Månedsafslutning: December 2019

December var fuld af studie og julehygge. Gode grin, familiehygge og bøger, masser af bøger.


Ikke overraskende indeholdt december alt for lidt tid, men masser af bøger. Femte semester på studiet skulle afsluttes ved at lægge sidste hånd på vores projekt, og så bruge dagene mellem jul og nytår på at læse op til eksamen i populations biologi den 3. januar (hvem er de sadister, der ligger eksamener lige efter nytår?).

Alt i alt tænker jeg det er gået godt (krydser fingre). Der blev tid til julehygge da min søster kom til Dk fra London, hvor hun bor og arbejder. For at starte juledagene tog vi i Tivoli og så The Crazy Christmas Cabaret i Glassalen. De er hylende morsomme, og har du endnu ikke oplevet et af deres forestillinger kan jeg kun anbefale det.

Som altid indeholder december også en masse julefrokoster og komsammen, hvilket tit indebærer pakkelege. Jeg går ikke ind for bare at købe noget billigt skrammel som ingen kan bruge til noget, og som alligevel ryger i skraldespanden inden man har forladt festen. Derfor gik jeg i de lokale genbrugsbutikker for at finde gode bøger til gode priser, som jeg kunne give i stedet (eller måske selv vinde).

Som boglisten indikerer herunder, kunne jeg jo slet ikke styre det. Alt for mange bøger, til alt for gode priser. Men der blev der fravalgt fem styks til pakkeleg 😉

Bøger i december

Nye bøger i december

*Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer. Dette er markeret.*

Bjergtaget

Bjergtaget 1
Bagsidetekst:
I Bjerget, elvernes verden, kæmper adelskvinden Askatla for at hævne en uret begået af sin fosterbror. I verden udenfor, menneskenes verden, hjemsøges ekssoldaten Johannes af mystiske drømme om en lokkende, gråøjet elverkvinde, mens den universitetsstuderende Sigrid forsøger at finde ud af, hvad der sker med hende. Hvorfor gør hun mænd skøre af lyst? Hvad sker der med hendes ryg? Er hun overhovedet menneskelig?

Bjergtaget 1 – Og de blev lokket af Sidsel Sander Mittet. Første bind i serien Bjergtaget. Udgivet ved forlaget Facet i 2019. 371 sider. Bogen er fundet i Bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Dansende røde bjørne

Dansende røde bjørne
Bagsidetekst:
Et nøgent lig af en teenagepige findes i en københavnsk park, og Roland Triel og hans kollegaer på Politigården får travlt. En pædofil seriemorder er kort forinden flygtet fra et topsikret psykiatrisk hospital, så forbindelsen er nærliggende. Efterforskningen forvirres af gådefulde sår på liget, som sammen med fundet af en klo antyder, at pigen kan være blevet dræbt af et rovdyr. På Bøgeholm Sanatorium trænger en ukendt mand ind hos Andrea Triel, der blev mishandlet af sin mors morder fire år tidligere, og ikke har talt siden. Triel erkender for sent at han har stået ansigt til ansigt med gerningsmanden, som nu også inddrager journalisten Thor Brandt i sit psykologiske spil.

Dansende røde bjørne af Dennis Jürgensen. Andet bind i serien om Roland Triel. Udgivet ved forlaget Tellerup i 2015. 487 sider. Bogen er fundet i Bogskabet ved Gladsaxe Bibliotek.


Den der banker på [Anmeldereksemplar]

Den der banker på
Bagsidetekst:
Foråret nærmer sig, og med det et bryllup, som advokat Martin Benner på ingen måde har lyst til at deltage i. Samtidig skal hans ven, Henry, begraves. Der er dog ét lyspunkt: Martin får muligheden for at udleve en drøm og overtage Henrys andel af en antikvitetsforretning i New York. Men efter begravelsen bliver Martin opsøgt af en mand, der påstår, at Henry ikke døde af naturlige årsager. Et antikt skakspil og jagten på sandheden om hvem Henry egentlig var, leder Martin til en kirke med for meget magt og en antikvitetsforretning med skumle metoder.

