BogForum 2019: Efterdønninger

BogForum 2019 er slut, men eftervirkningerne kan stadig mærkes. Kontoen er næsten tømt og bogreolen knirker lidt mere, men det er det hele værd for den bedste weekend på året.

*Sponsoreret med adgangsbillet til messen alle tre dage*


For en uge siden besøgte de sidste mennesker BogForum for i år. Vanen tro, syntes min krop jeg havde fået nok lykkefølende endorfiner, og bukkede under for en eller anden virus. Jeg lå derfor vandret tre dage efter BogForum.

Heldigvis sover jeg i samme rum som mine bøger, og kan derfor ligge og kigge på dem, og mindes tre virkelig gode dage.

Bogforum 2019

Byggeri, bøger og Bryson

Programmet var ret tætpakket både fredag og lørdag, og jeg nåede selvfølgelig kun en kvart brøkdel af det jeg ville. Det vigtigste var dog at høre Bill Bryson på Scenen. Han er en humørfyldt ældre herre med masser af videbegærlighed, også for det svære stof. Hans nyeste bog ‘Kroppen’, kom med hjem med en fin hilsen, og det var i store træk nok til at BogForum var en succes for mig.

Bogforum 2019
Bogforum 2019

Egentlig startede BogForum 2019 med forvirring. Grundet byggearbejde – eller hvad det nu er de laver – var indgangen rykket, og det betød lidt nye udfordringer for logistikken og mere kødannelse end vanligt.

Til gengæld fungerede koblingen af Børnebogforum med NewPub og Madscenen rigtig godt. Velkomsten i messehallen var farverig og åben. Der var blevet plads til flere siddepladser og steder at trække sig lidt væk, hvilket der virkelig har manglet de seneste år. Børneområdet virkede tættere knyttet og mere hyggeligt.

BogForum startede hos Lindhardt & Ringhof, hvor forfattere Thomas Korsgaard og Sarah Skyt Persson åbnede scenen. Her blev delt kaffe og goodiebags ud til de først ankomne, og jeg var så heldig lige at nå at få en pose med. Korsgaards ‘Tyverier’ og Perssons ‘Sku’ det være en anden gang’ ligger nu i læsestakken med kruseduller i.

Bogforum 2019
Bogforum 2019
Bogforum 2019

Vinderen af BogForums Debutantpris

De forgange år er jeg gået glip af overrækkelsen af BogForums Debutantpris, men nåede det heldigvis i år. Jeg har ikke læst nogle af de nominerede, men flere lød rigtig spændende.

Det blev Amalie Langballe med ‘Forsvindingsnumre’, der løb med prisen. Tillykke, den kommer også på læselisten.

Bogforum 2019

Udover Bill Bryson, var der også et andet punkt jeg havde glædet mig til. Udgivelsen af Spektrum 4: Kvadrantiderne af Nanna Foss. Selvom jeg ikke rigtigt anmelder Young Adult litteratur er jeg ret vild med at læse meget af det – især når det er i genrerne fantasy og sci-fi.

Efter udgivelsesreception, køb af bog, signering og kram til forfatteren, halsede jeg videre til Medicinsk Museion i København til en anden udgivelsesfest.

Forfatter Malene Sølvsten, havde eksplicit fået lov at holde bogudgivelse i de historiske lokaler fra 1787. Meget af hendes research til bogen ‘Livets Blod’ er foregået i bygningen og det passede perfekt til at sætte stemningen.

Bogforum 2019

Da Noah kom forbi og alt for mange skumfiduser

Søndag morgen afholdte forfattere Nanna Foss, Ditte Wiese og Thomas Arnt et lille event, der involverede rigtig mange skumfiduser og god Q&A om deres bøger og forfatterskab. Det var tåretrillende underholdning.

Ellers gik lørdag og søndag mest med at rende fra oplæg til oplæg, købe bøger, møde skønne mennesker, tale med forlag og forfattere og generelt bare have det dejligt.

Jeg var forbi Madscenen lørdag for at høre om tang (mit semesterprojekt handler om tang, så det var temmelig relevant), og jeg blev meget positivt overrasket over hvor lækre smagsprøverne var. Tang er klart en undervurderet fødevareressource.

Bogforum 2019
Bogforum 2019

Årets DBBA (Danish Book Blog Award) skulle også kåres. Det blev meget velfortjent Book me up, Scotty. Det er Plusbog.dk, der hvert år er så formidable af hylde os danske bogbloggere og det er vi så sindssygt glade og beæret over.

Jeg stod i kø til pandekager med Nutella, to gange, for hvorfor ikke? Pandekagekøen overgik dog ikke køen, da Spektrumkarakteren Noah dukkede op hos forlaget Tellerup. Jeg stod i kø en time for en selfie (#ungmeddeungeagtig), men det var det værd 😀

Du kan se en fin lille video på bloggens Facebookside, hvor jeg sammen med en veninde (Bogslottet) går i teenagemode. Det er ikke kønt, men det er underholdende.

Bogforum 2019

Bøger jeg slæbte med hjem

For første år nogensinde havde jeg mindre end 20 bøger med hjem. Selvom jeg ikke går ind for at have for mange bøger, er der noget som hedder for lidt plads. Desuden har jeg alt for mange ulæste bøger på reolen, som også godt kunne tænke sig at blive læst. Men det var svær at holde igen, virkelig svært.

4 3 2 1 af Paul Auster. Udgives af Lindhardt & Ringhof.

Chokolade til morgenmad af Pamela Moore. Udgives af Lindhardt & Ringhof.

Flammernes farve af Pierre LeMaitre. Udgives af Lindhardt & Ringhof.

Forbandede kærlighed af Colleen Hoover. Udgives af Lindhardt & Ringhof.

Historien om et nyt navn af Elena Ferrante. Udgives af C&K Forlag.

Hjemfærd af Yaa Gyasi. Udgives af Lindhardt & Ringhof.

Kort over Paradis af Knud Romer. Udgives af Lindhardt & Ringhof.

Kroppen af Bill Bryson. Udgives af Gyldendal.

Livets Blod: En Ravnens Hvisken-fortælling af Malene Sølvsten. Udgives af GyldendalUng.

Night Angel 2 + 3 af Brent Weeks. Udgives af Tellerup.

Og så drukner jeg … af Ditte Wiese. Udgives af CarlsenPuls.

Paris Kærlighed Ost af Victoria Browlee. Udgives af Hoi Forlag (Anmeldereksemplar).

Sku’ det være en anden gang af Sarah Skyt Persson. Udgives af Lindhardt & Ringhof (Goodiebag bog).

Spektrum 4: Kvadrantiderne af Nanna Foss. Udgives af Tellerup.

Sådan bliver du en tjekket Zombie af Thomas Arnt & Ane Gudrun. Udgives af Calibat (Præmiebog).

Tyverier af Thomas Korsgaard. Udgives af Lindhardt & Ringhof (Goodiebag bog).

Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland. Udgives af Lovebooks.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.