Boganmeldelse: Tag ikke imod en pølse i Moskva

Tag med verden rundt i ti noveller af Leif Davidsen, om længsel, begær og minder.

Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof.

Boganmeldelse af Tag ikke imod en pølse i Moskva af Leif Davidsen.
Udgivet i oktober 2018 af forlaget Lindhardt & Ringhof.
282 sider.


Tag ikke imod en pølse i Moskva er en samling af ti skønne noveller, om menneskers liv rundt om i verden. De fleste handler om danske turister i et andet land, men der er altid en interessant baghistorie. Det handler om mennesker og konsekvenser af handlinger. Om tanker og minder. Det er på sin vis ti meget personlige noveller, set ud fra fortællernes syn.

Med baggrunde som USA, Rusland, Vietnam, Frankrig, Japan og Danmark, med flere, kommer man som læser godt rundt omkring. Novellerne handler ikke om disse steder, ikke direkte, men om de mennesker som befinder sig lige netop der. Det kan være på en ferie, et stop i en flugtplan eller et nyt hjem.

Boganmeldelse af Tag ikke imod en pølse i Moskva

Menneskelig længsel

Selvom historierne ikke har en decideret sammenhæng, er der dog en form for rød tråd mellem de personer, novellerne omhandler. De mindes, savner eller længes efter noget andet i deres liv. Og temaer som alderdom, fortiden og “de gode tider”, er meget brugte, men på en nær og forståelig måde.

Vi møder en familiefar med mørke længsler, en turistguide der kommer lidt på dybt vand. En ludoman på flugt, og kærlighed der er værd at begå mord for. Flere af Davidsens noveller indeholder små krimiplot, andre er en lang selvransagelse for gjorde gerninger.

Boganmeldelse af Tag ikke imod en pølse i Moskva

En rejse med begærligheden

Alle hovedpersonerne er mandlige, men meget forskellige og i vidt forskellige aldersgrupper. Det er ret fantastisk som Davidsen jonglerer rundt mellem typer, og får dem malet frem med meget klare farver. Nogle er nemme at finde sympati for, andre er direkte grusomme.

Mine favoritter var historien Hotel Jean Bart havde ikke internet, om en ung mand på flugt, der ender på et hotel i Paris. Og titelhistorien Tag ikke imod en pølse i Moskva, om en forretningsmand, der bliver involveret i politik.

Det er en hyggelig samling af liv, beskrevet med en menneskekenders fine pen. Destinationerne bliver levende, når dufte, lyde og atmosfærer omgiver læseren undervejs, og tager os med ud at rejse med disse begærlige mennesker.

Boganmeldelse af Tag ikke imod en pølse i Moskva

Læs mere:

Lyder Tag ikke imod en pølse i Moskva som noget for dig, vil du måske også kunne lide disse:

Jonathan Livingston Havmåge af Richard Bach

Den store jernbanebasar af Paul Theroux

Alla og klaveret: Den russiske tragedie 1912-1924 af Morten Kvistgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.