Filmanmeldelse: Teenagesuperhelt med rige forbindelser

I onsdags var der gallapræmiere på den nyeste udegave af Marvel’s teenagesuperhelt Spider-Man i Imperial, med en ret så cute Tom Holland i hovedrollen som vægkravler

Der har været langt mellem præmierearrangementerne til de gode film hos Nordisk Film. Oftest har det virket som om, de har arrangeret det bare for at der kom nogen ind og så filmen.

Og så kom Spider-Man.. yay 🙂

Jeg er af den årgang, der synes Tobey Maguire gjorde det absolut brilliant som friendly neighborhood superhelt. Han var nørdet, men ikke for nørdet, og karakterne var bare skide gode rent ud sagt.

Faktisk fik jeg lov at købe filmen, før alle andre, fordi jeg HVER dag gik ned i Expert og spurgte om den var udkommet. Tænker den stakkels ekspedient simpelthen har forbarmet sig over mig til sidst, eller bare ønsket jeg skulle få et liv…

Om ikke andet fik jeg lov at købe filmen TO dage før udgivelse, og det var endda på VHS bånd… jep, vi skal så langt tilbage 😉

Så kom Andrew Garfield ind i rollen, og det holdt slet ikke i min optik. Tror vi er verdensopdelt efter årgang, i dem der mener gode gamle Tobey er bedst og de “unge” i dag, der bedst synes om Garfield (jeg tænker stadig lasagneædende rød doven kat – det er ikke Spider-Man.. Basta).

Er tredje gang så lykkens gang?

Filmanmeldelse: Gallapræmiere Spider-Man i Imperial

Der var i hvert fald lagt op til den helt store forestilling i foyeren i Imperial.

 

Bare endnu en Iron Man film i forklædning?

Før jeg så filmen havde jeg snakket med min søster om den (hun er også Marvel fan by the way), og vi var begge lidt bekymret for at det ville ende op med en Iron Man film i forklædning som Spider-Man.

Hvorfor? Fordi Iron Man er overalt i traileren.

Bekymring begrundet? Overhovedet og aldeles ikke. Peter Parker rocker for vildt. Selvom der var bekymring i ny og næ om det modsatte.

For faktisk springer vi midt ind i noget handling fra den sidste Captain America: Civil War. Bare med en noget yngre synsvinkel.

Peter Parker er i den grad gearet op til at tage på flere missioner, og føler sig som en del af teamet, da Tony Stark forære ham Spider-Man dragten. Han skal bare vente på at Happy kontakter ham (glædeligt gensyn med Happy forøvrigt).

Det sker bare ikke rigtigt, og Peter må fordrive tiden med at hjælpe imod småkriminalitet og gamle mennesker på afveje.

Han bliver frustreret og begynder at lave fejl. Ved et uheld får han afsløret sig selv for sin bedste ven.

Filmanmeldelse: Gallapræmiere Spider-Man i Imperial    Boblevand og energidrik til de tørstige biografgængere.

 

Spider-Man minus Iron Man

I mellemtiden bliver der stjålet skrot fra de tidligere Avengers kampe. Skrottet bliver bygget om til kraftfulde våben, og solgt videre.

Manden bag er The Volture aka. Michael Keaton.

Peter får nys om de ulovlige affærer og vil prøve at stoppe dem, desværre ender det ikke helt efter planen.

Efter at have fejlet, bliver dragten taget fra ham, og han står nu tilbage uden hjælp.

Dragten var nok mit største minus. En toptunet superheltedragt der stinker langt væk af Iron Man gear. Det er bare ikke særlig Spider-Man agtigt.

Det var en lettelse for mig, da den blev fjernet ud af billedet og jeg sad bare og ventede på, at Peter Parker nu kunne give den fuld gas, med de evner der rent faktisk er hans egne.

Filmanmeldelse: Gallapræmiere Spider-Man i Imperial

Imperial havde hyrdet sine egne ninja Spider-Mænd, der kravlede rundt omkring i foyeren.

Og det gjorde han selvfølgelig 😉

Alt i alt en rigtig god tillægsfilm til Marvel universet. Tom Holland er genial, og får sat sit eget mærke på rollen og også som karakter.

Der er en fin handling med introduktion af nye karaktere, den kendte Marvel humor og plads til lidt kærlighed. Scenerne er som sædvanligt actionprægede og farverige, uden at blive forstyrrende.

Spider-Man har fået en opgradering og det klæder ham, uden for meget Karl Smart attitude, men ikke uden selvironi.

Bare han ikke glemmer hvor han kommer fra.

Filmen kan klart anbefales at se, og er selvfølgelig et must hvis man er lige så tosset med Marvel film som jeg er.

Selvom den ikke slår de allerførste Spider-Man film 😉

 

Filmanmeldelse: Gallapræmiere Spider-Man i Imperial

Der var en fin lille goodiebag på sæderne, med slik og vand.

Popcornene købte jeg dog selv.

 

 

Et andet rigtig godt arrangement jeg har været til, var i Pressen ved Rådhuspladsen, hvor gode krimiforfattere fortalte om deres bøger. Læs mere her

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.