Den der banker på af Kristina Ohlsson. Tredje selvstændige bind om advokaten Martin Benner. Oversat fra svensk af Lilian Kingo efter Henrys Hemlighet. Udgives ved forlaget Modtryk den 17. januar 2020. 400 sider. Bogen er et anmeldereksemplaret fra forlaget.

Læs eventuelt de to første bind i serien, Lotus Blues og Mios Blues.


En af os lyver

En af os lyver
Bagsidetekst:
Fem unge mødes til eftersidning. Kun fire kommer ud i live. Yale-ansøgeren Bronwyn følger (næsten) altid reglerne. Sportsstjernen Cooper har kun styr på sit liv, når han er på baseball-banen. Skolens ‘bad guy’ Nate er godt på vej i den forkerte retning. Skønheden Addy holder for alt i verden sammen på sin tilsyneladende perfekte tilværelse. Og outsideren Simon, manden bag Bayview Highs sladder-app, kommer aldrig til at afsløre noget om de fire andre igen. Han dør, 24 timer før han havde planlagt at offentliggøre deres dybeste hemmeligheder. Efterforskningen viser, at det ikke er et uheld. Og de er alle mistænkt. Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er, hvor langt du vil gå for at beskytte dem.

En af os lyver af Karen M. McManus. Oversat fra engelsk af Dorthe Hjort Jensen efter One of Us is Lying. Udgivet ved forlaget CarlsenPuls i 2018. 392 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Fullmetal Alchemist 1, 2 og 4 – Hardback Edition

Fullmetal Alchemist
Bagsidetekst:
In an alchemic ritual gone wrong, Edward Elric lost his arm and his leg, and his brother Alphonse became nothing but a soul in a suit of armor. Their journey to restore their bodies through the power of the Philosopher’s Stone begins here.

Fullmetal Alchemist af Hiromu Arakawa. Oversat fra japansk af Akira Watanabe. Udgivet ved forlaget Viz Media i 2011. Henholdsvis 270, 258 og 248 sider. Mangaerne var julegaver.


Giganternes fald

Giganternes fald
Bagsidetekst:
I januar 1914 mødes Englands kong George V med en gruppe fremsynede og indflydelsesrige unge mænd fra Europa og USA for at høre, hvad de tænker om verdenssituationen. Internationale spændinger bliver luftet, men der er ingen i selskabet, der har fantasi til at forestille sig, at et skud i Sarajevo knap et halvt år efter vil udløse en krig i Europa, der forvandler ven til fjende, og hvor selskabets unge mænd kommer til at kæmpe på hver sin side.

Giganternes fald af Ken Follett. Første bind i serien Century Trilogien. Oversat fra engelsk af Alis Friis Caspersen efter Fall of Giants. Udgivet ved forlaget Cicero i 2011. 933 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Hades’ Hus

Olympens helte 4
Bagsidetekst:
De syv halvguder, som udgør mandskabet på Argo II, er blevet splittet. Aldeles ufrivilligt. Percy og Annabeth er faldet ned i Tartaros, hvor de kæmper for livet mod de mørkeste uhyrer for at nå frem til Dødens Port. De andre fem halvguder må til Epiros i Grækenland og lede efter de dødeliges side af porten, for hvis ikke de når at forsegle den – og helst efter at have fået Annabeth og Percy igennem – vil Gaias blodtørstige hær invadere og skabe kaos i menneskenes verden. Men turen til Epiros er også forræderisk og fyldt med fælder og farer. Det kræver samarbejde mellem de græske og romerske halvguder, hvilket ikke altid er så let, når pruttende ildere og vægelsindede olympere blander sig og skaber splid …

Hades’ Hus af Rick Riordan. Fjerde bind i serien Olympens Helte. Oversat fra amerikansk af Vibeke Nielsen efter The Heroes of Olympus – The House of Hades. Udgivet ved forlaget Carlsen i 2014. 624 sider. Bogen er givet videre fra privatperson.


