Månedsafslutning: Juli

Der er meget få bøger i denne omgang månedsafslutning. Jeg og bloggen har holdt ferie, men det blev alligevel til seks nye bøger.


I juli fik bloggen (og jeg) lov til at holde fri. Det betød at jeg ikke rigtig fik læst noget, hvilket lyder underligt, når nu jeg havde tiden til det. Derfor indeholder denne omgang Månedsafslutning kun bøger jeg fik købt.

Hvad der holdt mig væk fra bøgerne, var blandt andet en vandretur på Gendarmstien, en uges skriveferie sammen med foreningen Håbefulde Unge Forfattere (HUF) og en skøn Københavnertur med en god veninde.

Ud over det har jeg bare slappet af sammen med familien, arbejdet på første udkast til min fantasybog, og været på job. Så generelt en stille og rolig juli, men stadig med masser af gode oplevelser.

Nye bøger i juli


Biernes hemmelige liv

Bagsidetekst:
Romanen Biernes hemmelige liv foregår i sydstaterne i USA i 1964. Borgerretslovgivning og voldsomme raceuroligheder er på dagsordenen, og USA oplever en af sin histories mest oprørte perioder. Indfanget af den fjortenårige Lily Owens’ stemme bevæger man sig ind i South Carolinas varme sommer og ind i en historie om mødre der mistes og bliver fundet igen, om kærlighed, overbevisning og tilgivelse om det at blive voksen og om det universelle behov for kærlighed.

Biernes hemmelige liv af Sue Monk Kidd. Oversat fra engelsk af Svend Ranild efter The Secret Life of Bees. Udgivet hos forlaget Bazar i 2004. 371 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Hvis jeg var din pige

Bagsidetekst:
Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne finde nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed, og hun vil ikke så tæt på nogen, at de risikerer at opdage den.
Da hun møder den søde Grant, flyver gnisterne, og Amanda kan ikke sige nej til at lære ham bedre at kende. Men hun er bange for, at når han først kender sandheden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew.

Hvis jeg var din pige af Meredith Russo. Oversat fra engelsk af Lotte Kirkeby Hansen efter If I Was Your Girl. Udgivet hos forlaget Carlsen i 2016. 304 sider. Bogen er købt hos Bog & Ide, Søborg.


Jammers Minde

Bagsidetekst:
I Line Kroghs nænsomme modernisering er Leonora Christinas Jammers Minde gjort tilgængelig for nutidens læsere.
Leonora Christinas Jammers Minde er et af dansk histories mest interessant dokumenter. Det er ikke bare en selvbiografisk skildring af en bemærkelsesværdig hård kvindeskæbne og et nærgående indblik i 1600-tallets tænkemåde og levevis, men også noget af den fornemste prosa, vi har fra baroktiden og et til alle tider enestående dokument om et menneskes evne til at overleve under ekstreme forhold.

Jammers Minde af Leonora Christina. Udgivet af forlaget Gyldendal i 2014. 329 sider. Bogen er købt i museumsshoppen ved Ruinerne under Christiansborg.


Om at skrive

Bagsidetekst:
Om at skrive er en samling af Ernest Hemingways betragtninger om forfatterens gerning og håndværk plukket fra hele hans forfatterskab.
Bogen føjer nye aspekter til et af det tyvende århundredes mest indflydelsesrige forfatterskaber, og den er uundværlig for alle, der selv skriver – eller gerne vil.
Om at skrive behandler alle sider af skribentens håndværk, inklusive arbejdsvaner og forbedring af det allerede skrevne. Bogens indhold er plukket fra hele Hemingways forfatterskab, breve og interviews.

Om at skrive af Ernest Hemingway. Oversat fra amerikansk af Bo Green Jensen efter Ernest Hemingway on Writing. Udgivet hos forlaget Lindhardt & Ringhof i 2015. Originalt fra 1984. 181 sider. Bogen er købt hos boghandlen Ræven & Pindsvinet.


Skyggens Lærling 3: Det vinterfrosne land

Bagsidetekst:
Will og Evanlyn er taget til fange og på vej til Skandia om bord på den frygtindgydende kaptajn Eraks ulveskib. Wills læremester Halt har svoret at ville befri dem, også selvom han skal trodse kongen for at holde sit løfte.
Halt og ridderlærlingen Horace begiver sig op gennem Gallica, men møder grov modstand fra enlige riddere, der hærger i området.
Kan de to nå frem i tide til at frelse Will fra et liv i trældom?

Det vinterfrosne land af John Flanagan. Tredje bind i serien Skyggens Lærling. Oversat fra engelsk af Birgit Schlifer efter The Icebound Land. Udgivet hos forlaget Gyldendal i 2005. 348 sider. Bogen er købt hos Plusbog.dk.


Vandreren

Bagsidetekst:
Mulder, en ca. 60-årig hollænder bosat i Paris, lever en pæn pensionisttilværelse med sin nydelige lejlighed og sine regelmæssige aftenspadsereture. En stor arv har givet ham mulighed for at leve af sine renteindtægter.
I forbindelse med en dramatisk brand i en bygning beboet af illegale indvandrere dukker en hund op, der forandrer Mulders forhold til sin omverden. Dyret, en bastard uden hverken navn eller herre, vender op og ned på den perfektionistiske og ensomme mands vaner og får ham til at ændre sine aftentures faste rute.
Hunden er kommet til Frankrig med flygtninge fra Afrika og åbner en helt ny verden for Mulder – de udstødtes verden, de “illegale”, dem fra de besatte huse. I følgeskab med hunden møder han Ngolo, Kinseren, Madame Sri, Fanta og Fader Bruno – og støder ind i alle de problemer, der opstår af ønsket om at hjælpe og “gøre noget”.

Vandreren af Adriaan Van Dis. Oversat fra hollandsk af Birthe Lundsgaard efter De Wandelaar. Udgivet hos forlaget Tiderne Skifter i 2009. 207 sider. Bogen er købt hos boghandlen Ræven & Pindsvinet.


Hvordan var din juli?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.