ham for de mange fornøjelser, byen har at byde på. Han falder hurtigt til i de nye omgivelser, men snart begynder han at undre sig over sin nye herre. For hvorfor viser han sig kun om natten?

Vampyren Armand af Anne Rice. Oversat fra amerikansk af Marianne Børch efter The Vampire Armand. Udgivet ved forlaget Centrum Paperbacks i 2001. 457 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Verdens vinter

Verdens vinter
Bagsidetekst:
Februar 1933. Ethel Leckwith er med sin søn draget til Berlin for at følge den nazistiske magtovertagelse. Her møder de Ethels gamle veninde Maud, der med sin mand, Walter von Ulrich, og deres to børn bor i en by, hvor arbejdsløshed og fattigdom giver grobund for nazismen. Sammen bliver de vidne til, hvordan brunskjorterne spreder frygt og rædsel i befolkningen, og er med på første parket, da Rigsdagen brænder. Snart står demokratiet i flammer, ikke blot i Tyskland, men over det meste af Europa.

Verdens vinter af Ken Follett. Andet bind i Century Trilogien. Oversat fra engelsk af Alis Friis Caspersen efter Winter of the World. Udgivet ved forlaget Cicero i 2012. 908 sider. Bogen er købt hos Folkekirkens Nødhjælp på Søborg Torv.


Bøger læst og/eller anmeldt på bloggen i marts

*Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer. Dette er markeret*

A Natural History of dragons

A natural history of dragons
Bagsidetekst:
From Scirland to the farthest reaches of Eriga, Lady Trent is known to be the world’s preeminent dragon naturalist, who brought the study of dragons into the clear light of modern science. But before she became the illustrious figure we now know, there was a bookish young woman whose passion for learning defied the stifling conventions of her day. Here at last, in her own words, is the true story of a pioneering spirit who risked her reputation, her prospects and her fragile flesh to satisfy her scientific curiosity; of how she sought true love and happiness despite her lamentable eccentricities; and of her thrilling expedition to the perilous mountains of Vystrana, where she made the first of many historic discoveries that would change the world forever.

A Natural History of Dragons af Marie Brennan. Første bind i serien The Memoirs of Lady Trent. Ikke oversat til dansk. Udgivet ved forlaget Titan Books i 2014. 351 sider. Bogen er købt i Arnold Busck, Købmagergade.

Antal stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Afsporet

Afsporet
Bagsidetekst:
Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn, er sendt på sygeorlov, efter hans kæreste, Eva, blev myrdet under et hjemmerøveri. Fuld af selvbebrejdelse over Evas død har Ravn søgt tilflugt på sin gamle båd i Christianshavns kanal. Her bor han sammen med Møffe – en aldrende engelsk bulldog med kroniske maveproblemer.
Ravn bliver revet ud af sin sorg, da en nær ven beder ham om hjælp til at finde en ung pige, der forsvandt sporløst et par år tidligere. Efterforskningen tvinger Ravn tilbage mod sin gamle arbejdsplads og ned i den københavnske underverden. Her tyder alt på, at pigen er blevet solgt til storforbryderen Vladimir Slavros, som har et netværk af bordeller i Europa. Sporene fører mod Stockholm, til et sted mørkere end helvede, og Ravn mo modvilligt drage af sted.
I et kapløb med tiden forsøger Ravn at finde ud af, om pigen stadig er i live. Men hans efterforskning kompliceres af den drabsmand, som i årevis har hærget Stockholm. En sadist, der udstiller sine ofre på byens skrotpladser, og som nu har udset sig sit næste offer.

Afsporet af Michael Katz Krefeld. Første bind i serien om Ravn. Udgivet ved forlaget Lindhardt & Ringhof i 2016, første udgivelse i 2013. 322 sider. Bogen er købt på en bogmesse på et tidspunkt.

