Boganmeldelse: OFFER af Walther Rebernik

Walther Rebernik er tilbage med efterfølgeren til spændingssuccesen JÆGER. En gerningsmand med hang til dødsspil er vågnet i København og har allerede krævet to ofre. OFFER er en bog om valg, ofre og hævn, og om at finde ind til sig selv og den man ønsker at være.


Beskeden var fra Udenrigsministeriet.

Han læste.

Et minut senere rejste han sig og gik mod udgangen. Da sidedørene i bussen hvæsede op, vendte han sig kort. Han havde øjenkontakt med en smuk, ung pige med slør. En fedladen mand i termotøj og en grå, ældre dame med pelshat og stok.

Fluerne sad stille nu. Ensrettede.

– I kommer til at brænde i helvede for det her!

Boganmeldelse Offer

Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Boganmeldelse af OFFER af Walther Rebernik.

Udgives den 8. juni 2021 som lydbog og e-bog hos Mofibo. Senere som fysisk bog hos forlaget People’s.
355 sider.

4 rating

Karateadvokaten Walther Rebernik er tilbage med efterfølgeren til debutsuccesen JÆGER. Har du endnu ikke fået læst den, vil jeg anbefale dig at stoppe her (måske du i stedet vil læse min anmeldelse af JÆGER), dernæst ræse ind forbi din nærmeste boghandel og få fingrene i den. Herefter kan du vende tilbage til bloggen og min anmeldelse af bind 2, OFFER.

På nuværende tidspunkt er JÆGER en af de bedste spændingsthrillere jeg har læst, og jeg har endda sat den på min liste over bedste anmeldelser på bloggen. Derfor var der naturligt en ret stor forventning til OFFER, da jeg gik i gang med at læse den.

Jeg vil gøre det klart fra starten af. OFFER levede ikke helt op til sin forgænger og kan måske betegnes som den svære to’er. Det gør den dog ikke mindre læseværdig og jeg vil klart anbefale dig at få den på læse-/lyttelisten hos Mofibo.

Boganmeldelse Offer

Offer på spil

Vi er i København. En idérig forbryder er vågnet fra sin dvale og har krævet sine første ofre. En succesfuld dommer bliver dopet med et gammelt Nazist stof, og skamferes i ansigtet. En højtravende advokat bliver næste offer i jagten på sit bedste fix. En leg er startet, hvor brikker må ofres for at spillerne kan komme i mål, og hvor game masteren kan være hvem som helst.

Det bliver politikommissær Lene Jespersen, der kommer på sagen og hun får hurtigt trukket en modvillig Hannah med ind i spillet. Hannahs sans for at opsnuse detaljer og sammenhænge, bliver altafgørende i forsøget på at nå frem til bagmanden inden flere mister livet. Heldigvis arbejder hun ikke helt alene længere.

Mellem nutidssporet følger vi to børn i fortiden. Bedste venner, indtil deres veje splittes. De bliver på hver deres måde et produkt af samtiden og de valg, deres forældre tog, eller ikke tog, på deres vegne.

Gensynet med trekløveret fra JÆGER var en god sammenblanding af velkendte personer og ny udvikling. Lene er nybagt mor, men det holder hende ikke tilbage fra at give gedigne øretæver til Københavns ukrudt. Hannah har overtaget sin senseis karateklub og har lagt specialkonsulentarbejdet på hylden. Indtil Lene får overtalt hende til at lege med i dødspillet.   

Boganmeldelse Offer

Offer på flere faconer

OFFER var en knap så original læseoplevelse som JÆGER, der med sin Marvels The Punisher inspirerede selvtægtsmand virkelig satte spørgsmålstegn ved grænsen for godt og ondt. Denne gang virker inspirationen mindre tydelig, men mere brugt.

Konceptet med at holde folk gidsel og lade en eller flere personer løse en gåde for at redde staklen, er set i blandt andet Tv-serien Broen og den meget anbefales værdige Alice in Borderland på Netflix, og ikke mindst i Dan Browns bøger om Robert Langdon.

Det er altså ikke så meget i plottet at guldkornene skal findes, men i det underliggende uudtalte. OFFER er nemlig en titel der kan tolkes på og bliver det igennem historien, uden at blive en moralprædiken. Vi har at gøre med de helt tydelige ofre af forbrydelser, og dem der er ofre af samfundssvigt. Og så er der dem der er ofre af forkerte valg og handlinger, der har ledt dem til steder i livet, hvor de ikke længere har kræfterne eller viljen til at ændre på det. Fordi det er blevet en del af deres person og identitet.

Det giver en god eftertænksomhed til historien og sætter farten en smule ned, mellem de hårdtslående actionscener.

Sproget er fuldt af gode beskrivelser, humor og nærhed, og lader læseren glide let ind bag øjnene på karaktererne og deres forskellige indre konflikter. Det maler København frem, fra Herlev Hospital, over Vestre Fængsel til Refshaleøen og Hven.     

OFFER er en spændingsthriller, der lover mere på hjertet fra forfatteren. Så endnu en gang vil jeg vente i spænding på næste bind.


Læs mere:

Lyder OFFER som en bog for dig, vil du måske også kunne lide:

Boganmeldelse: Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm

Boganmeldelse: Lotus Blues af Kristina Ohlsson

Boganmeldelse: Stenens Tid af Johan Ottosen


One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.