Hvad sker der i april?

Mord, indbrudstyve og eksamener. April indeholder alt fra skræk til fluffy bamser.


April er en af mine yndlingsmåneder. Mest på grund af alle helligdagene (aka. fridage), men også fordi foråret virkelig plejer at slå igennem nu. Bøgen springer ud, kirsebærtræerne blomster i lyserøde tæpper og der serveres øl og snaps på påskebordet – hey, det er en højtid, lad os brygge ekstra stærk alkohol og fejre det (#ElskerDanmark).

Men, men, men det er også en måned fuld af boglige events. Allerede fra i dag, den 1. april, er det Magical Readathon som kører måneden ud. Det er super seje Book Roast, der er arrangør bag eventet, og er du Harry Potter fan, falder det lige i din ånd.

Hvad sker der i april
Min O.W.L. læsestak. Uhyret i Essex er et anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof, Livet er let, bare rolig er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag og Hellborn er et anmeldereksemplar fra forfatter Andreas Antoni Lund.

Tag dine O.W.L.’s i april

Konceptet er nemlig at tage sin O.W.L.’s eksamen, som er prøver alle Hogwarts elever skal igennem på deres femte år. Og som noget nyt kan du vælge en magisk karriere, og derfra have bestemte eksamener (læse-challenges) du skal bestå.

Jeg deltager selvfølgelig, og satser på en karriere som magizoologist. Hvilket kræver, at jeg tager Care of magical creatures, Herbology, Charms og Potions. Lyder det spændende? Tjek det hele ud i Youtube videoen hos Book Roast. Der er alle mulige goodies, der kan hentes og beholdes helt gratis 🙂 og hun er sindssygt dygtig.

Krimimessen 2018

Krimimessen Horsens og mere readathon

Allerede den første weekend i april, altså den 6-7, er der hele to bogevents. Det ene er Krimimessen i Horsens, som jeg desværre har måtte fravælge i år, da økonomien på SU ikke er til det. Jeg deltog dog sidste år, og det var en virkelig skøn oplevelse (bortset fra da jeg mistede min mobil med alle mine kort i, og måtte vandre panisk rundt i 2 timer, før nogen var søde at aflevere den i informationen – fejlen var dog helt og holdent min egen, fordi jeg er en ualmindelig distræt type).

Så er du krimifan, eller bor i nærheden af Horsens, vil jeg klart anbefale dig et smut forbi Fængslet, hvor messen afholdes. Brug også gerne en time eller to på at se fængselsmuseet, det er et must, når man er der. Du kan finde alle detaljerne om messen på deres hjemmeside via linket her.

Samme weekend er der det halvårlige Dewey’s Readathon. Da jeg nu ikke tager til Horsens, tænker jeg at bruge lørdag og søndag på at læse. Læsestakken er dog ikke fundet endnu, men den kommer 😉 Følg eventuelt med på Instagram, hvor jeg helt sikkert kommer til at poste om det.

Hvad sker der i april
FOTO: Pixabay.com

Pelsede indbrudstyve

Og så sker der noget vildt. Den 11. april åbner Københavns Zoo op for, at publikum kan se de to Pandaer, der er kommet fra Kina. Det er mega sejt, vi har fået store pandaer til København og de er must, at skulle ind at se. Om ikke i denne måned, så en af de andre. Og bare rolig, det kriminelle look de tager sig, er bare til ren forvirring. De har ikke tænkt sig at bryde ind hos dig, med mindre du ejer en kæmpe bambus 😉

I uge 16 er det påske. Fem skønne dage, der skal bruges på at spise, drikke og slappe af. Jeg har kun få undervisningstimer den uge, så håber på fantastisk vejr til at kunne pusle ude i haven. Den 20. april vender jeg snuden mod Tuse Næs, til min mor og hendes mand, som holder familie påskehygge. Noget jeg glæder mig meget til, da det er sjældent vi kan samles, grundet alle de ting der giver penge på kontoen.

Hvad sker der i april
FOTO: Pixabay.com

Et absolut must, hvis du er i København eller i omegnen, er at tage en tur på Bispebjerg Kirkegård. Lige nu blomstrer kirsebærtræerne og frigiver et eventyrligt syn af lyserødt forår. Jeg bor heldigvis kun en kort gåtur væk, og bliver lige betaget at synet hvert år. Snyd ikke dig selv for de små stunder, der egentlig er simple, men fuld af skønhed.

Fredag den 26. kan du tage på en Litteraturhistorisk Parkvandring på Frederiksberg fra 16-20, arrangeret af Netværk Ny Litteraturhistorie. Lørdag den 27. er der Bogfestival på Christianshavn. Se mere på eventet på Facebook.


Hvad skal du lave i april? Kender du nogle spændende events, arrangementer eller noget helt tredje? Jeg hører altid gerne hvad I har af planer, måske det giver inspiration 😉


2 kommentarer Tilføj dine
  1. Altså med den opremsning af skønne begivenheder, så kan april da kun blive fantastisk 🙂

    Personligt glæder jeg mig til påskeferien, hvor vi har overraskende få planer, så jeg satser på, at jeg skal cykle en del, læse en del og spille en del (brætspil og/eller computerspil). Og grille og bare hygge med gemalen. Ugen efter skal vi nogle dage til Belgien sammen med et vennepar, som vi ofte ses med, men som vi ikke har rejst med før.

    Og meget vigtigt – så er der selvfølgelig readathon næste weekend 🙂

    1. Det lyder virkelig også til du har en skøn april i møde 🙂 Og ja, readathon står ret højt på To Do listen for weekenden 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.