Månedsafslutning: Juli

Juli måneds afslutning indeholder lidt om sommerferie med et par billeder fra magiske Edinburgh, og selvfølgelig nye bøger.


I starten af juli tog jeg til Skotlands skønne hovedstad Edinburgh. Har du ikke været der kan det anbefales på det varmeste. Jeg besøgte byen for to år siden og elskede den, og kærligheden til det skotske har ikke lagt sig endnu, fandt jeg ud af.

Er du Harry Potter fan i en eller anden grad, ved du sikkert også at Edinburgh både var stedet hvor J. K. Rowling startede eventyret om drengen der ikke kunne dø, på The Elephant House, og afsluttede det på luksushotellet The Balmoral. Derfor er byen også fuld af magiske entusiaster og finurlige butikker inspireret af Rowlings univers.

Juli måneds afslutning
Juli måneds afslutning

Ikke så forfærdeligt længe efter hjemkomsten fra Skotland, tog jeg til havnebyen Hundested i det nordsjællandske. Jeg havde lovet at passe hund for en veninde, og da min far bor i byen var det ikke noget problem.

Hundested er ikke Skotland, men kan i den grad godt diske op med egne lokale lækkerier. Har du ikke været i byen, kan jeg anbefale en tur på Halsnæs Bryghus, hvor et glas med Røde Ran, er værd at tage turen for. Eventuelt kan du besøge Knud Rasmussens hus først, for at få appetitten i gang, og nyde udsigten over fjordmundingen. Måske du endda spotter et marsvin eller to i vandet.

Juli måneds afslutning

Ud over de dejlige oplevelser har jeg læst. Det er ikke blevet til så mange skønlitterære bøger, fordi jeg desværre har en reeksamen i august jeg også er nødt til at læse op til. Men de stunder, hvor jeg har kunne nyde et glas kold rosé eller hvidvin på terrassen, eller morgenkaffen på trappen, sammen med en bog, har virkelig givet feriestemning.

Og det er da også blevet til en lille stak nye til reolen, i løbet af måneden 😉

Nye bøger i juli

Bagsidetekst:
As creative people, we have ideas. Bad, good, weird, clever, and even brilliant ideas. But most of them (even the great ideas) never see the light of day. Why? If you ask a creative person, the answer will always revolve around time. We simply need time to execute an idea, and do it well – more time than we have.
Don’t Read This Book focuses on how to make choices about everything you do in your daily creative practice and life. The book follows the ‘ToDon’tList’ method: When you say ‘no’ to one to’do, task, or project, you have more time to execute another one. The more you substract, the more focus you get.
The book is divided into 3 parts: Life, Work, and Projects. It covers everything from defining your life goals, to writing a 5 sentence email, to leaving out as much as possible in a project. Whether you are a student or a professional, this book will save you time. Or, don’t read this book. That will save you time too.

Don’t Read This Book: Time Management for Creative People af Donald Roos. Udgivet ved BIS Publishers i 2017. 156 sider. Bogen er købt i Politikens Boghal.


Bagsidetekst:
Dublin, Dublin udspilles i årene 1907-14, hvor Irland mere end nogen sinde er præget af store sociale forskelle. I havnekvartererne frister arbejderne en kummerlig tilværelse. For dem er hverdagen arbejdsløshed, trøstesløs fattigdom, en kamp for det daglige brød. Det er beretningen om strejker, om spændingen mellem den irske frihedsbevægelse og de englandstro, og om det stadig voldsommere modsætningsforhold mellem kapitalisterne og de vekslende arbejderrørelser. Men frem for alt er dette en roman om mennesker, om gribende skæbner i en spændingsfyldt tid.

Dublin, Dublin af James Plunkett. Originaltitel er Strumpet City. Oversat fra engelsk af Mogens Boisen. Udgivet ved Lademann Forlagsaktieselskab i 1970. I 2 bind. Bogen er fundet i Bogskabet ved Gladsaxe bibliotek.


Bagsidetekst:
Smilla Qaavigaaq Jaspersen er 37 år gammel. Af eskimoisk oprindelse, bosat i København. Hun er ugift, utilpasset, barnløs, vredladen.
I Smillas opgang bor Esajas, seks år. De bliver venner. En dag styrter Esajas ned fra et tag og bliver dræbt. Smilla tror ikke det er et uheld. Hun har set hans spor i sneen. Og hun har fornemmelse for sne.
Romanen er beretningen om hendes forsøg på at forstå, hvad der førte til Esajas’ død – og et portræt af en kvinde, der forsøger at opklare en forbrydelse i en kultur, hun aldrig har forsonet sig med.

Frøken Smillas fornemmelse for sne af Peter Høeg. Udgivet ved forlaget Gyldendals Bogklubber i 1993. Først udgivet af forlaget Rosinante i 1992. I 2 bind. Bogen er fundet i Bogskabet ved Gladsaxe bibliotek.


