Boganmeldelse: Lotus Blues

Lotus Blues af Kristina Ohlsson

Bogen er et anmeldereksemplar fra Plusbog.dk

Udgivet af forlaget Modtryk i 2015, og er første bog af to, hvoraf den næste i serien hedder Mios Blues. Bogen er på 382 sider. Originalt sprog er svensk med samme titel.

“Det var Bobby, der havde uvejret med.” 

Her er bogen til dig som tøver med at bevæge dig ud i krimigenren, og til dig der måske er ved at være liiidt træt af den klichéfyldte gamle, fordrukne og halvpensionerede politibetjent.

Allerede fra første side, ved jeg, at jeg sidder med en god bog. Dette er mit første bekendtskab med Kristina Ohlsson, og hold da op, hvor blev jeg fanget. Lotus Blues er en barsk thriller om prostitution, narko, mord og det at ville skifte livsretning. Historien bliver fortalt af advokaten Martin Benner, som lever det søde liv i Stockholm, med penge, fede biler og smukke kvinder. Derhjemme venter hans fireårige adoptivdatter Belle altid spændt på, at han skal komme hjem, og til deres fredags hyggeaftener.

Kollegaen og ekskæresten Lucy, sørger for, at Martin holder begge fødder på jorden, bortset fra når de genopdager hinanden. Det hele bliver vendt på hovedet da Bobby træder ind på Martins kontor en regnfuld dag. Han vil have Martins hjælp til at frikende sin søster Sara for mord.

Sara Texas er anklaget for at have myrdet fem mennesker, og efterfølgende begået selvmord inden retssagen. Martin er kritisk, men bliver alligevel fanget af sagen og det sætter skub i hans egen hverdag, der bliver vendt rundt på hovedet. Inden for kort tid er han både mistænkt for dobbeltmord, og har mafiaen i hælene.

Boganmeldelse Lotus Blues af Kristina Ohlsson

“Det føltes, som om jeg stirrede ned i en mørk sø, hvor nogen havde skjult en skat. 

‘Dyk,’ hviskede en spøgelsesagtig stemme inden i mig. ‘Dyk nu, for fanden.’

Selvfølgelig ville jeg da dykke. Hvordan skulle jeg bære mig ad med at lade være?”

Det er en utroligt spændende bog og helt fantastisk at se en anden slags hovedperson, end den typiske livstrætte og gnavne politimand. Det er en hård historie med nogle triste skæbner og frygtelige mennesker, og selvom hovedpersonen selv nævner, at historien næsten er en stor kliché, finder jeg den alligevel ret troværdig. Bogen starter ud med et interview mellem Benner og en journalist, og skifter herefter mellem Benners egen fortælling og interviewne med journalisten.

Martin Benner er som nævnt ikke den typiske hovedperson. Han lever det søde liv og er temmelig selvfed, nærmende sig det arrogante. Så selvfølgelig kan han ikke holde sig væk, når en sag som denne dukker op. Selvom det alligevel tager ham godt og vel 150 sider, at være ærlig over for sig selv omkring det.

Martin og Lucy må et smut til Texas for at grave dybere i sagen, og her sker der ting og sager. Personerne de møder roder op i det ellers fint lagte puslespil i Sverige, og pludselig står de tilbage – sammen med læseren – med et stort spørgsmålstegn om, hvem man kan stole på. Jeg har mine teorier, men lad nu det ligge.

Hvad betyder Lotus Blues? og hvor er Saras lille søn Mio blevet af?

Det er sjældent jeg læser en bog, hvor det griber mig, når der sker noget med ”de gode”. Altså på det punkt, hvor jeg bare skal have den sidste side med for ellers tror jeg aldrig jeg kan leve en dag mere uden at vide hvad der sker!

Sagt på en linje:

Læs den. Også selvom du tænker at noget med krimi bare er for nederen.

Det. Er. Den. Her. Ikke!

Læs fortsættelsen Mios Blues

5 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.