Boganmeldelse: Mios Blues af Kristina Ohlsson

Martin Benner fortsætter sin kamp for overlevelse i Mios Blues. Det er højt tempo, meget information og lidt for mange snorer at holde fast om.

 

*OBS. Læs først Lotus Blues for at undgå spoilere. Find anmeldelse af bogen her.

 

Mios Blues tager fat, hvor Lotus Blues forlod os. Allerede fra starten er der mord på disken, og en meget presset advokat. Martin Benner udvikler gennem bogen en stærk paranoia, hvilket ikke er helt ubegrundet og måske det der holder ham i live. Sammen med hans ikke-kæreste-men-vi-bor-sammen-og-har-sex-veninde og kollega, må han finde drengen Mio til mafiabossen Lucifer, for at redde sig selv og sin adoptivdatter Belle.

Det kan godt være jeg skulle have genopfrisket historien ved at genlæse Lotus Blues, for selvom der bliver givet et kort referat af fortællingen indtil nu, er der nogle ting der mistes i hukommelsen. Heldigvis har Kristina Ohlsson godt styr på sine plottråde og sørger for at opsummere lidt undervejs under navn af Martin Benner 😉

Mios Blues af Kristina Ohlsson

Mord på stribe

Drengen Mio er omdrejningspunktet for denne bog, og hans mor Sara Texas er røget helt tilbage i baggrunden. Desværre synes jeg hurtigt at handlingen kommer til at blive for personlig for Benner, uden det egentlig handler om mere end truslen på hans og hans kæres liv. Ikke fordi det ikke er slemt nok.

Men bogen skulle handle om Mio, og jeg synes faktisk at jeg mangler noget mere Mio, for at gøre ham til hovedattraktionen her. Og samtidig med at Martin Benner leder og leder, med mere og mere håbløse spor, ser det ud til at flere og flere lig dukker op.

Det begynder at blive lige så svært for læseren, at holde styr på alle personerne, og deres tilknytning til Benner, Sara Texas eller Mio, som det gør for Benner selv. Men når de første spor falder på plads, begynder det at give mere mening.

Mios Blues af Kristina Ohlsson

Gennemtænkt, men lidt for indviklet plot

Martin er nødt til at tage tilbage til Texas for at samle de sidste brikker i puslespillet, og her vender historien og bliver meget personlig. Tidligere virkede det som en tilfældighed, at det lige blev Martin Benner der endte på den her sag, men efter fundet af flere ledetråde, viser det sig ikke at være tilfældet.

Kristina Ohlsson har virkelig haft mange tråde at holde styr på. Hun har gjort hvad hun kan for at skjule sandheden i sagen. Det virkede rigtig godt for mig i Lotus Blues, men det bliver en tand for meget i Mios Blues. Egentlig er det fint, at en historie også kan køres lidt på de tilfældigheder der sker i hverdagen, men plottet virker bare for stort til, at det gør historien helt troværdig til sidst.

Har du læst Lotus Blues, bliver du nødt til også at læse Mios Blues for at slutningen med. Og jeg må indrømme at jeg synes Lotus Blues var så god, at du vil snyde dig selv for en rigtig spændende krimithriller, hvis du ikke læser den. Mios Blues er ikke en dårlig to’er, den er nok bare lidt for indviklet i forhold til klimakset. Men derfor synes jeg den er læseværdig alligevel 🙂

 

Husk du også stadig har chancen for at vinde to krimier her på bloggen, fordi den fejre 1 års fødselsdag 🙂

 

Læs mere:

Forfatterinterview med Elsebeth Egholm

Forfatterinterview med Chris Carter

Boganmeldelse: Pigen under jorden af Elly Griffiths

 

 

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.