BogForum: Hvad, Hvor og Hvordan

Betegner du dig selv som lidt af en læsehest, en bogorm eller ligefrem en bogdrage, er BogForum stedet du kan få opfyldt dine bogdrømme. Læs med her for en introduktion til Danmarks største bogmekka.


Bogforum

BogForum er for alle. Om du læser meget eller lidt. Er barn eller voksen, eller midt imellem. Om du er til krimi eller fantasy eller kogebøger. Der er noget for en hver smag og læsehunger.

Hvad er BogForum?

BogForum er en litteraturmesse, der finder sted over tre dage i efteråret og som hvert år samler tusindvis af mennesker, der elsker at læse og lytte til bøger.

Det første BogForum startede i september 1992 og blev holdt i Forum i København (deraf navnet), men blev den gang kaldt Vild med bøger. Messen var den første af sin slags på dansk grund og var åbenbart en tiltrængt begivenhed, for mere end 8.000 mennesker besøgte Forum, der dengang “kun” havde 40 udstillere.

Året efter steg besøgstallet til over 18.000 og med 200 udstillere. I 2012 flyttede messen til større haller for at imødegå den stigende interesse. Bella Center på Amager er nu messens faste hus, men det forhindrer ikke BogForum i at være i vækst.

De sidste par år har godt og vel 35.000 mennesker besøgt BogForum.

Bogforum

Hvad kan du opleve på BogForum?

Ud over mere end 200 udstillere, der sælger alt fra bøger til flødeboller og gløgg, kan du opleve menneskene bag bøgerne. Forlagsfolk, boghandlere, undervisere og selvfølgelig forfatterne.

Fra BogForum åbner dørene fredag formiddag, til de lukker søndag eftermiddag, er der interviews, samtaler, foredrag og små events. Der laves mad til smagsprøver på Madscenen, og skåles i champagne til bogreceptioner, mens der læses højt i Lyttesalonen og indtages frokost på caféerne. Det hele sker i en atmosfære, der oser af boglykke.

Det store program ændrer sig fra år til år og har forskelligt fokus. Nogle år handler det meget om børn, andre år om faglitteratur. Der inviteres forfattere fra hele verden, så den internationale scene altid er godt velbesøgt. Selvfølgelig er de fleste danske forfattere også at finde på messen, en eller flere dage, afhængig af programmet.

Bogforum

Praktisk om BogForum

Som nævnt, flyttede BogForum til Bella Center i 2012 og har derfor nu adressen:

Bella Center Copenhagen
Center Boulevard 5 2300 København S

Det er nemt at komme dertil med offentlig transport, og virkelig hyggeligt at følges ad med en masse andre læseglade mennesker.

Du kan tage Metroen M1 og stå af ved stoppested Bella Center station. Eller tage en af buslinjerne: 18, 33, 34, 68, 77, der alle stopper lige ved Bella Center.

Foretrækker du bilen, er der parkeringsmulighed i størstedelen af området omkring Bella Center. Det kan dog kræve en vis mængde af tålmodighed (og held) at finde en plads. Der er opført nye parkeringshuse i nærheden, hvor det ene har indkørsel fra Ørestad Boulevard, og det andet har indkørsel fra C.F. Møllers Allé. Husk at parkering kræver parkeringsafgift!


Åbningstider

Fredag fra kl. 10.00 – 19.00
Lørdag fra kl. 10.00 – 18.00
Søndag fra kl. 10.00 – 18.00

I år afholdes BogForum i weekenden den 15. – 17. november.

Find programmet for årets BogForum her.


Billetpriser 2019

Voksen: 155 kr. 

Barn (4-12 år): 65 kr. (Gratis entre for børn fredag. Max 2 børn pr. betalende voksen).

Familiebillet (2 voksne og op til 2 børn): 325 kr.

Partoutbillet til alle 3 dage: 310 kr.

Studiebillet: 80 kr. (Husk at du skal kunne fremvise gyldigt studiekort).

Gruppebillet voksne (min. 20 personer) 120 kr. pr. billet.

Gruppebillet børn (min. 20 personer) 48 kr. pr. billet. 

Handicaphjælpere kan komme gratis ind, hvis de er i besiddelse af et ledsagerkort.

Du kan købe billet via Ticketmaster.dk.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.