Månedsafslutning: Februar

En solrig, social og læsestærk februar er ovre.

*Nogle af de viste bøger er anmeldereksemplarer. De vil være markeret.*


Ja, nu er vi jo kommet et godt stykke ind i marts, men derfor skal i da ikke snydes for en update fra februar 😉 Februar bød på tidligt forår, hvilket kan ses i haven med spirende blomster, som jeg hentede hjem fra Tulipan Museet i Amsterdam sidste år.

Det er skræmmende at temperaturen har slået varmerekord for måneden, og vintertøjet godt og vel er lagt på hylden. Teknisk set er februar jo en vintermåned. Al den sol og varme har dog haft en ret tydelig virkning på min læsning (eller også er det al den tid, man har som studerende 😉 ). Jeg har fået læst fem bøger og seks mangaer, så elleve bøger i alt for den skarpe matematiker 😉

Februar bød også på mange sociale sammenkomster. Jeg mødtes med to af mine gamle roomies, og efter en times boksning tog vi ud og spiste en velfortjent frokost på Café Engelhardt, på Søborg Torv. Der var også en del fødselsdage. Min mor og faster blev henholdsvis fejret med god morgenmad og en stor fest, og jeg er stadig øm i nakken efter at head-bange for meget til gamle rock-klassikere.

Det gode vejr har også resulteret i, at jeg trak cyklen ud af vinterhi forleden, hvilket også kan mærkes i kroppen. Indrømmet, jeg er i dårlig form, det har ikke noget at gøre med jeg er ved at blive gammel 😉

Februar afslutning

Nye bøger i februar

Det er ikke blevet til så meget nyt i den forgangne måned. Havde det ikke været for 20 % jubilæums udsalg hos Faraos Cigarer, var det slet ikke blevet til nogen egen erhvervelser. Og det er jo faktisk løgn, for jeg har købt studiebøger, men de tæller kun halvt.

Af bøger til anmeldelse modtog jeg en overraskelsespakke fra Politikens Forlag, og nåede også lige at modtage et anmeldereksemplar fra forfatter Andreas Antoni Lund.

Desuden har jeg fået en sublim stak bøger af min mor, der trængte til at rydde op i reolen. Jeg kunne kun have halvdelen med hjem, så resten må I se en anden gang 😉

Bøger modtaget til anmeldelse:


Februar afslutning
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Da Diane mistede sin datter og sin mand i et tragisk biluheld, søgte hun til Irland for at hele sine sår. Her mødte hun den lunefulde fotograf Edward, men forholdet brast, og Diane er nu tilbage i Paris, klar til at starte på en frisk og sammen med sin ven Félix få gang i sin bogcafé.
Hun møder Olivier, der er sød og betænksom, og når lige at snuse til lykken, inden hun render ind i Edward igen. Mødet ripper op i fortiden: De nærer stadig følelser for hinanden, men begge har de bevæget sig videre i deres liv. Pludselig aner hun ikke sine levende råd: Kan hun forlade sin trygge tilværelse i Paris til fordel for en uvis fremtid i et andet land?

Livet er let, bare rolig af Agnés Martin-Lugand. Udgivet af Politikens Forlag den 14. februar. 256 sider. Bogen er en selvstændig efterfølger til Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe.


Februar afslutning
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Hunter er en rigmandssøn uden livsgnist. Det ændrer sig dog pludselig, da en nærdødsoplevelse giver ham en livsomvæltende åbenbaring. For første gang føler Hunter sig virkelig i live. For første gang kan han se en mening med sit liv. For Hunter er oplevelsen euforisk. En rus han forsøger at genskabe ved at afprøve livets grænser. Han udvikler sig til en adrenalinjunkie, der kompromisløst jager sit næste fix med halsbrækkende vovestykker. Men undervejs bliver Hunters jagt til en livsfarlig leg med døden – både for ham selv og for sine omgivelser.

Hellborn af Andreas Antoni Lund. Udgives fra Byens Forlag. 376 sider.

Mange tak for anmeldereksemplarerne 🙂

Bøger købt:


Februar afslutning

Bleach 3 // Blue Exorcist 1 // Fruits Basket Collector’s Edition 1 // Fullmetal Alchemist 5 // Noragami – Stray God 3 + 4.

Bøger jeg har fået:


Februar afslutning

En pæn lækker stak, som jeg glæder mig til at læse. Efter midt møde med Leif Davidsen i Tag ikke imod en pølse i Moskva, er jeg spændt på at læse mere af ham. Stephen King mangler jeg også at læse, hvilket stadig kommer bag på mig selv.

Mest betød det dog at få Lev stærkt, dø ung af Willard Motley med hjem. Bøgerne har været min morfars og jeg læste dem for flere år siden, men Nick Romanos historie sidder stadig dybt i mig.

