Esbjerg Fantasyfestival – Skal du med?

Når kalenderen siger efterår, siger bogfolk jaaaa. Efteråret et nemlig lig med bogmesser, og masser af dem. Den første i rækken er Esbjergs Fantasyfestival.

 

Mød internationale fantasyforfattere, lær at kæmpe med sværd, spis dig mæt i lækker mad og prøv om du kan gætte rigtigt i Den Store Fantasy Quiz.

Oplevelserne er mange, stemningen er høj og faren for at blive spist af en drage er minimal, så du kan gå rundt og nyde de mange boder i ro og mag.

Esbjerg Fantasyfestival

Programmet

Festivalen afholdes på Esbjerg Hovedbibliotek denne weekend, den 15 og 16 september. Det er en gentagne og succesfuld weekend i fantasyverdens navn, der hvert år trækker store forfattere til fra nær og fjern. I år kan du møde forfatteren bag Spellslinger, Sebastian de Castell, fra forlaget Gyldendal. Du kan også møde Patricia Briggs, forfatter til blandt andet varulveserien om Mercy, der udgives hos forlaget Tellerup.

Men der er også mange andre stærke forfatternavne på gæstelisten, blandt andre Nanna Foss, Boris Hansen, Katja Berger, Lene Kaaberbøl, Malene Sølvsten, Kenneth Bøgh Andersen og mange mange flere.

Hele programmet kan du finde og downloade her.

Hør om virkelighedens Game of Thrones og fantasybogens indpakning. Oplev ægte forfatter- og bogblogger battle, når der diskuteres om fantasy er en letkøbt genre kun for børn.

Katja Berger og Charlotte Fischer laver Sjælejagt om søndagen fra 13.45 – 14.45, lige efter kan du deltage i Boris Hansens famøse Fantasy Quiz, der er blevet ret kult som en del af festivalen.

Esbjerg Fantasyfestival
Billedet er lånt fra Esbjerg Fantasyfestivals eget galleri på deres hjemmeside: Fantasyfestival.esbjergkommune.dk

Praktiske oplysninger

Når man sådan skal på eventyr, er det vigtigt at få noget godt i skrutten. Heldigvis kan der købes lækker mad og drikke på festivalpladsen. Du kan også pakke din helt egen eventyrlige madpakke, som kan nydes på Markedspladsen.

Hvor

Fantasyfestivallen finder sted på:

Esbjerg Hovedbibliotek

Nørregade 19

6700 Esbjerg

 

Det er nemt at komme dertil fra stationen og kræver kun en lille gåtur på ca. 5 minutter.

Esbjerg Fantasyfestival

Kommer du i bil, er der gratis parkering på Museumspladsen, lige ved Hovedbiblioteket.

 

Priser

Der er gratis adgang til Markedspladsen og selve messen i Riddersalen.

Til de forskellige foredrag og aktiviteter kræves et aktivitetsarmbånd der kan købes via festivalens hjemmeside. Det anbefales at købe hjemmefra. Desuden skal der købes en ekstra billet på 20 kroner separat, sammen med aktivitetsarmbåndet, hvis man ønsker at høre et af foredragene fra Patricia Briggs, Sebastian de Castell, Malene Sølvsten eller Kenneth Bøgh Andersen.

For en voksen er prisen:

En dag: 100 kroner.

For begge dage: 150 kroner.

 

For et barn til og med 12 år er prisen:

En dag: 50 kroner

Begge dage: 75 kroner

Børn under 5 år har gratis adgang.

 

Jeg skal være frivillighjælper begge dage på messen, og satser da på at være tilstede fra de åbner til de lukker 😉 Så kom endelig forbi og sig hej, hvis du ser mig 🙂

Det er min første tur til Esbjerg Fantasyfestival, og jeg glæder mig helt vildt. Håber vi ses 🙂

 


 

Bøger du kan kigge efter på festivalen:

Mithos af Kristian Leth

Sjælehenteren af K. L. Berger

Døden lyver aldrig af K. L. Berger

Under skoven danser vi af Trine V. Ipsen

Panteon-Sagaen 2: Akkanas gåde af Boris Hansen

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.