Månedsafslutning: Juni

Juni var en rutsjetur for humøret, med eksamener og feltturer, og desværre ikke så meget læsning.

*** Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer ***

Juni var proppet til punktet, hvor jeg til sidst egentlig bare havde lyst til at smide mig vrælende på jorden og håbe på nogen samlede mig op, og sagde de nok skulle tage mine eksamener for mig.

Det skete desværre (eller måske heldigvis) ikke, så jeg har primært siddet med hovedet i flere forskellige studiebøger vekslende fra dyre- og plante fysiologi til forskellige økosystemer.

Heldigvis var halvdelen af juni fyldt ud med feltkurser, som foregik på Søminestationen ved Holbæk (Dragerup Skov). To uger med masser af feltarbejde, læring, øl og fællessang om bålet om aftenen. Så er livet jo fantastisk.

Jeg siger ikke at vi kørte fast med en af bilerne, men sandet havde i den grad ikke tænkt sig at lade os køre igen.

Det betød dog, at læsningen af skønlitterære værker eller anmelderbøger stod lidt på pause, men ikke at jeg ikke kunne anskaffe mig nye bøger 😉


Nye bøger i juni

Anmeldereksemplar
Bagsidetekst:
Befolkningstallet på de danske småøer falder drastisk. Nogle af øerne er næsten affolkede, mens andre stadig kæmper for deres overlevelse. Fortællinger fra fortid og nutid giver et unikt indblik i en række ø-liv, der om få årtier måske ikke eksisterer længere. Det er historien om nogle af de sidste øboere i Danmark.
Tag med på en tur til ti udvalgte øer i det danske øhav: Mandø, Livø, Hirsholmene, Baagø, Skarø, Hjortø, Birkholm, Vejrø, Saltholm og Ertholmene.

De sidste øboere af Christina Vorre. Udgivet i juni ved forlaget Lindhardt & Ringhof. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.


Bagsidetekst:
Da alvorligt syge kræftpatienter bliver raske efter at være blevet bidt af flagermus i Sydamerika, iværksætter den amerikanske regering et hemmeligt eksperiment på dødsdømte fanger for at undersøge, om virusset fra flagermusene kan kurere sygdom – eller bruges til at skabe den ultimative soldat. Men eksperimentet slår fejt, og pludselig er hele verden forandret.
Mens civilisationen falder fra hinanden, lykkes det to personer at slippe væk og finde et midlertidigt tilflugtssted: FBI-agenten Brad Wolgast, der er et godt menneske, men som hjemsøges af de gerninger, han har gjort i embedes medfør, og den kun seksårige forældreløse Amy Harper Bellafonte, som var en del af det fejlslagne projekt. Wolgast er stærkt besluttet på at beskytte Amy mod den ondskab, der er sluppet løs i verden. Om det så skal koste ham hans liv. Men for Amy er alt dette blot begyndelsen på en meget længere rejse; en rejse, som kommer til at strække sig over tid og sted. Det bliver op til hende at afslutte, hvad der aldrig skulle have været begyndt.

Den Første af Justin Cronin. Udgivet ved forlaget Lindhardt & Ringhof i 2010. Bogen er købt brugt hos Vangsgaards.


Anmeldereksemplar
Bagsidetekst:
Digitale nomader er bogen om en anderledes måde at strukturere sit arbejdsliv og sin hverdag på. Flere og flere mennesker arbejder bag en computer, og det betyder, at flere og flere af os lige så godt kan arbejde fra en strand på Bali som fra et kontor i indre København. Med de digitale jobs er det blevet muligt for mange mennesker ikke bare at flytte til udlandet, men også at rejse Jorden rundt med familien – uden at misse én eneste arbejdsdag.
I Digitale nomader får du et indblik i Mille og Kristian Sjøgrens digitale nomadetilværelse, hvor de har valgt at indrette deres arbejdsliv og familieliv på en måde, så de kan fylde deres tilværelse med eventyr og rejser. Bogen giver også et indblik i mange af facetterne af det digitale nomadeliv og fungerer samtidig som en guide til, hvordan de fleste danskere formentligt kan transformere deres hverdage til at indeholde mere eventyr og mere frihed til selv at bestemme, hvordan livet skal formes.
Digitale nomader handler også om de fantastiske, sjove og vanvittige eventyr, som familien Sjøgren har været på gennem deres 7 år som digitale nomader.

