De 5 bedste læseoplevelser i 2018

Listen af ulæste bøger vokser sig stødt og roligt større og større på reolen. Det er herligt at have så mange fortællinger til gode, at det er svært at vælge hvilke jeg skal læse først. Måske kender du problemet? 😉

Alligevel vil jeg gerne smide nogle bøger ekstra i din bunke, for har du ikke læst de fem her, har du noget rigtig godt til gode.


Den Store Jernbanebasar

5 bedste bøger i 2018 Den store jernbanebasar
Find min boganmeldelse af Den store jernbanebasar af Paul Theroux her.

Togfløjter er magiske, og jernbaner er uimodståelige basarer, der slanger sig af sted gennem landskabet, hurtigt nok til at få ens humør til at stige, men ikke så hurtigt, at ens drink skvulper over.

Den store jernbanebasar af Paul Theroux indtager førstepladsen som årets læsehit. Det var simpelthen en ualmindeligt lækker fortælling. Theroux tager dig med på en togrejse fra London over Europa, Asien og Rusland. Hans levende beskrivelser af steder og mennesker giver følelsen af at sidde i togkupérne sammen med ham under hele turen. Et must for eventyrlystne læsere.

Udgivet af C&K Forlag.


Panteons Prøve

5 bedste bøger i 2018 Panteons Prøve
Panteons Prøve er tredje bind i Panteon-Sagaen. Find min boganmeldelse af andet bind, Akkanas Gåde af Boris Hansen her.

Den næste del var den sværeste, for der var ingen naturlig overgang i fortællingen. Hverken Mehmet eller Julia kunne huske begyndelsespunktet for det liv de pludselig havde befundet sig i.

Tredje bind i Panteon-Sagaen er sprængfyldt med action, drama, eventyr og mystik. Jeg er simpelthen så vild med den her serie og kan kun anbefale den videre. Forfatteren Boris Hansen forstår at blande fantasy og sci-fi sammen til en smuk kvartet, der gang på gang overrasker mig med plottvist efter plottvist. Fjerde og sidste bind, Den Tiende Trone, udkom i efteråret 2018 og den er selvfølgelig også læst. Det var et hårdt valg, hvilken af de to som skulle på listen, men Panteons Prøve fik trævlede mig gennem hele følelsesspektret, så den tog prisen.

Udgivet af forlaget Tellerup.


Factfulness

5 bedste bøger i 2018 Factfulness
Anmeldereksemplar fra forlaget. Find min boganmeldelse af Factfulness af Hans Rosling her.

Alting er enkelt. Der er bare et lille men. Vi misforstår verden i bund og grund.

Factfulness af Hans Rosling er den eneste non-fiction bog, der er kommet på listen, men det er en bog der i den grad fortjener er være med. Sjældent har jeg læst en bog, som kan ændre synspunkter på verden, så meget som Factfulness kan. Vi lever i en tid, hvor nyheder regner ned over os med gnister af frygt for det ene eller andet, men vi glemmer at være kritiske over for de nyheder. Det er hvad Factfulness går ud på; vær kritisk og se tingene i et større perspektiv i stedet for at lade os rive med af negativiten. Jeg anbefaler at læse bogen i fysisk form for at få den bedste læseoplevelse.

Bogen er et anmeldeeksemplar fra forlaget Lindhardt & Ringhof.


Ravnenes Hvisken

5 bedste bøger i 2018 Ravnens Hvisken
Trilogien Ravnenes Hvisken har også en lillebror; Verden Styrter, der handler om beskytteren Varnars fortid, også kaldet Betteravn.

Han bøjede sig over mig og strejfede mine læber med sine egne. Omtåget lod jeg ham gøre det.

Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten havde stået i lang tid og kukkeluret på reolen, før det blev besluttet at læse den i læseklubben The Fantasy Fellowship: København. Og vupti, så var hele trilogien læst. Den blev simpelthen slugt råt, så at sige. Den første bog er klart den bedste, men Malene Sølvsten holder et højt niveau gennem hele serien, med sit sprog og viden om nordisk mytologi. Er du til nordisk mytologi på den fede måde, så skal du læse Ravnenes Hvisken.

Udgivet af forlaget Carlsen. Tredje bind i serien udgives af Gyldendal.


Jeg finder dig altid

5 bedste bøger i 2018 Jeg finder dig altid
Find min boganmeldelse af Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm her.

Rina lagde hovedet tilbage og kiggede op på bygningen. Prismet. Byens trekantede glashus. 63 meter og i højde kun overgået af spiret på domkirken, EY-huset og Aarhus City Tower.

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm, var mit første møde med en af Danmarks krimidronninger. Og det bliver helt sikkert ikke det sidste. Bogen er nok mere er en krimithriller, eller spændingsbog, end en krimi, men gør bestemt ikke noget. Jeg var vild med settingen i Aarhus, og beskrivelserne af byen er næsten som at være der selv. Egholms nye hovedperson Rina er spændende, anderledes og lidt af en power-woman (uden den der bitch attitude). Til de aftener, hvor der bare skal læses, er bogen her en vinder.

Udgives af Politikens Forlag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.