Krimimessen 2018: Hvad, Hvor og Hvordan?

Der er lig med mere, når Krimimessen i Horsens åbner dørene weekenden den 17-18 marts. Mød krimiforfattere fra hele verden, sov i et fængsel og få mere blod på hænderne når du skamkøber krimier til hjemmet.

 

Krimimessen Horsens 2018

 

I 2001 åbnede den første krimimesse, men rykkede i 2007 til Fængslet i Horsens, arrangeret af Horsens Bibliotek i samarbejde med forlag og boghandlere.

Sidste år besøgte over 7000 mennesker messen på jagt efter mere krimi i hverdagen, og i år kan vi jo kun håbe besøgstallet stiger. For hvem elsker ikke en god krimi? 😉

I år hedder datoerne for krimimessen den 17 og 18 marts, fra klokken 10-17 lørdag og 10-16 søndag.

Adressen er:

FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Og bare rolig, du skal nok få lov at komme ud igen uden en frikendelse af en dommer 😉

Krimimessen Horsens 2018

Sov bag tremmer

Hvis du ikke føler det er helt nok at gå rundt i skyggerne af fortidens forbrydere, kan du tage en overnatning i en rigtig fængselscelle.

SleepIn Fængslet tilbyder nemlig kost og logi til de hurtige. Og du behøver ikke engang begå noget ulovligt, bare der betales ved kasse 1. De har sågar en brudesuite, hvis det er det man er til.

Find priser og book overnatning her.

Men fængslet er ikke kun forvandlet til et B&B. Det er også et museum, og i anledning af Krimimessen har de en masse spændende rundvisninger og foredrag på programmet. Når entreprisen på 100 kroner er betalt er der frit slav til at se sig omkring. Du kan vælge selv at gå rundt, eller få en guide.

Hør blandt andet om flugtkongen Carl August Lorentzen, om hans liv som fange og flugten fra Horsens fængslet.

Se hvad de mere har på programmet lige her.

Er der ikke lige nogle ledige guider, eller passer tiderne bare ikke rigtigt, kan du i stedet gå med en tidligere fange eller ansat rundt. Bare rolig, det er fuldstændig ufarligt. Der er lavet id-kort med fortællinger fra enten en tidligere ansat eller en fange. Tager du et kort med dig, kan du scanne det, de markerede steder og høre personlige beretninger fra fængslet.

Krimimessen Horsens 2018

Ankomst til Krimimessen

Er du i bil og ikke kendt i området, så sæt GPS’en til. Adressen står længere oppe, og parkerings mulighederne burde være ok, men vil ikke love noget.

Mere behjælpelig kan jeg – eller rettere Google Maps – være, hvis du er med offentlig transport.

Fængslet ligger nemlig kun en 20 minutters gåtur fra Horsens station, og det er jo altid godt med lidt frisk luft inden man går amok i messehallerne.

Krimimessen Horsens 2018

Er det lidt i overkanten med 1,5 km – måske du er dårligt gående, eller bare har meget bagage -, går der også busser noget af vejen. Du slipper desværre ikke helt for at skulle bevæge stængerne.

Krimimessen Horsens 2018

Tag eventuel et kig på rejseplanen, inden du tager afsted. Og kommer du fra København, vil jeg anbefale dig at købe en pladsbillet på forhånd, der er virkelig ikke noget værre end at skulle stå op i toget 😉

Jeg glæder mig usigeligt meget. Har aldrig været til messen før, og tror heller aldrig jeg har været i Horsens, så dobbelt op på opleveren. Jeg skal dog overnatte i Århus, da overnatningsmulighederne der er tilbage i Horsens, ikke er særlig SU-venlige 😉

Husk også at kigge programmet godt igennem, ellers kan du følge med her på bloggen, hvor jeg vil komme med forslag til hvad der burde komme på to do listen.

Ses vi ?

Krimimessen Horsens 2018

 

Follow

5 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.