Månedsafslutning – Maj

Månedsafslutning for maj står på projekt, regn og blæst, og farvel til en roomie.

*** Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer. Dette er markeret. ***

Maj har vist sig fra sin lunefulde side synes jeg. Og det har næsten været obligatorisk at helgardere sig mod vejret, inden man forlod hjemmet. Sol det ene sted, regn det andet, og generelt bare blæst alle steder. De få varme solskinstimer, der har været har så også braget igennem på ægte sommermanér, og givet luft til at nyde rosé på terrassen med en bog.

Maj var også afslutningen på undervisningen for dette semester og starten på intensiv eksamen- og projektlæsning. Heldigvis var vi super seje i min projektgruppe og kunne aflevere tre dage før tid, og derved nyde lidt weekend inden presset fra eksamenerne begyndte.

Månedsafslutning Maj

Afslutningen på maj betød også et farvel til en roomie i huset. Heldigvis er hun ikke flyttet alt for langt væk, og lige ind overfor en vinbar, så der er absolut ingen undskyldning for at vi kommer på besøg 😉

Det betyder selvfølgelig at en ny pige flytter ind, hvilket altid er spændende, og lidt en fordel hen over sommermånederne, hvor vi kan bruge rigtig meget tid til “lære hinanden at kende hygge” på terrassen.

Nye bøger i maj

Månedsafslutning for maj har bogmæssigt slet ikke været så slem. En del nye bøger fandt vej hjem til reolen takket være makulatorsalg hos Politikens Boghal, i starten af måneden. Og et enkelt anmeldereksemplar faldt ind ad brevsprækken; tak for det Politikens Forlag 🙂

Månedsafslutning maj
Bagsidetekst:
Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der voksede op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis hun får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst.
Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov. Udgivet ved Politikens Forlag i 2018. 372 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
Da den enlige mor Yasuko i selvforsvar dræber sin voldelige eksmand i et af Tokyos utallige lejlighedskomplekser, tilbyder hendes gådefulde nabo, en stille matematiklærer ved navn Ishigami, at fabrikere et alibi til hende. I desperation og uden at kunne overskue konsekvenserne accepterer hun naboens tilbud.
Da politiet ikke kan finde huller i Yasukos alibi, konsulterer de den geniale fysiker professor Yukawa, hvis blændende intuition før har hjulpet politiet i komplicerede sager. Det fører til en sofistikeret hjernekamp mellem fysikeren og matematiklæreren. Kan Yukawas egen matematiske intelligens hamle op med Ishigamis glasklare logik? Og hvor langt vil den hengivne matematiklærer gå for at beskytte Yasuko?

Den Hengivne Hr. X af Keigo Higashino. Udgivet ved forlaget Modtryk i 2017. 307 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Månedsafslutning maj
Bagsidetekst:
De to tidligere CIA-agenter Tristan og Clara er jaget vildt efter at have forladt efterretningstjenesten til fordel for Sommerfugleklanen – en hemmelig, verdensomspændende bevægelse, der arbejder for at holde liv i håbet for menneskeheden.
Verdenssamfundet står overfor hidtil usete udfordringer, og klanen er i færd med at iværksætte et dristigt og kontroversielt tiltag, der skal påvirke udviklingen. Tristan og Clara er nøglefigurer i denne plan, og de bliver sendt først til Frankrig og siden til Iran for at være med til at lægge de sidste brikker på plads, før det hele går løs. Mens Clara får sin ilddåb i klanens hvisketeknik i Teheran, drager Tristan ud i den iranske ørken for at løse et ældgammelt mysterium – men ude i intetheden bliver han konfronteret med en fortid, han ikke anede, han havde.

Drømmehviskerne af T.M. Palshof. Andet bind i serien Sommerfugleklanen. Udgivet ved Politikens Forlag i 2018. 374 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Månedsafslutning maj
Bagsidetekst:
London 1850.
I Hyde Park strømmer folk til for at se byggeriet af Crystal Palace. Det gælder også unge Iris, der har en fridag fra Mrs. Salters Dukkevarehus. I parken støder hun på konservatoren Silas, der samler på knogler og kuriosa og drømmer om at udstille sin samling af bizarre udstoppede dyr. Det tilfældige møde bliver for Silas starten på en altødelæggende besættelse – og skæbnesvangert for Iris, der også har ambitioner om at blive kunstner. Da hun siger ja til at sidde model for en af tidens eksperimenterende malere, bliver det starten på et helt nyt liv. Men Silas har ikke glemt Iris.
Dukkeværkstedet tager læseren med til Jack the Rippers London, en by fuld af farer, skidt og menneskelig ulykke på den ene side – og kærlighed, kvindefrigørelse og kunst på den anden.

