Hvad sker der i maj?

Oplevelser og events i maj: Gadefest, dyrskue og noget med eksamener.


Maj, du søde milde.

Nok nærmere: Maj, du travle, snart eksamen stressende sadist.

Så hvad sker der i maj? Maj bliver ikke en måned med afslapning og bladren i feriekataloger – for mig i hvert fald, men jeg håber det ser anderledes ud for dig.

Vi starter på intensiv-perioden i næste uge på studiet, hvor alle dage er afsat til projektskrivning. Og når jeg ikke skriver projekt, er der et par eksamener, der skal læses op til.

Forhåbentlig arter vejret sig bedre, når vi når længere ind i måneden, så jeg kan side ude. Frisk luft gør altså bare noget for motivationen.

Så ja, det er min måned. Der er også lige en fødselsdag her i weekenden, og ikke at forglemme Mors Dag den 12. maj. Jeg håber din måned bliver mere begivenhedsrig. Eventuelt kan du jo lade dig inspirere af nogle af de events jeg har listet under billedet 🙂

Hvad sker der i maj
Selv om det ikke er skolebøger, der står stablet her, giver det et meget godt billede af mit skrivebord under eksamensperioden.

Hvad sker der i maj:


Fejre faglitteraturen: Den 4. maj holder Gladsaxe Hovedbibliotek faglitteraturfestival. Arrangementet er arrangeret af FOF København og er ganske gratis, med gode navne på programmet.

Farveløb: Også den 4. maj, bliver der skudt med farver, når The Color Run kommer til Valbyparken. Er du ikke til løb, kan du altid få lov at smide lidt farve i hovedet på dem som gider.

Bogbar: Den 8. maj holder Litteraturhuset Bogbar på Nybrogade. Her kan du finde bøger til gode priser, mens du nyder en kaffe eller noget stærkere.

Læs i stilhed: Den 9. maj gentager Politikens Boghal deres succes med en omgang Silent Reading Party. Det er heldigvis snart en tradition for boghandlen, og selv om jeg endnu ikke har haft mulighed for at deltage, lyder det som et hammer fedt koncept.

Unge og litteratur: Den 11. maj arrangerer Kulturium – Ishøj bibliotek Ungefokus på litteraturen. Mød forfatterne Nanna Foss, Boris Hansen og Sarah Engell, og hør dem fortælle og quizze. Det er gratis og kræver ikke tilmelding.

Gadefest: Fra den 29. maj til 2. juni vil København igen blive forvandlet til en kæmpe gadefest, når dette års Distortion åbner op. Husk den gode stil, og hver med til at efterlade vores hovedstad i god stand.

Roskilde Dyrskue: Den 31. maj starter årets store dyrskue på Roskilde festivalpladsen. Der vil være heste, køer, svin, landbrugsmaskiner og mange andre ting frem til den 2. juni. Det store hesteshow plejer at være hyggeligt (hvis man er til heste selvfølgelig).


Som altid, kender du til gode arrangementer, som ikke er listet her, er du meget velkommen til at skrive dem i en kommentar 🙂


Læseanbefalinger i maj:

Jonathan Livingston Havmåge af Richard Bach

Gargoilen af Andrew Davidson

Snigmorderens Lærling af Robin Hobb


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.