De bedste læseoplevelser i 2019

Sidste år var fuld af gode bøger. Nogle mere huskværdige end andre. Her får du min liste over de bedste læseoplevelser i 2019.


I 2019 fik jeg læst 69 bøger. Heraf var 19 mangaer.

14 bøger fik 5 stjerner med på vejen på Goodreads.com, heraf er 6 mangaer.

10 bøger fik kun 2 stjerner.

Men antallet af stjerner betyder ikke nødvendigvis at det er de bedste bøger, der er læst. Nogle bøger kan, når den sidste side er vendt, være en kæmpe oplevelse, og derfor får den topkarakter. Andre bøger får måske 4 stjerner i stedet, men sidder i kroppen længere tid efter den er læst.

Det er derfor virkelig svært at bedømme en bog ud fra antal stjerner. Læsehumøret ændrer sig også. Vi ændrer os og vores læsevaner gør det samme. En bog, der var middelmådig for nogle år siden, kan måske være helt fantastisk i dag. Hvem ved?

Derfor går min liste her ud fra de bøger jeg husker bedst, men ikke i nogen bestemt rækkefølge.

bookseat

De bedste bøger i 2019

Kongelig Snigmorder af Robin Hobb

Egentlig er hele Farseer-trilogien fantastik, men denne var uovertruffen. Kapitel 9 i Snigmorderens Kald kryber dog stadig ind under huden på mig, når jeg tænker på den. Stakkels, arme Fitz.

De bedste læseoplevelser i 2019

Find min anmeldelse af første bind i serien, Snigmorderens Lærling, her.


Elleskudt af Signe Fahl [Anmeldereksemplar]

Elleskudt er anden bog i serien om malkepigen Karen, der møder ellemanden Daniel. Signe Fahl er en branddygtig fortæller og hiver mig fuldstændig ind i sit univers, så jeg kan blive helt nervøs for at gå en tur i skoven efterfølgende.

Boganmeldelse Elleskudt

Find min anmeldelse af første bind, Ellekongen, her. Og andet bind, Elleskudt, her.


Af stjernestøv er du kommet af Bo Karl Christensen [Anmeldereksemplar]

Jeg er en nørd, så er det sagt. Og på mere end ét punkt, men naturvidenskab har altså en særlig plads i mit hjerte, og derfor blev jeg ovenud begejstret for Af stjernestøv er du kommet. Den fortæller historien om naturvidenskaben fra oldtidens filosoffer til det 20’århundredes forskere. Fortalt i et forståeligt skønlitterært sprog, så alle kan være med.

Boganmeldelse Af stjernestøv er du kommet

Find min anmeldelse af Af stjernestøv er du kommet, her.


Uhyret i Essex af Sarah Perry [Anmeldereksemplar]

Historiske romaner er også rigtig meget mig. Tit bliver det dog nogle tunge basser, der kan være træge at komme igennem, men Uhyret i Essex var bare magisk læsning. Skønne naturbeskrivelser og underholdende fortalt.

Boganmeldelse Uhyret i Essex

Find min anmeldelse af Uhyret i Essex, her.


Paris. Kærlighed. Ost af Victoria Brownlee [Anmeldereksemplar]

Det er ikke så ofte jeg taler positivt om chicklit romaner, men Paris. Kærlighed. Ost kom fuldstændigt bag på mig. Beskrivelserne af Paris og maden (osten) som hovedpersonen Ella oplever, er fantastiske. Så kan et forudsigeligt plot (som de jo altid er i den slags bøger) godt være det bekendt.

Paris kærlighed ost

Find min anmeldelse af Paris. Kærlighed. Ost, her.


Noragami: Stray God

Når nu jeg har læst 19 mangaer sidste år, bliver jeg jo nødt til at have en af serierne på listen. Noragami fandt jeg ved et tilfælde i Faraos Cigar i København, mens jeg osede lidt i deres butik. Jeg har ikke fortrudt det en dag siden. Ikke nok med at tegningerne er vidunderlige, så er den også fuld af humor og sværdkamp. Lige som jeg kan lide det 😉

De bedste læseoplevelser i 2019

Kvadrantiderne af Nanna Foss

Fjerde bind i Spektrum-serien. Noah er hovedpersonen og jeg havde ventet i noget, der føles som evigheder på at læse fra hans synsvinkel (serien skifter hovedperson ved hver bog, men følger et større samlet plot). Det blev ikke skuffende, faktisk gav det både tårer, hjertebanken og masser af bandeord. Nanna Foss skriver karakterer uden sammenligning, de er så ægte på papiret at de nærmest sidder ved siden af mig mens jeg læser.

De bedste læseoplevelser i 2019

Det var de syv bøger og serier, der har gjort størst indtryk i 2019.

Hvilke læseoplevelser var de bedste for dig det forgangne år?


2 kommentarer Tilføj dine
  1. Åh, det er faktisk helt svært at vælge – jeg har altid gang i et par stykker, og hvilke jeg specifikt har læst i år, kan jeg ikke huske. Jeg har været svært glad for ‘Britt-Marie var her’, i hvertfald – den er ganske fantastisk, og en del danske kriminalbøger og biografier har også været spændende at dykke ned i.

    – A

    1. Kender det alt for godt 😉 Det er virklig svært at vælge hvad der er bedst, mellem alle de gode bøger man læser.
      Britt-Marie var her, har jeg stående på reolen, dejligt du kunne lide den, den må nok rykkes op i læsestakken så 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.