Bogbloggerevent med manisk bogfest – Forfatternes manifest på dagsordenen

Bogbloggerevent. Lørdag den 3. marts havde bloggerne fra Mellem Linjerne og KBH Læser, slået sig sammen om et event dedikeret manifest. I denne omgang forfatterens manifest.

Manisk Bogfest

Der var pyntet op til fest med glitrende serpentiner og balloner nok til at fylde et boldrum hos McDonalds. Bagerst i lokalet knoklede aftenens bartendere med at fremtrylle drinks; en Gin&Troels måske?

Der blev skabt god stemning fra starten og en spirende forventning om aftenens program kildrede i maven. Klokken 19.00 sharp startede vi med en gennemgang af programmet, og notits om muligheden for at få en ekstra bog med hjem, hvis man skrev en lille post-it om hvad der er vigtigt ved at være bogblogger. Det blev til et kreativt vindue med kig ind bag bloggernes tanker.

Den første forfatter på “scenen” var David Rousing.

Født i går af David Rousing

Egentlig er Rousing uddannet skuespiller tilbage i 1999, og har medvirket i flere teateropsætninger og tv-serier. Men på denne aften var han tilstede som forfatter. Sidste år udgav han bogen Født i går, der startede ud som en ide til noget pendler-poesi. Mens han dagligt sad i toget mellem København og Odense, skrev han korte tekster om livet når man står midt i det.

Præsentationen af teksterne udførte Rousing som poetry slamming, og skabte en helhed mellem rytme, tekst og mening. Det er første gang jeg selv oplever poetry slamming, men jeg er i den grad fan. Om det var sandheden i poesien, eller den halvsorte humor ved jeg ikke, men underholdende, det var det.Manisk Bogfest

Troels M. Palshof sad hos sin døende far. Snakkede med ham, mens han sov, og de samtaler gav Palshof ideen til sin debutroman Sommerfugleklanen – Pavens vilje.

Når inspirationen rammer er det med at få det ned på papir, og det gjorde Palshof. 27 dage tog det ham at have første udkast klar, men det er ikke den eneste imponerende præstation. Han ønskede at beholde bogen som sin egen, og derfor ikke have et forlag i ryggen til at hjælpe med en udgivelse. Senere har Politikens Forlag fået øjnene op for hans skrivetalent, så nu udgives bogen hos dem.

Bogen er første bind i en serie, og blander spændingselementer med filosofiske tanker. Der arbejdes hårdt på bind 2 i øjeblikket.

Maniske korrekturrunder og redaktøren fra helvede

Det var overskriften, da Katja Berger, forfatter til fantasy succesen Sjælehenteren og De 7 synder, gik på scenen med sit Power Point.

Hun fortalte underholdende om den redigeringsproces en bog skal igennem inden den kan udgives, samtidig med at vise eksempler på de mange røde streger der bliver sat af redaktøren gennem teksten.

Katja arbejder selv som redaktør så hun kender processen fra begge synsvinkler, og kunne berolige med at det er helt normalt, når man får et manuskript tilbage der er så fuld af rettelser, at computeren har svært ved at trække det.

Manisk Bogfest

Som den sidste gæst var Signe Pallisgaard ankommet lettere forpustet. Hun deltog også i Gentofte Bogmesse, så der har været fart på hendes lørdag. Signe fortalte om sin nyeste bog Alle de liv, der handler om et venindepar der tager på roadtrip i USA.

Køreturen skal være en livsoplevelse, da den ene hovedperson lider under sygdommen ALS. Det samme gør Signes egen veninden Camilla, så bogen kommer tæt på virkeligheden, selvom den er fiktion.

Tak for i aften

Der blev rig mulighed for at mingle, både i pausen og efterfølgende. De fleste tog dog muligheden for at få en krusedulle i Sommerfugleklanen af Troels M. Palshof, da bogen var en del af den meget flotte goodiebag vi fik med hjem. Manien blev flyttet videre på baren LoJo, hvor man frit kunne følge med.

Den mulighed lod jeg dog gå forbi, da jeg også havde et møde med min responsgruppe om søndagen. Men det var hyggeligt, at ses med andre bogbloggere, som man ellers kun kender fra skærmen.

Goodiebaggens indhold:

Bogbloggerevent med Manisk Bogfest

Bogbloggerevent med Manisk Bogfest

Tak til Mellem Linjerne, KBH-Læser, forlag, forfattere og Københavns Hovedbibliotek for en fremragende aften 🙂

Sponsorer:

Arnold Busck

Gads Forlag

Harper Collins

Lindhardt & Ringhof

Mofibo

People’s Press

Plusbog.dk

Politiken

Skriveværkstedet

Smartphoto

Tell me a story Toru

 

 

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.