Dukkeværkstedet af Elizabeth Macneal. Udgivet ved forlaget Lindhardt & Ringhof i 2019. 371 sider. Bogen er købt gennem Boghallens Bogklub.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
Cute girl wizard Lucy wants to join the Faory Tail, a club for the most powerful wizards. But instead, her ambitions land her in the clutches of a gang of unsavory pirates led by a devious magician. Her only hope is Natsu, a strange boy she happens to meet on her travels. Natsu’s not your typical hero – he gets motion sickness, eats like a pig, and his best friend is a talking cat. With friends like this, is Lucy better off with her enemies?

Fairy Tail bind 1 af Hiro Mashima. Udgivet ved Kondansha Comics i 2006. 206 sider. Mangaen er købt hos Plusbog.dk.


Månedsafslutning Maj
Anmeldereksemplar
Bagsidetekst:
Få fødes som flygtninge. Ingen ønsker at dø som flygtning. Alligevel taler vi om flygtninge, som om det var en identitet på linje med dansk, svensk eller norsk. Mennesker på flugt er blevet tvunget til at bryde med alt, og alligevel har de en bagage med: Håb og drømme, ideer om, hvem de er, og hvem de gerne vil være.
De er hovedspringere på ti-meter-vippen, der håber på vand i bassinet. Tyngdeloven kan man dø af. Derfor må faldet blive en kunstart.
Dette er ikke en bog om flygtninge, men om hovedspringere og mennesker på vej.

Hovedspringere af Carsten Jensen. Udgivet ved Politikens Forlag den 13. maj 2019. 176 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
En rejseskribent, en duftekspert, en krimiforfatter og fire andre kreative danskere får et arbejdsophold på den ubeboede ø, Stormø. De har hver sine grunde til at ønske sig langt væk, men det overrasker dem alligevel at blive indlogeret i et glashus uden kontakt til omverdenen og uden mulighed for at flygte. Stemningen bliver hurtigt anspændt, og da en af dem forsvinder i skoven, og en anden falder i døden, indser resten, at noget er galt. Er der en morder iblandt dem? Og hvem er næste offer? Snart fletter deres livshistorier og dybeste hemmeligheder sig ind i hinanden, og en større fortælling om besættelse, udnyttelse og personligt ansvar tager form.
Hvor intet bryder vinden er en sansemættet samtidsroman inspireret af de klassiske mysterier og et portræt af syv meget forskellige mennesker, der bliver tvunget til at se deres egne fortrængninger i øjnene.

Hvor intet bryder vinden af Leonora Christina Skov. Udgivet ved Politikens Forlag i 2015. 355 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
,,Rædslen, der ikke ville få ende før om otteogtyve år – hvis den nogensinde fik ende – begyndte så vidt jeg ved med en båd af avispapir, som sejlede i en rendesten, der svulmede af regn.”

It af Stephen King. Udgivet ved forlaget Hr. Ferdinand i 2017, oprindeligt i 1986. 1020 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
Foråret 868. En flåde på 80 langskibe lægger ud fra Frankerrigets kyst og sætter kurs mod syd. Ombord er Rolf Rapkæft, hans ven Hastein, broder Jarvis og skjoldmøen Ylva – foruden lodbrogsønnerne Bjørn Jernside, Sigurd Slangeøje, Halfdan Hvidsærk og mere end 2.000 andre vikinger.
Målet er det muslimske Spanien, hvor der efter sigende findes god plyndring. Mange byer falder og skibene fyldes med sølv, men da maurerne går til modangreb, efterlades et enkelt skib i Middelhavet. Og da nogen begynder at aflive mandskabet én for én, må Rolf tage al sin snilde til hjælp for at afsløre den skyldige.

