Hvad sker der i april 2020?

Hvad sker der i april, burde nok kaldes, “hvad kan du lave indenfor i april” i stedet. Chancerne for at Danmark åbner op for aktiviteter igen i april er ikke store og det bærer denne blogpost også præg af. Men lidt sker der da.


April er normalt en af mine yndlingsmåneder. Det er nu man virkelig kan mærke foråret sætte ind, se træer og blomster springe ud, og få klargjort haven.

Desværre er der jo noget med en virus, som florerer i øjeblikket – ved ikke om du har hørt om den 😉

Det begrænser udgangen og aktiviteterne for april, men det skal ikke stoppe os fra at nyde lidt af forårsstemningen. Har du muligheden så sæt dig udenfor og læs – tag en jakke eller et tæppe med, hvis det er lidt køligt i vinden. Det frisker op og gør virkelig gjort for humøret. Har du hverken altan eller terrasse, så åben vinduerne op og lyt til fuglene. De høres meget bedre nu, hvor trafikken er dalet.

Heldigvis er læsning jo en hobby der ikke kræver store sammenkomster eller udgang fra hjemmet. Og endnu heldigere er det at der er flere readathons i april. Det giver alligevel lidt at kunne “tale” sammen virtuelt om sin hobby, hvis man vil det.

Listen er kort for oplevelser i april måned, og vi må håbe, der snart kan åbnes op for sammenkomster i Danmark igen, så vi ikke bliver alt for trætte af os selv og familien 😉

Reader's World Læseklub for Rejselitteratur

Hvad sker der i april


Hele april er der Magical readathon, arrangeret af super seje Book Roast. Her kan du vælge din magiske karrierer og tage dine O.W.L.s ved at læse bøger efter bestemte challenges. Det er mega hyggeligt og en god måde at mindske TBR-listen.

Hele april er der Camp NaNoWriMo. Så har du en forfatter i maven, er det med at melde sig til. Ganske gratis og uforpligtende. Bare rigtig god motivation 😉 Og anmod mig gerne som skrivebuddy, jeg hedder Kvallentin derinde.

9. april til 13. april er der helligdagsferie, når påsken rammer Danmark. Er vi stadig i lock down på det tidspunkt, er jeg sikker på der er mange som ikke ser velkomment på flere hjemmedage. Men for dem der arbejder og har skolealder børn, der skal have hjælp til lektierne, kan det give lidt frirum til mere familiefornøjelse i stedet for pligter. Lad os håbe vi gerne på mødes i lidt større grupper til den tid 🙂

Indtil den 12. april kan du stemme på, hvilken forfatter der skal løbe med Læsernes Bogpris 2020. Der er et virkelig stærkt felt mellem 10 rigtig dygtige forfattere. Der kræver din email, men kun til registrering – ikke noget med nyhedsbreve og spam.

16. april er der online bogreception for Elementsygen af Julie Midtgaard. En fortsættelse til hendes populære Elementprøven, der blev udgivet sidste år. Julie vil holde konkurrencer, fortælle om dine bøger og skriveproces og spise kage. Det sker mellem 19.30-20.00 og er helt gratis.

25. og 26. april er der Dewey’s 24 Hour Readathon. Endnu et readathon, der denne gang giver anledning til at sidde med næsen i bøger i 24 timer i streg.


Inspiration til læsning i april:

Find nye læse- og lytteoplevelser på bibliotekernes ebogs og lydbogs side, eReolen.dk.

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder af Benjamin Alire Sáenz

De sidste øboere af Christina Vorre

Paris. Kærlighed. Ost af Victoria Brownlee


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.