Livlægens besøg

Livlægens besøg
Bagsidetekst:
Livlægens besøg skildrer en af de mærkeligste og mest dramatiske episoder i den nordiske historie. Det er den utrolige beretning om en ung tysk læge, oplysningsmand og idealist, som af den sindssyge Christian 7. overdrages hele den enevældige magt, gennemfører en fredelig revolution – og knuses af den. Det er samtidig en gribende kærlighedsroman, et trekantsdrama, hvor aktørerne er den tyske livlæge, den magtløse enevoldskonge og den unge dronning Caroline Mathilde.

Livlægens besøg af P. O. Enquist. Oversat fra svensk af Nanna Thirup efter Livläkarens besök. Udgivet af forlaget Samleren i 2010, originalt fra 1999. 363 sider. Bogen er fundet i Bogskabet ved Gladsaxe Hovedbibliotek.


Magnus Chase og de nordiske guder 1 – Kampen om Sommersværdet

Magnus Chase 1
Bagsidetekst:
Magnus Chase har ikke haft det let. Siden sin mors mystiske død har han levet i skjul på gaden. Men da en ildjætte truer hele byens befolkning, må sandheden frem: Magnus er søn er en nordisk gud. Vikingernes myter er sande, og Asgårds guder gør klar til krig. For at forhindre Ragnarok må Magnus finde et våben, som har været forsvundet i tusindvis af år. Men det er ikke engang det værste. For først må han dø. Og når den lille detalje er klaret, får han brug for alle sine talenter, en håndfuld gode venner og måske lidt held for at finde sin fars sværd og redde verden fra undergang.

Magnus Chase – Kampen om Sommersværdet af Rick Riordan. Første bind i serien om Magnus Chase og de nordiske guder. Oversat fra amerikansk af Vibeke Nielsen efter Magnus Chase and the Gods of Asgard – The Sword of Summer. Udgivet ved forlaget Carlsen i 2016. 552 sider. Bogen er købt i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg.


Niceville

Niceville
Bagsidetekst:
Den unge utilpassede miss Skeeter vender hjem til Jackson, Mississippi, efter at have afsluttet en universitetsuddannelse. Her har hun svært ved at falde til igen, da alle hendes gamle veninder har travlt med deres liv med mand og børn og hus – som de sorte tjenestepiger heldigvis tager sig af, så byens hvide fruer kan hellige sig arrangementet af årets store begivenhed: Velgørenhedsballet. Skeeter drømmer om en karriere som forfatter eller journalist, gerne langt væk fra det provinsielle Jackson, hvor hun harmes over venindernes racisme og dobbeltmoral: De sorte tjenestepiger er gode nok til at vaske og stryge og kokkerere og giver de hvide børn, den kærlighed og opmærksomhed, de ikke får af deres mødre – men at de benytter samme toilet eller service som de hvide, er fuldstændig uhørt. Skeeter beslutter sig for at skrive om, hvad der foregår bag de pæne facader i Jackson, og til det formål må hun overtale nogle sorte tjenestepiger til at fortælle deres historier, hvilket viser sig at være mere end svært og absolut ikke ufarligt.

Niceville af Kathryn Stockett. Oversat fra amerikansk af Marie Kopp efter The Help. Udgivet ved forlaget Cicero i 2013, originalt fra 2009. 401 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Olympens blod

