Boganmeldelse: Sku’ det være en anden gang

“Det er halvanden måned siden, de holdt op med at se hinanden, og det er gået fint med at holde sig fra ham. Især de sidste fire uger, hvor Maria har haft mindfulness at støtte sig til. Hun tygger på et stykke kylling og tænker, at den kurs skal holdes, selvom julefrokosten er på trapperne, og den har fået Jan til at røre på sig.”

Boganmeldelse sku det være en anden gang

Boganmeldelse af Sku’ det være en anden gang af Sarah Skyt Persson.
Udgivet i 2019 af forlaget Lindhardt & Ringhof.
163 sider.

Antal stjerner

Sku’ det være en anden gang, er en bog om hverdagen for bankansatte Maria, en uge op til 1. december og Sydbank i Hernings store julefrokost. Maria drømmer om en kursændring i livet, mens hun betjener bankens faste kunder bag skranken, tæller penge og smalltalker med kollegaerne. Hun prøver at glemme Jan og deres kortvarige affære, og håber på at kunne erstatte ham med en mere passende type. En uden kone og børn.

Maria bruger teknikker fra et mindfulness kursus, afdelingen har været på. Det er vigtigt at trække vejret og tænke rationelt, især når hendes mor konstant smider kommentarer afsted om Marias sociale status, og når Jan begynder at gøre tilnærmelser igen.

sku det være en anden gang

Vindueskigger på livet i Sydbank i Herning

Sku’ det være en anden gang er en pudsig lille bog, hvor der egentlig ikke sker så meget, men hvor historien i stedet er meget autentisk for en gennemsnitlig danskers liv. Den tager en uge ud af Marias liv, fra mandag til søndag, og indeholder samtidig nogle tilbageblik for at hægte Marias tanker sammen med handlingen.

Sproget er let og flyder nemt afsted. Det er ikke en bog, der kræver noget af sin læser og egner sig derfor godt som hyggelæsning.

Der er meget genkendelighed med de forskellige typer af mennesker Maria omgås og mødes med, hendes familie og deres traditioner for højtiden. Og selvfølgelig er der også drama på arbejdspladsen, men det er den type drama vi møder i det virkelige liv og det var på en eller anden måde ret befriende at læse om, og være med som vindueskigger på livet i Sydbank i Herning.


Læs mere:

Hvis Sku’ det være en anden gang, lyder som noget for dig, vil du måske også kunne lide:

Uhyret i Essex af Sarah Perry

Udspring af Mikkel Jønsson

Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe af Agnés Martin-Lugand


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.