Lodbrogsønnernes Ran af Lasse Holm. Andet bind i serien om Lodbrogsønnerne. Udgivet ved Politikens Forlag i 2018. 396 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
Turtle Alveston overlever. Hun er fjorten år gammel og bevæger sig frit gennem skovene ved den nordcaliforniske kyst. Vandløb, tidevandssøer, klippefremspring, alle er de hendes gemmesteder og hjem, og hun tilbagelægger uden modstand store afstande. Hendes fysiske verden er vidtstrakt, men hendes personlige rum er småt og forræderisk; siden hendes mor døde har Turtles karismatiske, ustabile far domineret hendes tilværelse og tvunget hende til at leve et isoleret liv. Hun har sin skole, hvor hun holde alle på afstand, og ellers kun sin far.
Men så møder Turtle den lidt ældre Jacob, som fortæller sjove anekdoter, bor i et stort, rent hus, og ser på Turtle med en hengivenhed, hun ikke før har oplevet. Og for første gang glider resten af verden ind i hendes perspektiv, og hun forstår, at tilværelsen er langt mere end hendes far.

Min kæreste elskling af Gabriel Tallent. Udgivet ved forlaget Hr. Ferdinand i 2018. 409 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
Mindfulness tager afsæt i klassiske buddhistiske begreber: at være fuldt til stede i nuet, at opnå ægte selvindsigt, at være autentisk over for sig selv og andre og at tage ansvar for sin egen lykke gennem en positiv livsanskuelse.
Denne bog forklarer og oversætter disse begreber, så man som moderne menneske kan bruge dem i sin dagligdag.
Mindfulness er et effektivt middel til at begrænse stress og bryde negative reaktionsmønstre og tankevaner. Samtidig er det en nøgle til at åbne sindet for nydelsen og rigdommen ved nuet.

Mindfulness: Ansvar, selvindsigt og fuld tilstedeværelse af Charlotte Mandrup. Udgivet ved forlaget People’s Press i 2007. 129 sider. Bogen er købt i Netto.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
Om at skrive handler om, hvordan en af vor tids største forfattere er blevet til; om en cocktail, hvis primære ingredienser er blod og sved. Men handler også om tårerne; om hvordan Kings overvældende trang til at skrive hjalp ham gennem følgerne af en fatal bilulykke i 1999. Og sidst, men ikke mindst fortæller King os alle, at det er muligt; du kan skrive.
Om at skrive indledes med den fascinerende beretning om Stephen Kings turbulente barndom og hans tidlige fokus på at skrive. Fra barndom til ungdom og videre endnu følger læseren, hvordan dette fænomen af en forfatter bliver til. Frustrationerne og kampene skildres åbenhjertigt, men også morsomt.
Men Om at skrive handler også om håndværket, og King beskriver de grundlæggende værktøjer. Hvordan man skærper og udbygger dem ved brug, og hvorfor en forfatter altid må have dem lige ved hånden. Kings blik på skriveprocessen er pragtfuld pragmatisk og afslørende.
Om at skrive er lige dele memoirer og gode råd, og ikke mindst er bogen personlig og velskrevet. Om at skrive vil underholde og inspirere alle som læser den – fans, forfatterspirer, forfattere og alle som elsker en god og velfortalt historie.

Om at skrive af Stephen King. Udgivet ved forlaget Hr. Ferdinand i 2014. 253 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.


Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst:
Peter Matthiessen tog i 1973 sammen med feltbiologen George Schaller på en strabadserende vandretur i Nepals bjerge for at studere blåfåret og, om muligt, få et glimt af den sjældne sneleopard. Året før var hans kone død af kræft, og hjemme i New York var der tre børn, der havde brug for deres far. Rejsen blev i flere henseender en vandring i fremmede og ukendte egne, en ‘øvelse i virkelighed’, som det hedder i forordet.
Sneleoparden er en af de smukkeste bøger i den klassiske rejselitteratur og et must for enhver rejsende.

Sneleoparden af Peter Matthiessen. Udgivet ved C&K Forlag i 2015. 430 sider. Bogen er købt til makulatorsalg i Politikens Boghal.

Bøger læst eller anmeldt i maj

Læsningen har i maj primært bestået af lidt lette bøger og mangaer. Sidstnævnte er altid gode, når der skal tages en pause fra de lidt tungere sager 😉 I læseklubben The Fantasy Fellowship – København, læste vi denne måned Jernkongen af Julie Kagawa. Det er blevet offentliggjort at hun besøger Fantasyfestivallen i Esbjerg til september, så er du fan, er det der du skal hen 😉 Jeg var ikke synderligt imponeret, men måske hendes Talon-serie er bedre skrevet?.