Antal stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Blodets sti

Blodets sti
Bagsidetekst:
De tre riddersønner Rodrik, Cedrik og Stormfrik er på flugt fra de maskerede mænd, der brændte deres fødehjem, Ravnehøj, ned til grunden og slog deres fader ihjel. Men brødrene er også på jagt efter svar. For hvem stod bag angrebet på Ravnehøj? Hvorfor skulle deres fader dø? Og hvad er det for en hemmelighed, som han aldrig nåede at afsløre for dem, mens han levede?
Faderens sidste besked til brødrene leder dem i retning mod Mågehavn, hvor bygmester Leoric måske kan hjælpe dem med at løse gåden. Men vejen til Mågehavn er lang, og brødrenes fjender er talrige og skyr ingen midler …

Blodets sti af Tobias Stenbæk Bro. Andet bind i serien Et varsel om Storm. Udgivet af forlaget Turbine 2019. 371 sider. Bogen er købt hos forlaget på Esbjerg Fantasyfestival i 2019.

Antal Stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Gorlans ruiner

Skyggens lærling
Bagsidetekst:
Will har altid været lidt bange for dem. Rangerne. For de virker mystiske og gådefulde i deres mørke kapper. Og så har han hørt, at de kan gøre sig usynlige, når de selv vil.
15-årige Will kan ikke komme ind på ridderskolen, fordi han ikke er høj nok. I stedet bliver han tilbudt en læreplads hos Skyggen for at blive uddannet som ranger.
Will har de egenskaber, der skal til, siger man. Han er hurtig, han kan bevæge sig lydløst, han kan klatre, og han er skarpsindig. Men han får også brug for at være modig. For Morgarath, herre over Regn- og Nattebjergene, er ved at samle sine frygtindgydende tropper til et angreb mod kongeriget.
En kamp, som Will slet ikke har fantasi til at forestille sig, skal til at begynde …

Gorlans ruiner af John Flanagan. Første bind i serien Skyggens Lærling. Oversat fra engelsk af Birgit Schlifer efter The Ruins of Gorlan. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2014, oprindeligt fra 2004, på dansk hos Borgens Forlag i 2006. 323 sider. Bogen er købt i Arnold Busck, Købmagergade.

Antal stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


How to train your dragon

How to train your dragon
Bagsidetekst:
You are here to prove yourself a Viking Hero. And it is an ancient tradition of the Hooligan tribe that you should …’ – Gobber paused dramatically – FIRST CATCH YOUR DRAGON!’
ohhhhhh suffering scallops, thought Hiccup.

How to Train Your Dragon af Cressida Cowell. Første bind i serien om drengen Hiccup. Illustreret af forfatteren. Findes også oversat til dansk med titlen Sådan træner du din drage. Udgivet af forlaget Hodder i 2017, oprindeligt fra 2003. 228 sider. Kan ikke huske, hvor den er købt henne.

Antal stjerner

Find en kort anmeldelse af bogen på Goodreads.com.


Leoniderne

Leoniderne
Bagsidetekst:
15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse. Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting. Eller er det bare indbildning? Grænserne mellem drøm og virkelighed viskes ud, og Emilie prøver desperat at undgå at blive en del af kaosset. Men snart må hun indse sandheden. Det er er kun et spørgsmål om tid …

Leoniderne af Nanna Foss. Første bind i serien Spektrum. Udgivet hos forlaget Tellerup i 2014. 542 sider. Bogen er købt på en bogmesse.

Antal Stjerner

Find en kort anmeldelse af bogen på Goodreads.com.


Livet er let, bare rolig [Anmeldereksemplar]

Boganmeldelse Livet er let, bare rolig
Bagsidetekst:
Da Diane mistede sin datter og sin mand i et tragisk biluheld, søgte hun til Irland for at hele sine sår. Her møder hun den lunefulde fotograf Edward, men forholdet brast, og Diane er nu tilbage i Paris, klar til at starte på en frisk og sammen med sin ven Félix få gang i sin bogcafé. Hun møder Olivier, der er sød og betænksom, og når lige at snuse til lykken, inden hun render ind i Edward igen. Mødet ripper op i fortiden: De nærer stadig følelser for hinanden, men begge har de bevæget sig videre i deres liv. Pludselig aner hun ikke sine levende råd: Kan hun forlade sin trygge tilværelse i Paris til fordel for en uvis fremtid i et andet land?

Livet er let, bare rolig af Agnès Martin-Lugand. Efterfølgeren til Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe. Oversat fra fransk af Anders Juel Michelsen efter La vie est facile, ne t’inquiète pas. Udgivet af Politikens Forlag i februar 2019. 256 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Antal Stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.

