Hvad sker der i marts?

Fastelavn, Pandekagedag og masser af madmesser + en helt særlig fødselsdag.


Marts er jo en dejlig måned. Mest fordi vi nu officielt er ude af vinteren og kan nyde forårets komme. Vejret giver også ekstra meget lyst til at være ude, og derfor tænker jeg også at få luftet denne lækkermås en del (hvis min bagdel tillader det).

Hvad sker der i marts

Allerede her i weekenden er marts-programmet spækket med lækkert indhold. Irma afholder igen i år madmessen Mad og Glæde, der helt klart kan anbefales. Der bliver disket op med alverdens lækkerier, cocktails, vin og øl, og foredrag af passionerede madelskere. Billetter koster 100 kroner og kan købes via linket her.

Lørdag den 2. marts afholder Gentofte Hovedbibliotek deres årlige bogmesse, der åbnes af Ken Follett kl. 10. (så ja, jeg kommer til at være der). Der er gratis adgang. Find hele programmet og de deltagende forlag, på bibliotekets hjemmeside via linket her.

Fastelavn er mit navn

I dag, den 1. marts fejre de fleste skole- og børnehavebørn (er der nogen der ikke gør?) fastelavn, med tøndeslagning og fine udklædninger. Men det er jo egentlig først på søndag, der er den store finale, når samtlige byer i Danmark vil genlyde af raslebøtter og sang.

Og ingen fastelavn uden fastelavnsboller. MigogKbh.dk har samlet de fem bedste steder at finde den ultimative syndige lækkerbisken. Eller du kan bage dem selv med denne opskrift fra Valdemarsro.dk.

Hvad sker der i marts
Opskrift fra Karolines Køkken, som jeg har kopiret ned i min notesbog, der indeholder min yndlingsopskrifter.

Forårsmånederne indeholder også en hel del helligdage og kristne traditioner. En af de bedre påfund er Hvide Tirsdag, den 5. marts i år. Det er sidste dag inden fasten og en dag, hvor man før i tiden spiste mad med mælk i. I England hedder dagen Pancake Day, og det har vi heldigvis taget til os. Så fejr Hvide Tirsdag/Pandekagedagen (mest pandekagedagen) med masser af pandekager. Brug eventuelt denne opskrift fra Karolines Køkken, som jeg synes er de ultimativt bedste pandekager.

Når vi nu er ved gamle traditioner, kan jeg også lige nævne, at Arnold Busck holder arrangementet Side om Side: Nordiske guder og drabelige vikinger i litteraturen, den 6. marts, fra 17-18. Det foregår i Arnold Busck i Købmagergade i København, og der er gratis adgang.

Dagen efter skal jeg med to af mine roomies ind til event i Cinemaxx, på Fisketorvet, og se Captain Marvel. Det bliver første gang jeg skal prøve IMAX biografen, hvilket jeg er ret spændt på. Eventet er via Club Matas.

Hvad sker der i marts
Det er forfatterne Lasse Holm og Anne-Marie Vedsø Olesen, der vil føre snakken om nordiske guder og vikinger.

Også den 7. marts, kan du i Aarhus komme til en snak om Sci-fi i Åben Læseklub på Hovedbiblioteket DOKK1. Der er gratis adgang og snakken er fra 16.30-17.30. Så lige til et fyraftensmøde 😉

Find masser af andre spændende events i Aarhus via Visit Aarhus’ hjemmeside. Det samme gælder for Odense.

Når det godt må være syndigt

Den 9. marts skal Årets Kage 2019 findes inde på hotel Crown Plaza, København. Og både den 9. og 10. kan du tage til Chokoladefestival i TAP1.

Skal du opveje alt det syndige med lidt sport, kan du bagefter tage til Aktiv Ferie-messe inde i Lokomotivværkstedet, der også er i weekenden den 9-10. Det afholdes af rejsemagasinet Vagabond. Er fra 10-17 begge dage, og koster 100 kroner (du kan få 40% rabat på billetten ved at købe den på nettet nu).

Et arrangement jeg er helt vild med ideen bag, men endnu ikke har haft mulighed for at deltage i, er Science and Cocktails. Det er et koncept, hvor en eller flere forskere eller videnskabsfolk holde oplæg om et bestemt emne. Det skifter fra gang til gang. Der vil være en bar tilknyttet, hvor man kan købe lækre drinks undervejs, og efterfølgende er der musik fra live band. Der er gratis adgang den 19. marts, hvor temaet er The history of everything.

Og sidst men ikke mindst

Reader's World

Og det bedste til sidst. Bloggen fylder 2 år den 17. marts og det skal selvfølgelig fejres. Jeg har allerede fået arrangeret nogle lækre præmiere til en fødselsdags Give-Away, så hold øje med bloggen og de sociale medier 😉

Skal du noget spændende i marts? Er der et særligt event jeg ikke har fået med, så skriv det endelig i en kommentar, særligt hvis det er uden for København. Jeg må jo indrømme, at jeg er lidt farvet af at bo her i hovedstadsområdet 😉


4 kommentarer Tilføj dine
  1. Tillykke med blogfødselsdagen!

    Jeg har selv fødselsdag her i starten af marts, men det har min madblog også, så det overvejer jeg pt. hvordan jeg skal fejre.

    Og ellers tror jeg ikke, at der for mit vedkommende sker så meget andet spændende i denne måned – jeg venter med spænding på foråret 😛

    1. Tusind tak 😀
      Og tillykke med dobbelt fødselsdag hos dig 😉 Vidste ikke du også har en madblog?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.