Olympens helte 5
Bagsidetekst:
Selv om det græske og romerske mandskab om bord på Argo II har klaret sig gennem snesevis af prøver og vilde strabadser er de ikke kommet tættere på at besejre Gaia. Alle hendes giganter er nu samlede i Athen, og de er stærkere end nogensinde før. Og de venter bare på, at halvguderne skal dukke op, så de kan ofre to af dem og give Gaia det blod, som hun tørster efter. Samtidig plages halvguderne af grimme synes hjemmefra: For ved Halvblodslejren har Octavian ført de romerske styrker helt frem til de magiske grænser, og han afventer bare de sidste forstærkninger, før han sætter angrebet ind. Kan den enorme statue af Athene Parthenos vil måske kunne beskytte lejren. Der er bare lige det med at få en tolv meter høj statue transporteret hen over Atlanterhavet. Men forsøget må gøres … Så heltene må dele sig igen: mod vest med Athene Parthenos, mod øst med Argo II. Begge hold må navigere mellem guder, som er pænt bimse, og har svært ved at finde ud af, om de er romerske eller græske, og om de skal holde med guderne eller giganterne. Så der er ikke meget hjælp at hente der. Men halvguderne kan ikke give op: de må ud på den sidste del af rejsen – frem mod den endelige opgør!

Olympens Blod af Rick Riordan. Femte bind i serien Olympens Helte. Oversat fra amerikansk af Vibeke Nielsen efter The Heroes of Olympus – The Blood of Olympus. Udgivet ved forlaget Carlsen i 2015. 513 sider. Bogen er givet videre fra privatperson.


Prins Faisals Ring

Prins Faisals ring
Bagsidetekst:
Roman om Tom Collins eventyrlige liv. Fra piraternes, slavernes og heksebrændingernes tid.

Prins Faisals Ring af Bjarne Reuter. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2000. 496 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Robinson Crusoe

Robinson Crusoe
Bagsidetekst:
Ingen.

Robinson Crusoe af Daniel Defoe. Udgivet af forlaget Gyldendal i 1995. 182 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Spirit Animals 1 – Påkaldelsen

Spirit animals 1
Bagsidetekst:
I den fantastiske verden Erdas er det kun ganske få, der har evnerne til at påkalde et totemdyr. Når det sker, opstår der et unikt bånd mellem dyr og menneske, der giver uanede kræfter. Langt fra hinanden i fjerne egne af Erdas ser børnene Conor, Abeke, Meilin og Rollan alle de samme lysglimt, og fire legendariske totemdyr dukker op: ulv, leopard, panda, falk. De fire helte og deres totemdyr må nu slå sig sammen på en farefuld færd – for en almægtig ondskab fra fortiden rører på sig igen, og kun sammen er de i stand til at stoppe den. Erdas’ skæbne ligger nu i hænderne på de fire børn – og i dine!

Spirit Animals – Påkaldelsen af Brandon Mull. Første bind i serien Spirit Animals. Oversat fra engelsk af Kim Langer efter Spirit Animals – Wild Born. Udgivet ved forlaget Alvilda i 2014. 246 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Sumobrødre

Sumobrødre
Bagsidetekst:
Året er 1981, stedet er Paradishaven, et rækkehuskvarter i Odense, hvor 11-årige Lars bor med sin familie. Det meste af tiden tilbringer han med sine kammerater. De spiller tennis med skrubtudser. De laver mærkelige ting med hunde. De leger hemmelige sumobryderlege bag nedrullede gardiner. Men først og fremmest tæver de de små og er på evig flugt fra de store. For Paradishaven er ikke ligefrem et paradis. I kvarteret hersker én lov, og den hedder tæsk. Med tiden forstyrres Lars’ barneverden af en række syner, som får spørgsmål til at trænge sig på: Hvorfor må han ikke se sine bedsteforældre? Hvorfor ligger far indimellem lammet på stuegulvet og stirre op i luften med vilde øjne? Små og store skeletter rasler ud af skabet. Og Lars får andre ting at slås med. Sumobrødre handler om at være dreng og blive bare en lille smule voksen. Med humor og indlevelse giver romanen et billede af en sumobrors på én gang brutale og uskyldige verden.

