Kan man tabe sig ved at læse?

Nok ikke. Men, læsning kan give fantastisk inspiration til ny livsstil, motion og madlavning. Og så er der vist noget om, at det skulle være sundt med et gys i ny og næ.

 

Størstedelen af alle nytårsforsæt går ud på at skulle tabe sig, komme i gang med at dyrke en eller anden form for motion, og spise sundere (a.k.a droppe sukkeret).

Men i stedet for at lade sig diktere af alle sundhedsguruerne der altid popper frem omkring januar, hvorfor så ikke finde inspiration i litteraturen?

“Hun må da have fået en bogreol i hovedet,” tænker du nok, men sandheden er, at der findes tonsvis af gode ideer i litterære værker, hvis bare man lige selv kan fylde lidt fantasi oveni.

Bøger der får dig i form

Hvorfor for eksempel ikke begynde 2018 med at starte et Quidditch hold? Den internationale regelbog kan hjælpe dig godt i gang, og sammen med nogle venner vil du på ingen tid kunne flyve rundt på græsplænen efter det gyldne lyn.

Når lynet så er fanget kan I fortsætte den nye livsstil med et festmåltid som selv troldmandsungerne på Hogwarts ville misunde. (Det er i den grad ikke slankekost, men efter kraftanstrengelserne på kostene må det være vel fortjent).

Kom i form med eventyr

Der findes rigtig mange bøger om vandring, rejser og udmattende eventyr. Tag for eksempel med Robyn Davidson med Down Under, og kryds den Australske ørken med et par kameler.

Bøger der får dig i form

Eller hvis det skal være mere tempererede himmelstrøg, kan du følge i sporet på Wolfgang Büscher fra Berlin til Moskva.

Bøger der får dig i form

Skal det være knap så ekstremt, kan man jo starte med vores egen Hærvejen fra Viborg til Sønderjylland, eller bare et par etaper hvor du lige synes – der er skøn natur.

Bøger der får dig i form

Det nye sort er at gå, så fat vandrestøvlerne og snor rygsækken sammen, hvad venter du på? 😉

Måske du også kan finde inspiration blandt de her bøger der tager dig med verden rundt.

Få pulsen op med krimi

Er du ikke den så bevægelige type (ingen løftede pegefingre her), kan du jo overlade pulstræningen til en krimis klamme fingre.

Få for eksempel pulsen godt op at kører af Elly Griffiths Pigen under jorden. Der er garanteret hjertebanken mens det mysterium opklares.

Pigen under jorden af Elly Griffiths

Svedperlerne vil komme til at rende af dig, hvis du giver dig i kast med Chris Carters serie om Robert Hunter, hvor de mest frygtelige mord får selv den modigste til at tørre koldsveden af panden.

Chris Carter Robert Hunter Serie

Bliver det lidt for brutalt, kan du tage med Martin Benner ud for at opklare en sag, der meget hurtigt bliver personlig.

Læs min anmeldelse af Lotus Blues lige her.

Lotus Blues af Kristina Ohlsson

Pulstræning er godt, så smæk mordene på disken 🙂

De rigtige sundhedsbøger

Måske du ikke ligefrem vil tabe dig, men ved at læse bøger om bevægelse, sport, sund mad og så videre, vil du helt sikkert få motivation og inspiration til at få sved på panden og lave en smoothie.

Jeg ejer ikke bøger udelukkende om træning, men har en del kogebøger på repertoire. For eksempel kan jeg anbefale Julie Berthelsens kogebog, der er fuld af lækker mad (og den bedste hummus jeg endnu til dato har smagt), der både er sundt og syndigt.

Kan man tabe sig ved at læse

Det er selvfølgelig altid bedst at kombinerer både kost og træning, så et godt startpunkt vil være Tab 12 kilo på 12 uger, der både har træningsprogrammer og gode opskrifter. Bare rolig, ikke noget kedelig kost her.

Og efter al den mentale træning, skal pusten jo lige ned igen. Beløn dig selv med bagdelen i sofaen eller favoritstolen, en kop kaffe, te eller lige hvad du foretrækker, måske smoothien var populær nok til at tage en ekstra? og så lige noget chokolade, for alle ved at kakaobønner er en frugt, og frugt er sundt 😉

Og husk, at livet skal leves, for vi har kun ét. Personligt foretrækker jeg den mentale sundhed frem for den fysiske.

 

(Affiliatelink)

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.