Månedsafslutning Februar 2020

Februar var præget af regn og et temmelig travlt skema.


Der var både udsigt til mindre hyggelæsning og mindre tid til bloggen i februar. Begge dele fordi jeg havde taget beslutningen om at køre to intensivkurser på samme tid, på studiet. En beslutning jeg tog for at kunne have meget mere tid til at skrive min bachelor resten af semesteret.

Men der blev også tid til lidt andet end studier. Jeg var med til åbningen af Anna Ancher udstillingen på Statens Museum for Kunst – en udstilling jeg gerne vil anbefale, hvis du interessere dig for kunst.

Derudover havde min mor og hendes mand kobberbryllup, og vi (børnene) blev alle inviteret med til middag og overnatning på Dragør Badehotel.

Badehotellet er holdt i en fin ældre indretning med masser af smukke malerier af skibe (som jeg er meget fascineret af). De har også en grå jaco i hallen, der til tider godt kunne blive lidt for skinger i stemmen 😉 Sømandstemaet er ikke til at tage fejl af i hvert fald.

Dragør badehotel
Et af værelserne på Dragør Badehotel, med balkon og udsigt til Øresund og broen.

Med tanke på jeg har boet i Storkøbenhavn i seks år, har jeg det lidt skidt med at indrømme, at jeg ikke vidste hvor Dragør ligger. Til gengæld har jeg nu oplevet en rigtig hyggelig lille by, som jeg helt sikkert vil vende tilbage til senere på året.

Af bøger, er det vist også den mindste stak jeg har kunne samle over lang tid. Der blev selvfølgelig købt lidt til bogudsalgene, og så købte jeg Katrine Skovgaards nyeste børne/ungdomsbog ‘Jeg ved alt om kærlighed’, da jeg var forbi hendes bogreception hos forlaget Carlsen. Et enkelt anmeldereksemplar er det også blevet til.

Nye bøger februar

Nye bøger

*Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer. Dette er markeret*

Bookshops

Bookshops
Bagsidetekst:
Why do bookshops matter? How do they filter our ideas and literature? In this inventive and highly entertaining examination, Jorge Carrión takes his reader on a journey around the world, via its bookshops. His travels take him to Shakespeare & Co. in Paris, Foyles in London, Green Apple Books in San Francisco, Librairie des Colonnes in Tangier, the Strand Book Store in New York, and provoke encounters with thinkers, poets, dreamers, revolutionaries and readers.
Bookshops is the travelogue of a lucid and curious observer filled with anecdotes and stories from the universe of writing, publishing and selling books. A bookshop in Carrión’s eyes is never just a place for material transactions; it is a meeting place for people and ideas, a setting for world-changing encounters, a place that can transform lives.
A vital manifesto for the future of traditional bookshops, and a delight for all who love them.

Bookshops af Jorge Carrión. Oversat fra spansk til engelsk efter Librerías af Peter Bush. Udgivet ved MacLehose Press i 2016, originalt fra 2013. 280 sider. Bogen er købt i Politikens Boghandel.


Det sidste ønske

Det sidste ønske
Bagsidetekst:
Historierne, der udspiller sig i et middelalderligt og fantasyinspireret univers, handler om Geralts heltegerninger og om hans begær efter den uimodståeligt tiltrækkende troldkvinde Yennefer.
Geralt er witcher, en mand, der gennem hård træning og magiske drikke er blevet monsterjæger og koldblodig kriger. Han rider fra landsby til landsby for at tilintetgøre frygtindgydende monstre og dæmoner, som hærger landet og overfalder uskyldige mennesker. Men ikke alt, der ser uhyggeligt ud, er ondt – ikke alt, der ser harmløst ud, er godt. Geralt er heldigvis i besiddelse af overnaturlige kræfter fx forstærket syn, evne til hurtig heling og delvis immunitet over for menneskelige følelser, hvilket gør ham til en imponerende og ubarmhjertig dræber.

Det sidste ønske af Andrzej Sapkowski. Første bind i serien The Witcher. Oversat fra polsk af Rune Brandt Larsen efter Ostatnie Zyczenie. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2019, originalt fra 1993. 361 sider. Bogen er købt i Arnold Busck.


Dumplin’

Dumplin
Bagsidetekst:
Willowdean eller Dumplin’, som hendes mor kalder hende, omtaler sig selv som “den tykke pige”, men hun føler sig godt tilpas i sin store størrelse. Hendes mor har været den lokale skønhedsdronning, og hva’ så? Så længe hun har sin bedsteveninde, er alt godt. Men så får Willowdean arbejde på en diner, og her møder hun Bo, som fejer benene væk under hende. Will er ikke overrasket over, at hun finder Bo tiltrækkende. Men det kommer bag på hende, at Bo også er tiltrukket af hende.
Stik imod al fornuft går det ud over hendes selvfølelse, og så melder hun sig til en lokal skønhedskonkurrence for at bevise, at skønhed er mange ting, og at hun har lige så meget ret til at stå på scenen som de slanke tøjstativer.

