Hvad sker der i marts 2020?

***OPDATERET***

Marts måned er fuld af oplevelser. Det ene event spirer frem efter det andet, som blomsterskud. Årets Krimimesse i Horsens, Historiske dage i Øksnehallen og Bogmesse i Gentofte. Der er nok at vælge imellem.


***OPDATERET***

Efter udmeldelsen fra statsministeren i går den 11. marts, anbefaler jeg alle at overholde retningslinjer og sikkerhedsforanstaltninger givet. Lad være med at deltage i unødige begivenheder. Der vil komme andre arrangementer i løbet af året, som vi nok skal kunne komme til 😉


Hvad sker der i marts, er som altid præget af boglige og kulturelle events. Mængden af oplevelser, foredrag og aktiviteter stiger lige så stødt som Solen og længden af dagene. Der er både noget for de krimiinteresserede, fantasyafhængige og historiekrævende.

Se listen igennem og lad dig inspirerede til din martsmåned. Måske vi ses et sted derude.

Hvad sker der i marts 2020

Hvad sker der i marts:

5. marts fejre hele landets biblioteker den første Bibliotekslov. Mellem kl. 16.00 og 16.15 kan du støtte dit lokale bibliotek ved at sætte dig ind og læse sammen med andre læsere. Det kræver ingen tilmelding, kun en bog, og den burde jo være let tilgængelig på et bibliotek 😉

7. marts er der bogmesse på Gentofte bibliotek. Gentofte Bogmesse har igen i år samlet et stærkt forfatterfelt. Mød blandt andre, Sara Omar, Knud Romer, Peter Øvig Knudsen, Lis Sørensen og Thomas Korsgaard. Det er fra 10-17 og med gratis adgang. ***GENTOFTE BOGMESSE ER DESVÆRRE AFLYST EFTER ANBEFALINGEN FRA MINISTERIET OM ARRANGEMENTER PÅ MERE END 1000 DELTAGERE***

19. marts er der Faglig Fyraften med Sarah Engell og Sanne Munk Jensen, om bogen i undervisningen. Arrangementet er primært målrettet skolelærer, men alle er velkomne. Det sker i Krystalgade, København fra 17-18.30.

19. marts fortæller oversætter Rolf Stavnem om oversættelsen af den Poetiske Edda. Det er gratis og sker hos Vangsgaard i Fiolstræde, København.

21. og 22. marts er der Historiske Dage i Øksnehallen. Der er et virkelig spændende og fuldt program, hvor du kan høre om alt fra Romerriget til H. C. Andersen og Kvindekamp. Forfattere som Dy Plambech og Leif Davidsen vil også være til stede. Billetpris for én dag er 120 kr. via hjemmesiden, eller 150 kr. i døren. For begge dage er det 180 kr. eller 220 kr. døren. Børn under 17 år har gratis adgang.

Fantasybøger

21. til 28. marts er der fantasy readathon. The Fantasy Fellowship holder en uges readathon med sponsorerede præmier fra flere forlag. Du kan kun være med om præmier, hvis du er en del af en de mange læsekredse. Men jeg synes ikke du skal snyde dig selv for at læse fantasy en hel uge. Vil du med i en læsekreds, eller vide mere, så tag et kig på gruppens FB-side.

26. marts kan du lære om gode læsevaner. Et arrangement i anledning af Gyldendals 250-års jubilæum.

28. og 29. marts byder Horses fængsel endnu engang velkommen for nye indsatte, når årets krimimesse slår portene op og løsner lænkerne. Mød forfatterne til internationale bestseller krimier og gør nogle gode bogkup på vejen.

31. marts inviterer Granola til Salonaften med 3-retters middag og snak med forfatterne Casper Colling Nielsen og Mikkel Frey Damgaard.

Hele marts: Det er årets første forårsmåned, selv om mange planter allerede er sprunget ud og træer har fået store knopper. Der har været masser af solskin, så tag ud og nyd naturens opvågning fra sit vinterhi. Spis en is (Ismageriet er det bedste sted i København området. I Aarhus kan jeg anbefale Mammis Gelato), drik kaffen udenfor på caféerne og puds solbrillerne så de er klar til sæsonen.


Læseanbefalinger til marts:

Bliv inspireret til en uges fantasylæsning med de 10 bedste fantasybøger jeg har læst.

Skal du varme op til Krimimesse vil jeg anbefale Jæger af Walther Rebernik.

Og Den der banker på af Kristina Ohlsson.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.