Bagsidetekst:
Hvad foregik der egentlig i Westeros før A Game of Thrones, før kulden kom tilbage og inden skumle kræfter begyndte at samle sig i den iskolde vildmark på den anden side af Muren, der beskytter riget? Det får vi svaret på i George R. R. Martins Ild og Blod, historien om Westeros og huset Targaryen. Fra Aegon I’s erobring og forening af De Syv Kongedømmer til Roberts oprør og Den Gale Konge, Aerys’ II’s, blodige endeligt følger vi den karismatiske, hovmodige og egenrådige Targaryen-klans storhed og fald – en slægtskrønike fuld af tragisk indgiftning, blodige fejder og vilde dragekampe, voldsomme nok til at hver eneste undersåt på et helt kontinent må se sin skæbne styret af huset Targaryens ord og gerninger. En snes nye skikkelser fra verden ved og omkring hoffet præsenteres og skildres på uforlignelig George Martin-vis, og man kan ikke lade være med at forestille sig det fantastiske persongalleri, f.eks. drageryttersken Nettles, Maegor den Grusomme, Søslangen, De Sorte Brude og den famøse Larys Klumpfod på tv-skærmen en dag. Deres historie har samme storladenhed som Game of Thrones, endda med mange flere drager.

Ild og Blod: Huset Targaryens storhed og fald af George R. R. Martin. Originaltitel er Fire and Blod. Oversat fra amerikansk af Signe Lyng. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2018. 638 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Bagsidetekst:
Jimmy har boet sammen med sine skrækkelige tanter lige siden den dag, da hans forældre blev ædt af et kæmpestort rasende næsehorn, der var sluppet ud fra Londons Zoologiske Have.
Tante Tyk og Tante Tynd var virkelig nogle frygtelige mennesker, der gjorde Jimmys liv til en ulidelig plage. Men så skete der noget mærkeligt, noget magisk, der helt forandrede Jimmys elendige liv og bragte ham ud på den mest fantastiske tur …

Jimmy og den Store Fersken af Roald Dahl. Originaltitel er James and the Giant Peach. Oversat af Ejgil Søholm. Illustreret af Quentin Blake. Udgivet ved forlaget Sesam i 1996. Originalt fra 1961. 126 sider. Bogen er fundet i Bogskabet ved Gladsaxe bibliotek.


Bagsidetekst:
Seth er druknet. Han ved, at han er druknet, for han mærkede sit hoved blive knust mod klipperne og bølgerne skylle ind over ham. Forslået og nøgen vågner han uden for et hus, der er helt velkendt og samtidig fremmed. Seth tror, han er havnet i helvede, og alene i en øde verden prøver han at huske, hvad der er sket ham, og at finde mening i det.

Mere af det af Patrick Ness. Originaltitel er More than this. Oversat af Kina Bodenhoff. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2015. Originalt fra 2013. 444 sider. Bogen er fundet i Bogskabet ved Gladsaxe bibliotek.

Patrick Ness har også skrevet bogen Monster, som jeg har anmeldt her på bloggen.


En samling fortællinger af Skotlands mytologiske væsner med tegnede illustrationer.

The Book of Beasties: A Scottish bestiary of old 1710 af Belle Robertson. Illustreret af Larry MacDougal. Første bog i serien The Great Clan Chief. Udgivet ved forlaget Mirror and Comb i 2018. 78 sider. Bogen er købt hos The Scottish Storytelling Centre i Edinburgh.


Bagsidetekst:
In The Hidden Ways, Alistair Moffat traverses the lost paths of Scotland – its Roman roads tramped by armies, its byways and pilgrim routes, drove roads and railways, turnpikes and sea roads – in a bid to understand how our history has left its mark upon our landscape. As he retraces the forgotten paths that shaped and were shaped by the lives of the now-forgotten people who trod them, Moffat charts a powerful, surprising and moving history of Scotland.

The Hidden Ways: Scotland’s forgotten roads af Alistair Moffat. Udgivet ved forlaget Canongate i 2017. 318 sider. Bogen er købt i Politikens Boghal.


Bagsidetekst:
“Engang kom døden til øen, og der var hun i mange år”.

Troldmændene fra Vestmannaeyjar af Thomas Engelbrecht Mikkelsen. En comic efter et islandsk folkesagn. Udgivet ved forlaget Forlæns i 2013. 106 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Bøger læst eller anmeldt i juli

*** Nogle af de viste bøger er anmeldereksemplarer. Dette er markeret. ***

*** Anmeldereksemplar ***
Bagsidetekst:
Karen skal vænne sig til en ny hverdag i skoven sammen med Daniel, og sammen med ellepigerne. Mosen giver intet fra sig uden at få noget igen, og prisen for Karens nye liv udfordrer både hendes menneskelighed og hendes kristne livssyn. Men mosen er ikke den eneste modstander, for Daniel har en hemmelighed. En hemmelighed, der går tusind år tilbage, og som truer med at brænde skoven ned.

