Boganmeldelse: Natdværgen – Første bog i Traia Trilogien

Gennemført fantasy med sci-fi elementer til at supplerer det uimodståelige eventyr, det er at læse Natdværgen.

Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Boganmeldelse af Første bog i Traia Trilogien: Natdværgen af A. Rune.
Udgivet i 2011 af forlaget Store Ord.
329 sider.

Det er så skønt at kunne sætte sig med en bog, der ikke kun er smuk udenpå, men også har noget af stor værdig indvendigt. Og det har Natdværgen. A. Rune har skabt en troværdig fantasy verden, hvor de tre venner Josol, Horan og Askil kommer på eventyr i kampen mod en uventet fjende.

Boganmeldelse af Natdværgen

Kamp mod guder

Josol er troldmandslærling, Horan en forfængelig, nyudnævnt tempelpræst og Askil en tre meter høj wrisi og ridder i skjoldordnen. Tilsammen udgør de en underholdende og anderledes trio i byen Ekbarions gader.  

Da guddommelige kræfter afbryder en ceremoni for tempelpræsterne og udnævner Horan til en udvalgt for skæbneguden Ortos, begynder tingene at tage fart, for de tre venner. De må flygte fra Ekbarion, men bliver hurtigt opmærksomme på onde kræfter, der forfølger dem gennem landet. De får følgeskab af kvinden Eliya, der er en dygtig håndværker indenfor mekanik, og hjælper dem med sin snilde og viden på turen.

Kampen står mellem guder og dødelige når det endelig opgør skal beregnes, og vennerne bliver presset til deres yderste for at vinde striden. Ikke uden tab.

Boganmeldelse af Natdværgen

Stærk fantasy for det voksne publikum

Natdværgen er medrivende fantasy, der egner sig godt til det voksne publikum. Det er en gennemtænkt historie, med snert af mytologi og science fiction, hvilket giver Traias verden stor troværdighed. Der er flyvende skibe, underjordiske væsner og oldtidsdrager, så det er svært ikke at blive begejstret for alsidigheden i historien. Det kan dog virke til at vennernes kampe bliver lidt for nemt vundet undervejs, hjælpen eller den rigtige løsning, kommer altid lige til tiden. Jeg lærte aldrig helt at forstå Josols evner, men en del af mystikken ved troldmænd, er selvfølgelig også at de ikke kan forstås.

Der er en udsøgt humor gennem bogen, som fint spiller med sproget og den verden vi befinder os i. der kan godt trækkes ligheder til Star-Wars, så er du fan der, vil du også kunne lide Natdværgen.

Boganmeldelse af Natdværgen

Lidt knas med fortællerstilen

Karakterernes opbygning fungerer rigtig godt i starten, og der er et klart billede af, hvad de er for nogle typer. Desværre bliver det lidt mudret undervejs fordi, der er at gøre med en alvidende fortæller, som samtidig bruger en indre synsvinkel på karaktererne, uden hensyn. Det gør at hovedkaraktererne Josol, Horan og Askil, ikke kommer helt til deres ret, og bliver rodet sammen i et virvar af tanker og følelser. Det er synd for karaktererne, men skader ikke plottet.

Natdværgen er første del i Trilogien om Traia, og jeg glæder mig til at læse videre i Blodsværmen og Ildtågen, der er del to og tre. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men selv foretrækker jeg at læse dem i rækkefølge, for at få verden helt rigtigt på plads.         


Læs mere:

Lyder Natdværgen som en bog for dig, vil du måske også kunne lide disse:

Mithos af Kristian Leth

Akkanas Gåde af Boris Hansen

Jeg er nummer fire af Pittacus Lore

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.