Sumobrødre af Morten Ramsland. Udgivet ved forlaget Rosinante i 2010. 254 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Vi, de druknede

Vi, de druknede
Bagsidetekst:
Marstal, en flække på en ø i Det Sydfynske Øhav, et fjernt sted i en lille nation. I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider. Havet kræver sin pris af mænd som den fandenivoldske Laurids, der efter et tabt søslag aldrig bliver den samme igen. Og sønnen Albert, der på Stillehavet leder efter sin forsvundne far, men i stedet kommer hjem med et skrumpehoved. Og Knud Erik, som med hovedet fuldt af Alberts skrøner bliver stillet over for et moralsk umuligt valg i Anden Verdenskrig. Også familierne bliver havets ofre; de fædreløse børn, de druknedes enker – og Klara, Marstals dødsengel. Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands ødemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal, deres længsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem. En historie om mod, hensynsløshed, vold, lidenskab og tab.

Vi, de druknede af Carsten Jensen. Udgivet ved forlaget Gyldendal i 2006. 687 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Yacoubians Hus

Yacoubians Hus
Bagsidetekst:
En sprudlende roman om sex, religion, politik, penge, magt, afmagt – og kærlighed. Intet mindre. Aswany tegner et enestående, farverigt og kompromisløst portræt af livet i det moderne Kairo. Romanen er elegant komponeret med Yacoubians Hus som samlingspunktet. Yacoubians Hus er en smuk, gammel bygning det centrale Kairo, hjemsted for en blandet skare af mennesker, fra rige forretningsfolk og fornemme aristokrater til fattige arbejdere, som har indtaget værelserne på bygningens tag. Skæbner væves sammen på kryds og tværs til en farverig mosaik. Det er barsk, smukt, fortvivlende, rørende og sindsoprivende, men samtidig ligger hverdagens rytme som en beroligende puls under denne usædvanlige charmerende og intense roman.

Yacoubians Hus af Alaa al-Aswany. Oversat fra engelsk af Ingeborg Christensen, godkendt af forfatteren. Udgivet af forlaget Hr. Ferdinand i 2007, originalt fra 2002. 255 sider. Bogen er købt i Lions Klubs genbrugsbutik i Søborg.


Bøger læst og/eller anmeldt på bloggen i december

*Nogle af de viste bøger, er anmeldereksemplarer. Dette er markeret.*

De sorte troldmænd 1 – Troldmandslavet

De sorte troldmænd 1
Bagsidetekst:
Sonea er en pige fra slumkvarteret, en helt almindelig gadetøs – lige indtil hun ved et tilfælde opdager at hun har magiske evner, som fører til at hun bliver taget til fange af de sorte troldmænd. Men enkelte af de sorte troldmænd ønsker at ødelægge Soneas optagelse i troldmandslavet på den værst tænkelige måde. Sonea føler sig udskudt og ensom og savner slumkvarteret, men ingen tør sende hende tilbage …

De sorte troldmænd 1 – Troldmandslavet af Trudi Canavan. Oversat fra engelsk af Bjarke Skovlunde efter The Magicians Guild. Første bind i serien De sorte troldmænd. Udgivet ved forlaget Tellerup i 2012, originalt fra 2001. 428 sider. Bogen er købt på forlagets stand på Bogforum i 2015 eller 20016.

Antal Stjerner

Find en kort anmeldelse af bogen på Goodreads.com.


Fjendespor [Anmeldereksemplar]

Fjendespor
Bagsidetekst:
En voldsom start på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen. Glemte familiebånd bliver pludselig livsfarlige, mens eksplosivt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og menneskesmugling gør kriminelle og bomstærke klaner stadigt mere kyniske. Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden. Den forgrener sig nordpå gennem Tyskland og smadrer Stefans forsøg på at få et nyt, roligt liv i Københavns Sydhavn. Et kursus og et mord i New York kickstarter en hæsblæsende rejse mod Stefans egne rødder og en fremmed, forarmet del af Europa – samt i Berlin, København – og selv Roskilde Festival, hvor Stefan tvinges ud i gråzoner af lovligt og ulovligt, rigtigt og forkert og konfronterer ham med skæbnesvangre valg. Menneskeliv står på spil, mens han selv drives frem af fromme håb om en højere retfærdighed. Og håb om at redde sig selv fra en grusom død, der synes stadig mere sandsynlig. ‘Fjendespor’ er en spændingsroman med afsæt i virkelige begivenheder, klaner og vesteuropæisk nutidshistorie.

