Hvad skal du gøre med bøger, du ikke længere læser?

Får du ryddet op for tiden? Måske kigger du bogreolerne igennem og tænker, at mange af titlerne får du aldrig læst, eller genlæst, alligevel. Men det der med at smide bøger ud, er heller ikke lige sagen. Her får du et par idéer til, hvad du kan gøre af bøger du ikke længere læser.


De fleste bogelskere har det ret stramt med at skille sig af med bøger, på den ene eller den anden måde. Men hvis du med tiden samler flere bøger end du rent faktisk får læst, eller får købt bøger som slet ikke var så gode som du troede, er det bare spild af plads at have dem stående.

Tænk på de bøger du synes godt om, er det ikke bedre at give dem mere hyldeplads til at skinne?

Hvad kan du gøre med bøger du ikke læser mere

Bøger der bærer en ekstra historie

Det er ikke svært at forkøbe sig i bøger i dag, de bliver praktisk taget kastet i nakken på os. Bogudsalg, bogklubber, specialtilbud og bogmesser gør deres bedste for at fylde hjemmebiblioteket op hos forbrugeren. Og hvem elsker ikke at komme hjem med en stak nye bøger? Bare duften af dem, følelsen af vægten og lyden af bogryggen der giver sig, når du åbner den.

Det er immervæk fantastisk.

Men ved du hvad der også er fantastisk? Brugte bøger. Bøger der har en ekstra historie med sig i bagagen fra et andet hjem.

Så når du nu går i gang om lidt med at sortere dine bøger, så tænk over hvem andre end dig, der kunne få glæde af dem. Mennesker, der måske ikke har samme købsmuligheder, eller adgang til bøger som dig. Mennesker som trænger til at få udvidet deres læsehorisont. Der er mange muligheder.

Hvad kan du gøre med bøger du ikke læser mere

Hvad skal du gøre med bøger, du ikke længere læser


1. Først og fremmest er bøger du ikke læser mere en oplagt gavemulighed. Give dine bøger videre til andre som du tænker vil kunne få glæde af dem, og husk det er indholdet der er det vigtige, ikke om en side er lidt bøjet.

2. Brug dine bøger som vært/værtindegave, til folk du ved kan lide at læse. Det holder en del bedre end en buket blomster, og skaber helt sikkert mere glæde.

3. Til jul kan du udvælge en bog eller to til raflegaver, hvis I bruger det i din familie og omgangskreds. Så slipper du for at købe noget billigt bras, sparer penge, og videregiver rent faktisk noget af værdi til andre.

4. Aflever bøger til din lokale genbrugsbutik. De bliver glade for dem og det gør de mennesker også, der handler der.

5. Giv bøgerne videre til udsatte børn og unge. Foreningen Læs for livet, samler bøger ind og opretter biblioteker i hele landet, der skal hjælpe gang i læseglæden hos udsatte. Oftest kan du aflevere bøgerne på dit lokale bibliotek, så sørger de for at bøgerne bliver sendt videre.

6. Sæt bøgerne i dit lokale Bogbytteskab, og snup eventuelt en ny bog med hjem – man kan sjældent lade være 😉 Bloggen Mellem-Linjerne har lavet en udførlig liste over bogbytteskabe i Danmark. Måske har du et tættere på end du tror, eller du kan oprette dit eget og skabe adgang til kultur i dit lokalområde.


3 kommentarer Tilføj dine
    1. Hahaha, jeg er sikker på der allerede er fyldt ret godt op hjemme hos dig. Om ikke andet så med alt dit bogdims 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.