Februar afslutning

Bøger læst og anmeldt i februar

Som sagt fik jeg læst en del i februar, i forhold til hvad jeg plejer. Det skyldes nok mest at mine kurser først starter i marts, og jeg derfor har haft masser af tid til ikke-studie-læsning. En anden teori er, at jeg overspringshandler for vildt, i stedet for at forberede mig til de kommende kurser, så jeg ikke falder bagud den første uge vi er i gang.

Jeg vælger at tro det er en blanding af de to 😉

Af boganmeldelser fik jeg lavet tre. Hvilket slet ikke er på niveau med det ønskede, så det håber jeg at kunne rette op på i marts. Eventuelt som en del af den der ikke-studie-læsnings-overspringshandling.

Bøger læst:


Februar afslutning
Bagsidetekst:
Ichigo Kurosaki was a little boy when his mother passed away. One rainy day, Ichigo, whose ability to see the undead is a blessing and a curse, tried to stop a young girl from drowning in a nearby river. His mother, Masaki, ran after them, frantically trying to rescue her only son. Then everything went black, and Ichigo awoke only to discover his mother dead and the little girl gone.
It’s the anniversary of Masaki’s dead, and the entire Kurosaki clan, along with former Soul Reaper Rukia Kuchiki, head to the cemetery to pay their respects. Sleeping demons rarely ever stay still, and pretty soon Ichigo confronts the Grand Fisher, the Hollow that may be responsible for his mother’s demise.

Bleach 3 af Tite Kubo. Udgives af Viz Media. 185 sider.


Februar afslutning
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Intet går som forventet under Rushas ørkenprøve, og snart må Horan og Eliya indse, at deres søn er i fjendens hænder. Da deres venner også forsvinder sporløst, bliver de tvunget til at kæmpe for deres overlevelse.
I andet bind af Traia Trilogien sender guden Sar Blodsværmen mod Traia. Vil De lyse Guder atter hjælpe Horan og hans venner mod den mørke gud? Mægtige kræfter er på spil, og drengen Rusha viser sig at være en afgørende brik i det store spil.
Blodsværmen er den selvstændige fortsættelse til Natdværgen. Det er en magisk fortælling om venskab, mod og kærlighed. Lad dig rive med af et univers, der rummer underjordiske byer, mystiske skabninger, avanceret våben og flyvende slagskibe.

Blodsværmen af A. Rune. Andet bind i Traia Trilogien. Udgivet af Turbine. 380 sider.


Februar afslutning
Bagsidetekst:
Raised by Father Fujimoto, a famous exorcist, Rin Okumura never knew his real father. One day a fateful argument with Father Fujimoto forces Rin to face a terrible truth – the blood of the demon lord Satan runs in Rin’s veins! Rin swears to defeat Satan, but doing that means entering the mysterious True Cross Academy and becoming an exorcist himself. Can Rin fight demons and keep his infernal bloodline a secret? It won’t be easy, especially when drawing his father’s sword releases the demonic power within him!

Blue Exorcist 1 af Kazue Kato. Udgives af Viz Media. 181 sider.


Februar afslutning
Bagsidetekst:
After a family tragedy turns her life upside down, plucky high schooler Tohru Honda takes matters into her own hands and moves out … into a tent! Unfortunately for her, she pitches her new home on private land belonging to the mysterious Sohma clan, and it isn’t long before the owners discover her secret. But as Tohru quickly finds out when the family offers to take her in, the Sohmas have a secret of their own – when embraced by the opposite sex, they turn into the animals of the Chinese zodiac!

Fruits Basket Collector Edition 1 af Natsuki Takaya. Udgives af Yen Press. 396 sider.


Februar afslutning
Bagsidetekst:
In an alchemical ritual gone wrong, Edward Elric lost his arm and his leg, and his brother Alphonse became nothing but a soul in a suit of armor. Equipped with mechanical “auto-mail” limbs, Edward becomes a state alchemist, seeking the one thing that can restore his brother and himself … the legendary Philosopher’s Stone.
Ed, Alphonse and their mechanic Winry go south in search of Izumi Curtis, the master alchemist who taught the brothers how to use alchemy. But in the boomtown of Rush Valley, an encounter with a pickpocket turns them down a different path in search of an auto-mail blacksmith whose handiwork is the best that Winry has ever seen. Then the action flashes back to the past to show how Ed and Alphonse first learned alchemy …

Fullmetal Alchemist 5 af Hiromu Arakawa. Udgives af Viz Media. 188 sider.