Månedsafslutning Maj
Månedsafslutning maj

Månedsafslutning Maj
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Møder du den fremmede med forbehold, mistro eller frygt? Eller med nysgerrighed og interesse i tillid til, at der kommer noget godt ud af mødet?
Med afsæt i sin dagligdag som sorgne- og indvandrerpræst og sin egen personlige historie giver Niels Nymann Eriksen et inspirerende indblik i, hvad mødet mellem mennesker kan indebære; og måske endda på en måde, der kan inspirere til mere uforbeholdne møder med den fremmede.
Han viser, at det er i mødet med den anden, at du også møder sig selv.

Gæstfrihed af Niels Nymann Eriksen. Udgivet ved Akademisk Forlag i 2018. 152 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Månedsafslutning maj

Find min anmeldelse af Gæstfrihed, her.


Månedsafslutning maj
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Hunter er en rigmandssøn uden livsgnist. Det ændrer sig dog pludselig, da en nærdødsoplevelse giver ham en livsomvæltende åbenbaring. For første gang føler Hunter sig virkelig i live. For første gang kan han se en mening med sit liv. For Hunter er oplevelsen euforisk. En rus han forsøger at genskabe ved at afprøve livets grænser. Han udvikler sig til en adrenalinjunkie, der kompromisløst jager sit næste fix med halsbrækkende vovestykker. Men undervejs bliver Hunters jagt til en livsfarlig leg med døden – både for ham selv og for sine omgivelser.

Hellborn af Andreas Antoni Lund. Udgivet fra Byens Forlag i 2018. 376 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Månedsafslutning maj

Find min anmeldelse af Hellborn, her.


Månedsafslutning maj
Bagsidetekst:
Meghan Chase har en skæbne, som hun aldrig havde forestillet sig. Lige siden hendes far forsvandt for øjnene af hende for 10 år siden, har hun følt, at hun var lidt forkert. Hun har ikke rigtig passet ind, hverken i skolen eller derhjemme. Da en mørk fremmed begynder at holde øje med hende – og hendes bedste ven pludselig bliver mærkeligt overbeskyttende, ved hun at noget er galt. Men hun kunne aldrig have gættet sig til sandheden – at hun er datter af en mystisk elverkonge, og at hun er en brik i et større magtspil. Nu har hun et valg; hvor langt vil hun gå for at redde dem hun elsker, og for at stoppe en ondskab, som intet magisk væsen nogensinde har vundet imod.
Heller intet har forberedt hende på, at hun vil stå ansigt til ansigt med sit livs kærlighed, en ung prins, som hellere vil se hende død, end at lade hende røre hans iskolde hjerte.

Jernkongen af Julie Kagawa. Første bind i serien Iron Fey. Udgivet ved forlaget Harper Collins Nordic i 2017. 365 sider. Bogen er lånt på biblioteket og læst i læseklubben The Fantasy Fellowship – København.

Månedsafslutning maj

Månedsafslutning Maj
Bagsidetekst til bind 4 – Heltenes bro
Naruto, Sasuke og Sakura og deres ninjalærer Kakashi skal beskytte brokonstruktøren Tazuna og hans familie. Undervejs er de flere gange blevet overfaldet af ninjaer udsendt af den onde forretningsmand Gatou. den farligste er Zabuza, som sammen med sin elev, Haku, nu sætter det afgørende angreb ind. Slaget står på den næsten færdigbyggede bro, hvor Haku har spærret Naruto og Sasuke inde i et palads af spejle. Men måske er Naruto stærkere, end han umiddelbart ser ud til…

Bagsidetekst til bind 5 – Eksamenshelvede
Naruto, Sasuke og Sakura skal som ninjaer af laveste rang bestå en krævende skriftlig eksamen, hvis de vil gøre sig håb om at avancere til chuniner, ninjaer af mellemste rang. Men man kan kun bestå som hold, og kun hvis alle på holdet består. Hvis Naruto dumper, dumper Sasuke og Sakura også! Tages man i at snyde, dumper man med det samme – og resten af holdet ryger med. Imidlertid viser Naruto sig at have stor psykologisk styrke i en presset situation…

Naruto bind 4 og 5 af Masashi Kishimoto. Udgivet ved forlaget Carlsen Manga i 2006. Henholdsvis 176 og 178 sider. Mangaerne er købt for lang tid siden i en eller anden boghandler.

Månedsafslutning maj
Månedsafslutning maj

Hvordan var din maj måned?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.