Elleskudt af Signe Fahl. Nummer 2 i serien Tågespind. Udgivet ved forlaget Ulven & Uglen i 2018. 422 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Antal Stjerner

Læs en kort anmeldelse af Elleskudt på Goodreads.com.

Find min anmeldelse af første bind i serien, Ellekongen, her.


Bagsidetekst er fra Goodreads.com:
Det begynder med fravær og begær.
Det begynder med blod og frygt.
Det begynder med en opdagelse af hekse. 
Historikeren Diana Bishop, der er af hekseslægt, forsker i alkymistiske skrifter og falder over et fortryllet manuskript i Bodleian Library i Oxford. Diana har ikke brugt magi, siden hendes forældre blev dræbt på grund af deres evner, men da hun mærker manuskriptets kræfter, aner hun farer og sender det tilbage i arkivet uden at afkode dets indhold og hemmeligheder.
Hvad hun ikke ved er, at den gamle alkymistiske tekst Ashmole 782 har været forsvundet i århundreder og tiltrækker sig opmærksomhed fra andre væsner. Deriblandt vampyren Matthew Clairmont, som forsker i genetik. Meget imod sin vilje bliver Diana tiltrukket af Matthew, men et forhold mellem en heks og en vampyr er ikke problemfrit – især ikke da deres forhold strider mod en gammel pagt, som skal sikre ro og afstand mellem arterne og undgå at tiltrække sig opmærksomhed fra menneskerne.
I takt med at Dianas magiske evner vokser, står det klart, at nogen vil hende til livs, og sammen med Matthew forsøger hun at finde ud af, hvad manuskriptet indeholder af hemmeligheder om arternes fortid og mere interessant; deres fremtid. Og det skal vise sig at blive noget af en rejse – både i tid og sted.

Heksenat af Deborah Harkness. Originaltitel er A Discovery of Witches. Første bind i serien All Souls Trilogy. Udgivet ved forlaget Lindhardt & Rindhof i 2011. 736 sider. Bogen er lånt på biblioteket.

Antal Stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Bagsidetekst:
Mindfulness tager afsæt i klassiske buddhistiske begreber: at være fuldt til stede i nuet, at opnå ægte selvindsigt, at være autentisk over for sig selv og andre og at tage ansvar for sin egen lykke gennem en positiv livsanskuelse.
Denne bog forklarer og oversætter disse begreber, så man som moderne menneske kan bruge dem i sin dagligdag.
Mindfulness er et effektivt middel til at begrænse stress og bryde negative reaktionsmønstre og tankevaner. Samtidig er det en nøgle til at åbne sindet for nydelsen og rigdommen ved nuet.

Mindfulness: Ansvar, selvindsigt og fuld tilstedeværelse af Charlotte Mandrup. Udgivet ved forlaget People’s Press i 2014. Originalt fra 2007. 129 sider. Bogen er købt i Netto.

Antal Stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Bagsidetekst:
Mercedes Thompson, også kaldet Mercy, er vokset op blandt varulve, men selv er hun walker – en formskifter der kan forvandle sig til en prærieulv.
Da hendes nabo, den irriterende tiltrækkende Alfa i den lokale varulveflok, overfaldes og hans datter bortføres, må Mercy trække på alle sine bekendtskaber for at hjælpe ham. Derfor er hun nødt til at opsøge den varulveflok som bortviste hende som 16-årig …

Månens kald af Patricia Briggs. Originaltitel er Moon Called. Oversat fra amerikansk af Camilla Clasen. Første bog i serien Mercy. Udgivet ved forlaget Tellerup i 2012. Originalt fra 2006. 423 sider. Bogen er købt på Bogforum i Tellerups stand.

Antal Stjerner

Find en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Bagsidetekst:
I denne originale og tankevækkende bog følger vi forfatteren på vandringen ad den legendariske pilgrimsvej til Santiago de Compostela – i søgen efter ældgammel visdom. Rejsen ændrer forfatterens liv for altid.
Pilgrimsrejsen er Paulo Coelhos første bog, og skrevet før verdenssuccesen Alkymisten, og den indtager en helt speciel plads i Coelhos forfatterskab, fordi den i sig bærer helheden i hans filosofi og dybden af hans søgen.

Pilgrimsrejsen af Paulo Coelho. Originaltitel er O diario de um Mago. Oversat fra portugisisk af Mone Hvass. Udgivet af forlaget Bazar i 2014. Originalt fra 1987. 290 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.

Antal Stjerner

Du kan finde min anmeldelse af Pilgrimsrejsen her.


Bagsidetekst:
Beautiful celestial wizard Lucy has teamed up with the crazy fire wizard Natsu and his bizarre flying cat, Happy. Their job: to steal a book from the notorious Duke Everlue. But the eccentric Everlue has killed wizards before, and Lucy’s team is walking right into his death trap!

The Book of Secrets af Hiro Mashima. Bind 2 i serien Fairy Tail. Udgivet ved Kodansha Comics i 2008. Mangaen er købt hos Faraos Cigarer.

Antal Stjerner

Hvordan var din juli? 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.