Dumplin’ – Kunsten at tænke stort af Julie Murphy. Oversat fra amerikansk af Elisabeth Kiertzner efter Dumplin’ – Go Big or Go Home. Udgivet ved forlaget Høst & Søn i 2016. 362 sider. Bogen er købt i Arnold Busck.


Dæmring [Anmeldereksemplar]

Dæmring
Bagsidetekst:
Hver dag er en kamp for overlevelse i håbløshedens by, der strækker sig op ad vulkanen som et smitsomt udslæt. Alligevel påtager Ghalia sig det farlige hverv som lovens håndhæver. Hun kæmper forgæves for at lægge en dæmper på stridigheder mellem forskellige folkeslag. Pludselig får hun magt til at samle byen om en ny, fælles kultur. Men Ghalia kommer i tvivl, for freden er grusomt dyr.
Dæmring er en dyster fortælling om radikalisering, kulturkamp og drømmen om den ideelle verdensborger.

Dæmring af Benjamin Lamberth. Overgivet hos Byens Forlag i 2019. 379 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.


Jeg ved alt om kærlighed

Jeg ved alt om kærlighed
Bagsidetekst:
Anton er tilfreds med sine dyrevenner. De taler ikke så meget. Det gør hans kusine Klara til gengæld. Klara er lige kommet hjem efter flere år i udlandet, og nu vil hun gerne have venner. Hurtigt. Og Anton skal hjælpe hende.
Det er svært at få venner, hvis man er den stille type, som Anton, eller hvis man er typen, der ikke lige ved, hvordan man opfører sig ‘normalt’, som Klara. Derfor beslutter de (nok mest Klara), at de skal oprette en blog, hvor man kan spørge til råds om alt inden for kærlighed, for så bliver man med garanti populær. Ikke?
Men hvor meget ved Klara og Anton egentlig om at have en kæreste? Og kan man læse sig til alt på internettet?

Jeg ved alt om kærlighed af Katrine Skovgaard. Udgivet ved forlaget Carlsen i 2019, som del af deres Sommerfugleserie. 153 sider. Bogen er købt til bogreceptionen hos forlaget.


Noragami 8

Noragami 8
Bagsidetekst:
Yato’s free time has ended and now he’s grounded in Takama-ga-hara, forced to do his father’s bidding. Usually, he would play along until he’s set free again, but this time, he must get back as soon as possible, or Hiyori, his one and only follower, could forget all about him.

Noragami – Stray God af Adachitoka. Nummer 8 i serien Noragami. Udgivet hos Kodansha Comics i 2015. 200 sider. Mangaen er købt hos Faraos Cigar i København.


Nordkraft

Nordkraft
Bagsidetekst:
Nordkraft er en roman om en gruppe unge, der lever på begge sider af grænsen.
Nordkraft foregår i Aalborg, i første halvdel af halvfemserne, blandt misbrugere og pushere, drømmere, kynikere og fortabte forældre, som alle sammen kun lige akkurat kan holde skindet på næsen, hvis de lader være med at se sig tilbage.
Nordkraft består af tre dele:
Junkiehunde: Maria er pusherfrau, hun smugler for Asger, der ejer rottweilerne Tripper og Tjalfe. Hun ligger i fast rutefart mellem Aalborg og Christiania – det er lige ved at gå galt. Og det hele bliver ikke bedre af, at svinehuden, Ullas bryster, politiet og den iranske desertør kommer på banen.
Broen: Allan har været til søs, og er vendt hjem med et stort ar i panden efter en skibsbrand. Han har én ambition: Han vil ikke falde tilbage til det liv, han forlod for et par år siden. Men fortiden truer med at indhente ham, og Maja, som han forelsker sig så brændende i, tror ikke rigtig på ham.
Begravelse: En af vennerne dør af en overdosis. De andre mødes til gravøllet og konfronteres med deres fælles fortid. I løbet af dagen bryder gamle sår op, og nye muligheder træder frem.

Nordkraft af Jakon Ejersbo. Udgivet af Gyldendal i 2002. 421 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Papa Hemingway

Papa Hemingway
Bagsidetekst:
Papa Hemingway er Hotchners meget personlige biografi om vennen Ernest Hemingway. Bogen beskriver de fjorten år, deres venskab varede frem til Hemingways død i 1961. Fortid og samtid væves sammen af de mange flashbacks til barndommen, til Paris i 1920’erne og til personer og begivenheder, som inspirerede til Hemingways romaner og noveller. Bogen tegner et helt unikt billede af en af verdens mest berømte og mytiske forfattere og hans relation til andre forfattere, venner og ikke mindst de fire hustruer.

