Esbjerg Fantasyfestival 2019: Hvad du skal se, høre og spise på landets største bogmesse for fantasy

Esbjerg Fantasyfestival 2019 byder endnu en gang indenfor til mødet med drager, elvere og skjalde, og måske en forfatter eller to.


Weekenden den 14. og 15. september står i fantasyens tegn, når Esbjerg bibliotek byder velkommen til dette års Fantasyfestival. Så pak tryllestaven og saddel din drage så du er klar til eventyr.

Sidste år deltog jeg for første gang i festlighederne, og kan garantere at det bliver en tilbagevendende rejse jeg tager på. To dage fyldt med nørderiger, dragesnak, middelalderstemning og ikke mindst ligesindede opdagelsesrejsende, der vandrer langt for at kunne udøve deres hobby og erhverv.

Danmarks bedste forfattere indenfor fantasylitteraturen kommer forbi, samt et par stykker fra det store udland. Særlige Guest of Honour og fortryllende håndværk, kan opleves begge dage.

Esbjerg Fantasyfestival

Hvad du skal se

Om du deltager den ene, den anden eller begge dage, er der rigeligt at begive sig ud i. Der vil både være markedsplads og aktiviteter indendørs som udendørs, hvor du kan lære at fægte, spille rollespil, købe mjød og ikke mindst masser af bøger.

I år er Peter V. Brett og Julie Kagawa inviteret som Guests of Honour fra udlandet. Brett har blandt andet skrevet serien Demon Cycle, som udkommer på dansk hos forlaget DreamLitt. Kagawa har blandt andet skrevet serierne Iron Fey og Talon, som begge udkommer på dansk hos Harper Collins Nordic. Begge forfattere holder foredrag både lørdag og søndag, men husk at det både kræver aktivitetsarmbånd og særlig pladsbillet (20 kroner), at deltage.

Esbjerg Fantasyfestival

Jakob Stegelmann, kendt fra Troldspejlet, kommer forbi lørdag. Desværre blev der hurtigt udsolgt til hans foredrag, men måske du kan være heldig at finde en afbudsbillet et sted.

Derudover er der mere end 20 andre foredrag og forfatter-talks du kan opleve. Flere af dem har temaet Game of Thrones, nu hvor tv-serien er afsluttet. Og glem ikke at besøge Kunstnerhjørnet, hvor dygtige illustratorer og kunstnere har samlet sig for at vise og sælge deres smukke værker.

Selv glæder jeg mig til ‘Det er sikkert bare lige Googlet …’, ‘På virkelighedsflugt med The Boy Who Lived’ og ‘The Dark Side of Fantasy’.

Du kan finde og downloade det fulde program som PDF via linket her.

Esbjerg Fantasyfestival

Hvad du skal spise

Alt det eventyr kræver mad i maven, for som man siger: “Uden mad og drikke, duer helten ikke.” Og det er jo sandt 😉

Ude på markedspladsen kan du finde Dragon Inn, hvor en omgang eventyrgryde eller måske en wrap kan friste.

Som dessert kan du besøge The Apple Store, hvor smukke sukkeræbler og stegte æbleringe kan stille sukkertrangen.

Esbjerg Fantasyfestival

Slut af med en tur forbi Mjødladen og smag på dansk produceret mjød på sød honning. Køb eventuelt en flaske eller to med hjem, så har du til resten af aften, det er nemlig nemt at blive forfalden til 😉

Har du i stedet brug for at sidde ned og hvile benene som den trætte vandringsmand, så slå ind forbi Den Dansende Dværg og nyd en kølig drik.

Det er også muligt at nyde medbragt mad ude på markedspladsen.


Hvordan du kommer til Fantasyfestivalen

Uanset hvordan du vælger at ankomme til Fantasyfestivalen, er lokaliteten nemt tilgængelig.

Festivalen kan finder sted på adressen: Esbjerg Hovedbibliotek Nørregade 19 6700 Esbjerg

Det er nemt at komme dertil fra stationen og kræver kun en lille gåtur på ca. 5 minutter.

Esbjerg Fantasyfestival

Kommer du i bil, er der gratis parkering på Museumspladsen, lige ved Hovedbiblioteket.


Priser

Der er gratis adgang til Markedspladsen og selve messen i Riddersalen.

Til de forskellige foredrag og aktiviteter kræves et aktivitetsarmbånd der kan købes via Esbjerg Fantasyfestivals hjemmeside. Det anbefales at købe hjemmefra. Desuden skal der købes en ekstra billet på 20 kroner separat, sammen med aktivitetsarmbåndet, hvis man ønsker at høre et af foredragene fra Peter V. Brett, Julie Kagawa, eller Kenneth Bøgh Andersen/Benny Bødker.

For en voksen er prisen:

En dag: 100 kroner.

For begge dage: 150 kroner.

For et barn fra 8 år og til med 14 år er prisen:

En dag: 50 kroner

Begge dage: 75 kroner

Børn under 8 år har gratis adgang.


Læs mere:

Du kan læse om mine oplevelser på sidste års Esbjerg Fantasyfestival her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.