Boganmeldelse: Mørket kalder

Ny selvstændig krimi fra succesforfatteren bag Ravn-serien.

Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof

Boganmeldelse af Mørket kalder af Michael Katz Krefeld.
Udgivet i november 2018 af forlaget Lindhardt & Ringhof.
400 sider.


Min ambition har været at skabe noget langt mere mørkt og tempofyldt i forhold til mine tidligere bøger, og romanens tema er helt henne og røre ved det elektriske hegn i forhold til politisk korrekthed …

Michael Katz Krefeld

Den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars er hovedpersonen i denne hamrende spændende krimi. Det er en selvstændig historie om selvtægt med København som scene. Da Cecilie en aften overværer et biluheld, bliver hun efterfølgende kontaktet af en person, der har beviser mod hende, som kan sende hende langt ned ad karrierestigen og ind bag tremmer. Personen kalder sig for Lazarus.

Lazarus ønsker Cecilies hjælp til at gøre, hvad retssystemet fejler med. Han vil have Cecilie til at begå selvtægt og tage livet af frikendte gerningsmænd.

Boganmeldelse Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Lov og uorden

Som Krefeld selv udtaler, er dette en bog som virkelig hiver i det politisk korrekte. Det virker lidt for påtaget og opsat nogle steder, men fungere i helheden. Specielt fordi temaet er selvtægt, og der derfor ikke bliver gravet dybt i de andre emner, som homosexualitet, racisme og chauvinisme. De bliver bare lige prikket til i ny og næ.

Med Lazarus som hemmelig modstander, må Cecilie kæmpe for at finde spor om identiteten, så hun kan slippe ud af klemmen der langsomt strammes om hende. Opgaverne fra Lazarus stiller gang på gang Cecilie i svære dilemmaer, der tvinger hende til at overveje, hvilken rolle hun selv ønsker at spille; politikommissær eller selvtægtskvinde.

Boganmeldelse Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Varieret persongalleri

Bogen er bygget op med et set-up i og omkring Bellahøj, hvilket også har en del at gøre med noget af plottet. Samtidig spiller Cecilies fortid også rigtig meget ind, hvilket er en af grundene til at Lazarus har udvalgt hende som sin bøddel.

Personerne er gode og varieret. Enkelte er lidt karikerede, og jeg kunne egentlig godt have brugt noget mere dybde i Cecilie, for hun virker til at have meget materiale som karakter.

Mørket kalder er en af de der “gætte-krimier”, hvor man som læser sidder og prøver at regne ud hvem gerningsmanden er, og hvad hans motiv er. Det er både underholdende og vildt frustrerende, når man ryger i forfatterens fælder, men er også hvad der bare får siderne til at vende sig selv.

Jeg vil klart anbefale Mørket kalder, også til dig som normalt ikke læser krimi 😉


Læs mere:

Lyder Mørket kalder som en bog for dig, vil måske også kunne lide:

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm

Pigen under jorden af Elly Griffiths

Mios Blues af Kristina Ohlson


One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.