Hvad sker der i december?

Julen er lige på trapperne. Måske du allerede har snoldet juleguf og købt dig fattig i julegaver (til dig selv)? Så er det heldigt at december godt kan opleves uden at skulle have pengepungen frem. I denne blogpost finder du en liste over gode ting at opleve. De fleste helt og aldeles gratis.


Remember, remember that day in December…

Eller, det er vist ikke helt rigtigt.

Men hvem husker ikke juledagene som frostkolde, snefyldte hyggestunder, hvor turen ud efter julegaver også indebar en pose friske brændte mandler, røde kinder og en løbende næse. For at komme hjem til varm kakao og æbleskiver.

I denne tid må meget af julegaveindkøbene ordnes via internettet, men det betyder ikke at du skal holde dig indendørs hele december. Der er nemlig en del arrangementer, du kan gå til og blive inspireret til bogkøb, og få en forfattersnak. Hvis du altid har ønsket at skrive en bog, får du også muligheden for en kickstart denne måned.

Bare husk afstanden, håndspritten og masken, og glæd dig over at vi kan gå ind i 2021 med visheden om at en vaccine er lige om hjørnet.

Hvad sker de i december

Hvad sker der i december:


Frem til 20. december kører Thiemers Magasin i Tullinsgade, København V, en julekalender, hvor du hver dag kan komme ind og møde en ny forfatter og få signeret deres værk. Ideelt til julegaverne. Tjek deres kalender via linket.

2. december kan du tage på Café Mellemfolk i Aarhus til en samtale om bøger. Det er et åbent forum, hvor alle er velkomne til at komme og tale og diskutere bøger med ligesindede. Vær opmærksom på at eventet er arrangeret på engelsk. Fra kl. 19.00-20.30.

3. december kan du komme til signering hos Arnold Busck i Købmagergade, København, med danmarks biologdronning Vicky Knudsen og hendes bog Vickys vilde verden. Måske du kender hende fra P1 programmet Vildt Naturligt, hvor hun sammen med biologkollega Johan Olsen, fortæller om vild viden fra naturen. Eventet starter kl. 16.30.

3. december kan du deltage i Forfatternes litteraturhistorie, hvor Hassan Preisler taler om Hans Kirk og Fiskerne. Det er kl. 17.00-19.00 på Københavns Hovedbibliotek og har gratis adgang.

9. december kan du opleve en samling af Politikens Forlags bedste forfattere til Det store LitteraTOUR juleshow. Begivenheden foregår online og starter kl. 19.00. Gratis, men kræver tilmelding.

11. december kan du komme til gratis workshop hos Writers Academy: Kom i gang med din bog. Har du drømt om at komme i gang med at skrive en bog, et filmmanus eller en lydbog kan du få inspiration til at komme i gang her. Lige i tid til nytårsforsæt 😉 Det er kl. 16.00 på Vestergade i København K.

12. december kommer biolog Johan Olsen og filosof Vincent F. Hendricks til Glyptoteket og fortæller om deres nye bog Hovedbrud: Naturvidenskab og filosofi. Et børnevenligt arrangement, hvor samtalen drejer sig om emnerne tid, rum, klima, tillid og kærlighed ud fra et filosofisk og et naturvidenskabeligt synspunkt. Arrangementet starter kl 14.00. Billetter er 115 kr. for voksne, 85 kr. for u. 27/studerende og 30 kr. for årskortholder/u. 18. Billet giver også adgang til museet resten af dagen.

13. december er det Luciadag. Det er normalt ikke noget jeg selv går helt vildt op i, men en dag der har sit eget bagværk bør ikke fornægtes. Du kan finde en lækker opskrift på lussekatte hos Valdemarsro.dk. Nyd dem med varm gløgg og tændte lys.


Læseanbefalinger til december:

Bogen om verden af Johan Olsen

Leoniderne af Nanna Foss

Sku’ det være en anden gang af Sarah Skyt Persson


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.