Fjendespor af Keld Broksø. Udgivet ved forlaget Ambush Books i 2019. 404 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Antal Stjerner

En anmeldelse er under udarbejdelse. Indtil da, kan du finde en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Magnus Chase og de nordiske guder 1 – Kampen om Sommersværdet

Antal stjerner

Find en kort anmeldelse af bogen på Goodreads.com.


Paris. Kærlighed. Ost. [Anmeldereksemplar]

Paris kærlighed ost
Bagsidetekst:
I en tåge af hjertesorg efter bruddet med den mand, hun troede, at hun skulle giftes med, ser Ella kun en løsning: at bestille en enkeltbillet til Paris! Med et knust hjerte og en 30-års fødselsdag, der nærmer sig med stormskridt, forlader hun Melbourne. Ella begiver sig til verdens mest romantiske by for at fordrive tiden med at spise ost og drikke vin. Det varer ikke længe, før hun bliver gode venner med den lokale ostehandler, Serge. Han stiller Ella overfor hendes livs største udfordring. Samtidig besnæres hun af den charmerende restaurantanmelder, Gaston, der er alt, hvad hun kan ønske sig. Men hvad sker der, når parisermagien letter, og Ella må træffe et valg?

Paris. Kærlighed. Ost af Victoria Brownlee. Oversat fra engelsk af Astrid Lindeloff efter Fromage à Trois. Udgivet ved Hoi Forlag i 2019. 262 sider. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Antal stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Sku’ det være en anden gang

Boganmeldelse sku det være en anden gang
Bagsidetekst:
Sku’ det være en anden gang er en satirisk samtidsroman om livet i provinsen for en ung kvinde.
Maria arbejder som kasserer i Sydbank i Herning. Hun er single og barnløs og har en affære med sin gifte chef, mens hendes grænseoverskridende mor håbefuldt dækker op til en eventuel svigersøn ved familiefødselsdagene. Livet er ikke helt blevet, som Maria havde forestillet sig. Herning er en by, hvor der tænkes stort, men det kan godt være et pres med al den succes, synes hun. Ikke engang øvelserne fra et mindfulness-kursus hjælper.
Bogen foregår i en uge omkring den 1. december, hvor personalet i banken gør klar til den årlige julefrokost.

Sku’ det være en anden gang af Sarah Skyt Persson. Udgivet ved forlaget Lindhardt og Ringhof i 2019. 162 sider. Bogen var del af en goodiebag til Bogforum, som ikke var relateret til bloggen.

Antal stjerner

Find min anmeldelse af bogen her.


Temeraire

Temeraire
Bagsidetekst:
Captain Will Laurence has been at sea since he was just twelve years, earning himself a beautiful fiancée, society’s esteem and a golden future. But the war is not going well. It seems Britain can only wait as Napoleon plans to invade. After a skirmish with a French ship, Laurence finds himself in charge of a rare cargo: a dragon egg bound for the Emperor himself. Dragons are much prized; properly trained, they can mount a fearsome attack from the skies. But when the newly-hatched dragon decides to imprint itself on Laurence, the horrified captain’s world falls apart. Gone is his golden future, as he is consigned to be the constant companion and trainer of the fighting dragon Temeraire …

Temeraire af Naomi Novik. Første bind i serien Temeraire. Udgivet af Harper Voyager i 2007. 339 sider. Første bind er oversat til dansk og udgives ved forlaget Alhambra. Bogen er købt i Arnold Busck på et eller andet tidspunkt.

Antal Stjerner

Anmeldelse er under udarbejdelse, indtil da kan du finde en kort anmeldelse på Goodreads.com.


Hvordan var din december?


2 kommentarer Tilføj dine
    1. Det lyder skønt, lige som december skal være 🙂
      Og ja, det tog fuldstændig overhånd i den butik hahaha

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.