Papa Hemingway af A.E. Hotchner. Oversat fra amerikansk af Knud og Birthe Søgaard efter A Personal Memoir. Udgivet ved forlaget Lindhardt & Ringhof i 2018, oprindeligt udgivet på dansk hos forlaget Gyldendal i 1967. 354 sider. Bogen er købt til bogudsalg hos Bog & Ide.


Zorro

Zorro
Bagsidetekst:
Californien, 1790: Missionsstationen San Gabriel trues af indianere, der gør oprør mod de spanske kolonisatorers overgreb. Oprøret ledes af en ung kvinde, som tages til fange af kaptajn Alejandro de la Vega. De forelsker sig, og sammen får de sønnen Diego – don Diego de la Vega, som skal blive en af den Ny Verdens største helte: Zorro.
Isabel Allende fortæller den forrygende historie om den spansk-indianske dreng, hvis totemdyr er ræven: el zorro. Han vokser op blandt spansk adel og fordrevne indianere i den Ny Verden, sendes som femtenårig over Atlanten til Barcelona, hvor han deltager i kampen mod Napoleons overherredømme, og vender som ung mand tilbage til et Californien, der er præget af vold, undertrykkelse og uretfærdighed. Netop de rette omstændigheder for at skabe en legende.

Zorro – En legende fødes af Isabel Allende. Oversat fra spansk af Iben Hasselbalch efter El Zorro – Comienza la leyenda. Udgivet hos forlaget Gyldendal i 2006. 381 sider. Bogen er fundet i bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Læste og/eller anmeldte bøger

*Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer. Dette er markeret*

Bag masker

Bag masker
Bagsidetekst:
Adam. Ella fortryder allerede at have tænkt tanken. Hun får en klump i halsen og kan mærke det stramme let om øjnene. Hun tør næsten ikke tænke tanken videre, men en sadistisk trang til at prikke i såret får hende til at fortsætte. Der har intet nyt været fra Adam.
Adam leder efter sin forsvundne bror, mens Napoleonskrigene har tvunget koldblodsoldaten Ella ud for at spionere blandt Europas bedre borgerskab. Storbyerne Paris, Hamborg og København er en anden verden end lejren under skoven, men kan være lige så farlig, når alle bærer masker, og ingen er, hvad de giver sig ud for at være.

Bag masker af Trine V. Ipsen. Efterfølgeren til Under skoven danser vi. Udgivet ved forlaget DreamLitt i 2019. 239 sider.

Antal stjerner

Find en kort anmeldelse af bogen på Goodreads.com.

Find min anmeldelse af Under skoven dansker vi, her.


Jæger

Boganmeldelse Jæger
Bagsidetekst:
Rato er ekssoldat fra Balkan. Han undrer sig over, hvor nemt alting er i Danmark. Nu står han i spidsen for en bande af eksbalkankrigere, der har taget magten i Københavns underverden. Patrick er anklageren, der hader kriminelle. Han bøjer gerne reglerne for at opnå sine mål og har succes med sin kompromisløse stil. Men hans fortid truer med at indhente ham. Markus lever på samfundets bund og har klaret sig uden CPR-nummer, siden han var 10 år. Hannah arbejder som specialkonsulent for Politiet. Hun er dårlig til mennesker, men eminent til at opfatte detaljer, som ingen ellers ser. Da en serbisk gangster findes brutalt myrdet på et toilet i Københavns Byret, og politiets chefanklager samtidig forsvinder sporløst, føres de fire meget forskellige skæbner sammen, og det ender i en kamp på liv og død.

Jæger af Walther Rebernik. Udgivet ved Byens Forlag i 2019. 366 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Antal Stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Råddenskab

Råddenskab
Bagsidetekst:
Hirka er ikke længere i Ymslanda. Turen gennem Ravneringene førte hende til vores verden, hvor hun for første gang befinder sig blandt folk, der er haleløse ligesom hende selv. Alligevel har hun aldrig følt sig mere fremmed. Samtidig gnaver savnet i hende, savnet efter Rime og den verden, hun har forladt. Men alt dette blegner, da hun langsomt forstår, hvem hun er, og hvilken betydning hun har. Kilden til råddenskaben har tørstet efter frihed i tusind år. En frihed, som kun Hirka kan give.

Råddenskab af Siri Pettersen. Anden bog i serien Ravneringene. Oversat fra norsk efter Råta af Rolf Stavnem. Udgivet i 2016 af forlaget Høst & Søn. 462 sider. Bogen er lånt på biblioteket.

Antal stjerner

Hvordan var din måned?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.