Frivillig til Esbjerg Fantasyfestival + Bloggerevent

Når man prøver at udleve lidt af sit fantasy nørderi med en spontan tur til Esbjerg.


Tilbage i september sidste år, var jeg for første gang til Esbjergs meget omtalte fantasyfestival. Og, ja, ja jeg ved godt det snart er et halvt år siden, men alting til sin tid, som nogen vist siger. Det blev en meget ugennemtænkt og spontan beslutning, der endte med at jeg blev frivillig til Esbjerg Fantasyfestival. Spontane beslutninger er min ting, hvilket blandt andet også har sendt mig til Australien en gang, men det hører til i et andet blogindlæg.

Esbjerg 2018

Ulempen ved spontane beslutninger er, at de resulterer i fuldt booket overnatningssteder, når man skal finde steder at sove, og jeg havde ingen planer om at overnatte i Kolding (men tak for tilbuddet Hotels.com). Heldigvis kunne Cabinn godt klemme lidt flere mennesker ind, og derfor betalte jeg overpris for et værelse, der var ringere end de fleste hostels jeg har boet på i udlandet. Morgenmadsbuffeten var heller ikke noget at skrive hjem om, så det lader jeg være med, men Kvicklys bager i centeret har et udmærket udvalg til en billige penge. Bare hold øje med hvordan du går ind i centeret, for der er ikke logik i deres udgange. Pointene går dog til Cabinns beliggenhed. Hotellet ligger i kort gåafstand fra både stationen og Esbjerg bibliotek, hvor festivalen bliver holdt, og er nemt at finde.      

Visit Esbjerg

Esbjerg 2018

Da den eneste gang jeg har været i Esbjerg var, da jeg skulle tage båden til Harwich i England (ruten blev nedlagt for en del år siden, så kan du jo gætte på hvor længe siden det er jeg har besøgt Esbjerg), besluttede jeg at tage fredagen med og opleve byen lidt. Heldigvis har Esbjerg gode ting at byde på. Blandt andet et lækkert Food-Market, hvor jeg fandt aftensmaden sammen med en kold øl. Stedet er en gammel biograf, og der er holdt liv i historien med et stort gammelt filmkamera i indgangshallen og billeder langs gangene. Selvfølgelig var jeg også en tur forbi Esbjergs vartegn, Mennesket ved havet (eller De 4 hvide mænd), ude ved kysten.

Fantasy frivillig

Jeg har en forkærlighed for fantasy og alt drageagtigt, så jeg tænkte at ville give den hele armen, når nu jeg skulle være frivillig og alt muligt. Det begrænsede sig dog til en ganske stille og rolig kjole, købt hos Faraos Cigar ved Vor Frue kirke i København. Men den var nu alligevel ret populær 😉

Esbjerg Fantasyfestival 2018

Som en del af det at være frivillig kræver det at man skal sættes ind i nogle ting for at være så god en hjælp som muligt, ellers what’s the point? Derfor mødte alle frivillige en times tid før åbning af festlighederne lørdag formiddag. Jeg havde haft lidt betænkeligheder med kjolen som var købt til lejligheden; hvad nu hvis jeg var den eneste der ikke var klædt ud? Heldigvis blev mine bekymringer gjort til skamme, da folk mødte op. Jeg vil gå så langt at sige, at jeg var ualmindeligt underdresset.

Esbjerg Fantasyfestival 2018

Jeg havde meldt mig på servicetjansen, hvilket indebar tømning af skraldespande og rengøring af toiletter, men det var udmærket. Mens jeg passede mine ”pligter” kunne jeg gå rundt og snuse bøger, kunst og stemning til mig, og blive helt høj på indtryk. Vagterne var halvdags, så der var også tid til foredrag og shopping. Jeg hørte Sebastien de Castell og strøg direkte ud og købte første bog i hans serie Spellslinger. Manden har et entertainer-gen i sig, der kan sælge bøger. Jeg sneg mig også ind til foredrag med Nanna Foss og Boris Hansen, og selvfølgelig til Boris’ berømte fantasyquiz, som jeg dog kun hørte og ikke deltog i.

Esbjerg Fantasyfestival 2018

Bloggerevent

Jeg blev også inviteret med til et lille bloggerarrangement med Katja Berger, forfatter til Sjælehenterserien, hvor hun fortalte om sine bøger og fremtidige planer. Velkomstdrink, kage, frugt, og andre godter stod til fri afbenyttelse, og vi fik alle en fin lille goodiebag med små finurlige ting fra nogen af messens stande, med hjem.

Esbjerg Fantasyfestival 2018

Hele weekenden var ret forrygende og jeg har allerede bestilt overnatning, i god tid denne gang, så jeg vender stærkt tilbage Esbjerg 😉 Det var nok egentlig en af de ting jeg bedst syntes om ved festivalen. Den fuldstændige komplette indlevelse og det formidable engagement fantasyfans lægger i deres hobby. Det var fantastisk at gå rundt blandt, feer, trolde, drager, krigere og ikke mindst flere elever på ferie fra Hogwarts. Og ikke at forglemme; bøger, masser af bøger 😉


Inspirationsbilleder

Esbjerg Fantasyfestival 2018
Hele setup’et var ret gennemført ned til de helt små detaljer.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Til min store glæde kunne man også købe manga og comics 🙂
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Den her stand var et af yndlingsstederne – og ikke kun for børnene.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
En udfyldt notesbog med alverdens små historier og opdagelser.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
De mange kunstnere til steder, havde taget masser af merchandise med.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Man skulle holde godt øje med svingene sværd, løsslupne pile og generelt book-hoardere.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Forfatterne Nanna Foss og Boris Hansen fra Tellerup afholdte et sjovt quizforedrag, hvor publikum var med til at bestemme emnet.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Kun et meget lille udvalg af bøger til salg til festivalen.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Udeområdet var også godt opført, med en masse hyggelige stande og små workshops for børn.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Jeg er ikke fan af karameliserede æbler, men flotte det er de.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Karamelskumfiduser på den anden side, fangede i den grad min interesse.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Der var også fint besøg af minigrise.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Fristelserne var næsten uoverskuelige. Det var ikke muligt at forlade festivalen på tom mave.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Kan godt anbefale de her mjød. De smager hamrende godt og giver ikke (særligt meget) hovedpine dagen efter 😉
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Signeringskø til Sebastien de Castell. En stor del af at være på bogmesse.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Katja Berger læser op af Sjælehenteren 2: Døden lyver aldrig – Læs min anmeldelse her. Og min anmeldelse af første bind i serien her.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Der var en fin lille goodiebag til alle bloggere til arrangementet.
Esbjerg Fantasyfestival 2018
Indholdet af goodiebag’en: Tak til sponsorerne: Matas // Coetus Runa // The Body Shop // Arnold Busck // Gyldendal UNG // Tellerup // Føtex Esbjerg // Dreamlitt // Fantasyfestival // Café Guldægget // Storytel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.