Hvad sker der i november?

Nu begynder mørket virkelig at sænke sig. På mere end én facon. Kulden kryber ind og vintertøjet skal snart findes frem. Heldigvis kan du stadig finde masser af gode litterære oplevelser.


Jeg er ved at være rigtig grundigt Corona-træt.

Bogforum skulle være afholdt den kommende weekend, men er selvfølgelig blevet aflyst. Det satte flere store forlag i gang med deres eget arrangement, der bliver afholdt i weekenden den 7. og 8.

Vi blev dog alle lige berørt en ekstra gang, da regeringen igen skærpede restriktionerne. Det stopper heldigvis ikke alle online begivenhederne, og måske er det også meget rart at kunne sidde derhjemme og blive litterært inspireret med en kop varm kaffe eller te, nu vejret bliver mere ustadigt 😉

Listen med oplevelser længere nede, skal tages med forbehold for aflysninger eller ændrede datoer grundet Covid-19 restriktioner. Er du i tvivl om reglerne i forhold til Corona, kan du læse om dem her.

Hvad sker der i november

Hvad sker der i november:

Hele november er der NaNoWriMo, så hvis du går og drømmer om at skrive en bog, er det nu du kan få hjælp til sammenhold, sparring og et spark i bagdelen til at komme i gang.

4. november er der Online Litteratursalon med forfatter Sarah Engell, organiseret af forlaget Carlsen. Det er fra kl. 20.00 – 21.00 via Facebook Live.

7. og 8. november afholdes der Bogfestival. En samling af fælles initiativer i bogbranchen nu vi ikke kan komme på BogForum i år. Du kan finde arrangementer over hele Danmark og online via hjemmesiden. Hver opmærksom på at grundet pladsbegrænsning vil nogle af arrangementerne kræve billet.

8. november kan du skabe din egen hovedperson med hjælp og gode tips fra forfatter Mette Finderup. Det foregår online via Zoom fra kl. 11.00 – 12.00 og er gratis.

10. november er det Mortens Aften. Er du i det traditionelle lag, er det aftenen, hvor du spiser and (egentlig er det gås) – kald det en forsmag på julen. Du kan læse mere om hvorfor vi skal spise and/gås og hvorfor ham Morten overhovedet har sin egen aften, lige her. Mangler du en god opskrift på and, vil jeg anbefale Valdemarsro, der har en skøn opskrift med appelsin og timian.

11. november kommer museums inspektør Jeanette Varberg forbi Gentofte Hovedbibliotek og fortæller om sin bog Den fjerde rytter. Bogen handler om de store epidemier, der har præget verdenshistorien fra stenalderen til 2020. Arrangementet er fra kl. 16.30 – 17.30 og er gratis ved tilmelding.

12., 13. og 14. november afholdes Christianhavns Bogfestival 2020. Temaet er broer: mellem mennesker, litteratur, kultur og sprog. Afholdes på Nordatlantens Brygge og har gratis adgang.

20. november er der reception for forfatter Franzobel (Franz Stefan Griebl ) i anledning af han gæster Danmark med bogen Medusas flåde. Det sker på 1. salen hos Arnold Busck, Købmagergade fra kl. 16.00 – 17.30. Gratis adgang.

28. og 29. november er der Lille Bogdag 2020 på Johan Borups Højskole, København. Her kan du møde omkring 50 små og mindre forlag og tidsskrifter. Der er gratis entre begge dage.


Læseanbefalinger til november:

Uhyret i Essex af Sarah Perry

Højsangen fra Palermovej af Annette Bjergfeldt

Spektrum 1: Leoniderne af Nanna Foss


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.