Boganmeldelse: Paris. Kærlighed. Ost.

“Det var kærlighed ved første bid. Jeg øvede mit franske over frokosten. Je t’aime, je t’aime, je t’aime, gentog jeg igen og igen til min ostemad.”


Paris kærlighed ost

Anmeldereksemplar fra Hoi Forlag.

Boganmeldelse af Paris Kærlighed Ost af Victoria Brownlee.
Udgivet i 2019 af Hoi forlag.
262 sider.

Antal stjerner

Jeg blev vældig positivt overrasket over Paris Kærlighed Ost. Det er på de fleste måder en typisk chick-lit roman, men Victoria Brownlee forstår altså at hive kulisserne frem til et troværdigt sceneri, og beskriver hovedpersonen Ellas mange oplevelser på en måde, der fik mig til at være tæt på at booke en flybillet til Paris for at spise ost. Jeg har aldrig været i Frankrig og er heller ikke den store ostespiser, men den her bog sendte mig ud efter en brie, som jeg nu har genforelsket mig i, og smagte med sanseindtrykkene på fuldt blus.

Ella bor i Melbourne og er ved at gøre sig klar til en meget vigtig middagsaftale med sin kæreste gennem otte år. Desværre løber planerne ikke helt som forventet og før Ella har set sig om, står hun med en kuffert i Paris. Klar til at tage en pause fra hverdagslivet og i stedet nyde det med masser af ost og vin, begiver hun sig i kast med at finde ånden i det parissiske liv.

Paris kærlighed ost

Lækre franske mænd og boligjagt

På sin vandring rundt i Paris’ gader finder Ella et fromagerie, der hurtigt bliver hendes stamsted til nye smagsoplevelser. Den ærkefranske indehaver, Serge, får desuden sat Ella på sit livs prøve, som giver et sjovt og tidstypisk tvist til genren.

Historien inkluderer selvfølgelig også den sofistikerede og egocentrerede franske mand, som Ella bliver frygteligt betaget af. Helvede, det gjorde jeg sgu også. Ham den høje, mørkhårede med de intense øjne og velplejet skæg (mums). Og så med navnet Gaston, der på sin vis godt kan være et hint fra en bestemt Disney klassiker 😉

Eventyret i Paris er også jagten på af finde en hverdag i en europæisk storby og de udfordringer det indebærer. Blandt andet en meget anderledes kultur fra den australske. Det går ikke lige hen ad landevejen for Ella hele tiden, og det er rart at læse om en karakter, der rent faktisk kæmper med nogle helt normale ting. Som at finde et job og tage det første det bedste fordi der er en husleje hun skal betale. Hendes boligjagt er også ganske underholdende og tåkrummende.

Paris kærlighed ost

En læseværdig chick-lit

Paris Kærlighed Ost er klart en af de gode chick-lit bøger på markedet. Bogen indeholder nogle eminente beskrivelser, der sender læseren direkte til Paris, samt nogle gode karakterer der ikke er helt så typisk karikeret som det oftest ses i genren. Ella er både autentisk og troværdig. Hendes forhold til moren, er dog en smule for meget, da den kvinde generelt er ganske forfærdelig, og Ella det meste af tiden bare finder sig i det. Det er heldigvis ikke noget der fylder særlig meget i historien.

Der er nogle små underplot, der enten burde være fuldt bedre op på, eller helt være undladt. Det kan, i den sidste del af bogen, godt give en snert af noget Danielle Steel format, hvilket for mit vedkommende ikke er en kompliment. Det overskygger ikke og fylder ikke nok til virkelig at blive irriterende, men det burde være udeladt. Særligt når Brownlee nu skriver så brand godt som hun gør.

Jeg vil på det varmeste anbefale dig at læse Paris Kærlighed Ost hvis du er til en skøn bog med fantastiske beskrivelser af det parisiske liv, og gerne vil læse noget ordentlig chicklitt/romance. Lad være med at læse den, hvis du ikke vil inspireres til en tur til Paris eller vil have trang til at kapre din nærmeste ostehandler 😉


Læs mere:

Efter bogen var læst fandt jeg en fantastisk blog om ost, Ostesnak.dk, som i Ellas ånd fortjener at blive delt. Her kan du, ud over vildt lækre opskrifter som denne fondue med Mont d’or, finde en masse om de oste Ella spiser i Paris. Det er tiden værd at tage et kig 😉

Lyder Paris. Kærlighed. Ost. som en bog for dig, vil du måske også kunne lide:

Det ender med os af Colleen Hoover

Måske en dag af Colleen Hoover

Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe af Agnés Martin-Lugand


3 kommentarer Tilføj dine
  1. Tak for at linke til min osteblog. Det lyder som en bog, enhver osteelsker skulle kaste sig over – og som en bog, jeg MÅ læse. Der er noget ganske særligt over Paris’ fromagerier…
    I øvrigt er det et skønt univers du har bygget op her på din blog!
    Mange ostehilsener fra Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.