Digitale Nomader – Et liv med mere eventyr og mindre hverdag af Mille og Kristian Sjøgren. Udgivet hos Voice & Writing ApS i 2019. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatterne.


Bagsidetekst:
Beautiful celestial wizard Lucy has teamed up with the crazy fire wizard Natsu and his bizarre flying cat, Happy. Their job: to steal a book from the notorious Duke Everlue. But the eccentric Everlue has killed wizards before, and Lucy’s team is walking right into his death trap!

The Book of Secrets af Hiro Mashima. Bind 2 i serien Fairy Tail. Udgivet ved Kodansha Comics i 2008. Mangaen er købt hos Faraos Cigarer.


Bagsidetekst:
Ketterdam: Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen:
En hævngerrig straffefange. En skarpskytte med dårlig dømmekraft. En rigmandssøn med en mystisk fortid. En spion kendt som Genfærdet. En magisk hjerteknuser med en tragisk kærlighedshistorie. En tyv med talent for kreative flugter.
Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Kragens Kald af Leigh Bardugo. Første bind i en duologi, hvor andet bind er Kragens Rige, og en del af Bardugos Grishaverse, der indeholder trilogien Grisha. Udgivet ved forlaget Carlsen Puls i 2018. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Bagsidetekst:
While Kugaha continues to plot Bishamon’s downfall, Yukiné wonders what happened to his new friend Suzuha. He sees Kazuma leaving flowers at Suzuha’s cherry tree and follows him back to the heavens – right into the enemy stronghold. But when Bishamon attacks, Kazuma is forced to choose whose side he is really on.

Trouble in Paradise af Adachitoka. Bind 5 i serien Noragami: Stray God. Udgivet ved Kodansha Comics i 2015. Mangaen er købt hos Faraos Cigarer.


Bagsidetekst:
I gamle dage da kong Henrik den Anden regerede i det gode gamle England, boede der på Sherwoodskovens grønne sletter en berømt fredløs, hvis navn var Robin Hood. Der har aldrig levet nogen bueskytte, der kunne sende en pil af sted så behændigt som han, og der har heller aldrig været sådan nogle frimænd som de syv snese lystige fyre, der strejfede om i den grønne skov sammen med ham.
De levede et herligt liv dybt inde i Sherwoodskoven, ubekymrede og uden at mangle noget, og tilbragte tiden med lystig kappestrid i bueskydning og stavfægtning, mens de levede af kongens vildt, som de skyllede ned med store slurke øl.
Aldrig gik nogen bort med tomme hænder, hvis de i nødens time kom til den muntre Robin og bad om hjælp.

Robin Hood af Howard Pyle. Udgivet ved forlaget Hernov i 1984. Bogen er købt brugt hos Vangsgaards.

Læste bøger i juni

Kragens Kald af Leigh Bardugo

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Bagsidetekst:
I denne originale og tankevækkende bog følger vi forfatteren på vandringen ad den legendariske pilgrimsvej til Santiago de Compostela – i søgen efter ældgammel visdom. Rejsen ændrer forfatterens liv for altid.
Pilgrimsrejsen er Paulo Coelhos første bog, og skrevet før verdenssuccesen Alkymisten, og den indtager en helt speciel plads i Coelhos forfatterskab, fordi den i sig bærer helheden i hans filosofi og dybden af hans søgen.

Pilgrimsrejsen af Paulo Coelho. Udgivet af forlaget Bazar i 2014, originalt fra 1987.

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.

Find min anmeldelse på bloggen her.


Hvordan var din juni måned?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.