Du kan også finde anmeldelsen af første bind, Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe, her.


Solas: Opikayana

Solas
Bagsidetekst:
I 15 år har Solas ventet på hævn. Som dreng overværede han sin familie blive nedslagtet af den tyranniske verdenshersker Nedal. Solas får endelig chancen for hævn, da farens gamle soldaterkammerat, Niloc, beslutter at gøre et sidste attentatforsøg mod Nedal og hans verdensimperium. Et brev sendt til Niloc fortæller, at en gruppe modstandsfolk har fået fat i hemmelige tegninger over Nedals fæstning. Med håbet om at finde et svagt punkt i Nedals uindtagelige skjulested, drager Niloc og Solas af sted mod den mørkeste og mest farlige del af den besatte verden. Missionen er ligetil at destruere det vitale satellitsystem, der styrer Nedals enorme her af dræberrobotter, og dermed befri verden.

Solas: Opikayana af Anders Walter. Første bind i duologien om Solas. Tegnet og fortalt af Anders Walter. Udgivet ved forlaget Fahrenheit i 2006. 66 sider. Er købt hos Faraos Cigarer, Skindergade.

Antal Stjerner

Solas: Det stille angreb

Solas
Bagsidetekst:
Ingen.

Solas: Det stille angreb af Anders Walter. Andet bind i duologien om Solas. Tegnet og fortalt af Anders Walter. Udgivet ved forlaget Fahrenheit i 2010. 70 sider. Er købt hos Faraos Cigarer, Skindergade.

Antal Stjerner

Udvalgte reportager fra fire årtier [Anmeldereksemplar]

Hemingway
Bagsidetekst:
Udvalgte reportager er et mageløst tværsnit af Hemingways journalistik fra alle årene. Han skriver om kunstnere i Paris, fra sin første tyrefægtning, fra Den Spanske Borgerkrig. Han beskriver den hændelse, der senere blev til Den gamle mand og havet. Han er på safari og på dybhavsfiskeri, han er med på D-dag i 1944 og deltager i befrielsen af Paris. Og han læser vellystigt sine egne nekrologer efter at være styrtet ned med fly to gange inden for to døgn. Det er journalistik, der skrev historie.

Udvalgte reportager fra fire årtier af Ernest Hemingway. Oversat af Mich Vraa og Knud Holst. Udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof den 20. januar 2020. 480 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Antal stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Væddermændenes nat

Væddermændenes nat
Bagsidetekst:
Væddermændenes nat er en dyster fantasyfortælling om blodige magtkampe, skjult forræderi og fortiede hemmeligheder.
I udkanten af det gamle kongerige Agamore ligger den beskedne herregård Ravnehøj, hvor ridderen sir Alfrik bor med sine tre sønner, Rodrik, Cedrik og Stormfrik. Hver især har brødrene håb og ambitioner for fremtiden, men snart bliver de hvirvlet ind i et magtspil, som ændrer deres tilværelse for altid. Hvem er den mystiske ridder, der holder øje med landsbyen? Hvorfor plages den unge Stormfrik af drømme om et forblæst stentårn langt, langt borte? Og hvad er forklaringen bag det bestialske fund i en lysning nær Ravnehøj?
Gåderne bliver ved med at kravle frem fra mulden, og kun ved at finde svarene kan de tre brødre få indsigt i deres egen fortid og gribe ud efter den skæbne, de er født til.

Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro. Første bind i serien Et varsel om Storm. Udgivet af forlaget Turbine 2018. 318 sider. Bogen er købt hos forlaget på Esbjerg Fantasyfestival i 2019.

Antal stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Hvordan var din marts måned?


2 kommentarer Tilføj dine
  1. Sikke mange klassikere blandt de indkøbte bøger – I love it 🙂

    Ja, altså – det der på verdensplan, der har fucket alt op – det gider jeg ikke at tale om. Men til gengæld har jeg fået læst ekstra mange bøger i denne måned <3

    1. Jeg er håbløst bagud i klassikerlæsning, så tænkte det var på tide, når nu de bliver udgivet i så fine udgaver 🙂

      Noget godt er der trods alt ved Corona-lockdown 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.