Februar afslutning
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
Det fællesskab, der engang fortalte os, hvem vi var, findes ikke mere. “Hvem er vi?”, er pludselig blevet tidens vigtigste spørgsmål.
Hvad kan jeg alene stille op over for historiens kræfter? Er vi som samfund holdt op med at håbe og handle? Betyder det, at kun hadet og frygten fremover kan binde os sammen? Er populismen psykoterapi for udsatte mennesker, der befries fra usikkerhed og selvforagt kun for at rette foragten mod andre?
Findes der et alternativ?

Kældermennesker af Carsten Jensen. Udgives fra Politikens Forlag. 145 sider.


Februar afslutning
Anmeldereksemplar.
Bagsidetekst:
En sen nattetime træffer den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars et fatalt valg, der får vidtrækkende konsekvenser. Hendes fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.
Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for at skaffe retfærdighed. Samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds.

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld. Udgives af Lindhardt & Ringhof. 400 sider.


Februar afslutning
Bagsidetekst bog 3:
After the near disaster with Bishamon, Yato takes Yukiné and retreats. Hiyori finds Yato in bad shape as his blight reaches a critical level. Yukiné continues to torture his master with his bad behavior, causing the blight to worsen and even threaten the god’s life. Hiyori tries to desperately find someone to help Yato. Can any of Yato’s friends save him? Does the stray god even have friends?

Bagsidetekst bog 4:
Though a powerful warrior goddess, Bishamonten suffers from taking on so many shinki. Among Bishamon’s many shinki, a terrible plan is formed by one of her most trusted aides. The shinki has dangerous ideas and gets involved with the mysterious Stray. Kazuma has a sense that something is wrong, but can he figure out what exactly is going on?
Meanwhile, Hiyori desperately wants Yato to fix her, but he is presented with a solution that is hard to accept. Will Yato fix Hiyori, even if it means he’d have to cut all ties with her?

Noragami – Stray God 3 + 4 af Adachitoka. Udgives af Kodansha Comics. 186 og 188 sider.


Februar afslutning
Bagsidetekst:
En kold vinterdag bliver en seksårig dreng afleveret til kongen af De Seks Hertugdømmers folk med en besked om, at nu er det på tide, at drengens far, kronprins Chivalry, selv tager sig af ham. Drengen får hurtigt kaldenavnet Fitz og bliver sat til at hjælpe til i kongens stalde ved hoffet i Bukkeborg. En bastard kan dog udgøre en potentiel trussel for rigets sikkerhed, så derfor beslutter den gamle kong Shrewd at købe drengens troskab og tage ham under sine vinger.
Fitz installeres nu i selve inderborgen, hvor han i det skjulte oplæres til kongelig snigmorder og lærer at bruge Farseer-slægtens særlige evner. Inden længe bliver han også sendt på hemmelige missioner for kongen, som har brug for Fitz i kampen mod Rødskibspiraterne, der truer riget. Hvad Fitz dog ikke ved, er, at der tæt på kongen befinder sig magtfulde kræfter, som gerne ser den unge dreng ryddet af vejen.

Snigmorderens Lærling af Robin Hobb. Første bind i Farseer Trilogien. Udgives af forlaget Cicero. 422 sider.


Februar afslutning
Bagsidetekst:
Jeg døde da jeg var ti år.
Var det ikke for drengen med de grå øjne, havde det været min eneste død.
Men jeg fik en ny chance dengang. En chance jeg ikke har tænkt mig at spilde.
16-åringe Nasrin møder den dreng som reddede hendes liv da hun var lille. Han kan bare ikke huske hende, og han er ikke blevet ældre i de år der er gået. Desuden var han ikke blind. Men hun er helt sikker: Det er den samme person.
Drengens venner er mistroiske over for Nasrin. De snakker om uhyggelige skyggevæsner og om tidsrejser. Nasrin vil ikke blandes ind i deres mærkelige projekt. Men hun ønsker desperat at forhindre noget i fortiden. Én bestemt ting. Og måske kan det rent faktisk lykkes. Hvis hun tænker sig om. Hvis hun tager de rette beslutninger.
Spørgsmålet er om man kan ændre noget som allerede er sket. Det vil hun snart finde ud af. Det er kun et spørgsmål om tid …

Ursiderne af Nanna Foss. Tredje bind i Spektrum-serien. Udgives af forlaget Tellerup. 540 sider.

Anmeldte bøger på bloggen:


Boganmeldelse Kældermennesker

Kældermennesker af Carsten Jensen. Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

Boganmeldelse Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld. Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof.

Boganmeldelse af Tag ikke imod en pølse i Moskva

Tag ikke imod en pølse i Moskva af Leif Davidsen. Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof.


Hvordan var din februar? Produktiv? Kedelig? Festlig? Doven? noget helt femte?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.