Boganmeldelse: Musik og bog på én gang

Nyd en bog der er smuk og meget ærlig, og som også sætter nogle ting i perspektiv. Nyd en tanke om fremtiden med Sydney og Ridge.

Anmeldelse af bogen Måske en dag af Colleen Hoover

Reklamelinks indgår

 

Forfatter Colleen Hoover er virkelig ved at få et godt tag i mig. Min første oplevelse var med Det ender med os, og den var smuk, hård og velskrevet.

Nu har jeg givet mig i kast med endnu en kærlighedsbog fra hendes hånd, og selvom jeg hele tiden har sagt, at den slags bøger ikke rigtigt er noget for mig, må jeg bide mine ord i mig. For de her historier elsker jeg altså bare.

Sammen med bogen er der lavet et soundtrack af musiker Griffin Peterson, da en stor del af fortællingen foregår gennem musik og tekster. Man kan scanne en QR-kode der sidder i bogen, eller finde sangene på www.maybesomedaysoundtrack.com

Jeg har lige slået en pige i ansigtet. Ikke bare en hvilken som helst pige. Min bedste veninde. Min roommate.”

Måske en dag af Colleen Hoover, bog

Sangteksterne er med i bogen, også med overstregninger, hvor der er lavet ændringer.

Det giver et helt utroligt nært billede af karaktererne.

Måske en dag

Sydney prøver at tage hånd om sin egen fremtid og har valgt at studere musik, i stedet for hendes fars ønske om jura. Hun deler en lejlighed i Texas med sin bedste veninde Tori, og har et uinteressant forhold til sin kæreste Hunter.

Hver aften sætter Sydney sig trofast ud på altanen for at høre Ridge, i lejligheden over for hendes, spille på sin guitar. Hun er betaget af hans originale lyd, og laver sine egne tekster til musikken han spiller. Den usagte aftale de har om at mødes på altanerne, uden egentlig at kende hinanden, starter et helt nyt gear af følelser for dem begge.

Da Sydney finder ud af, at Hunter er hende utro med Tori, står hun pludselig uden hjem eller venner. Og så lige på hendes fødselsdag.

Lykketræffet er, at Ridge har et ledigt værelse i sin lejlighed, og her flytter Sydney ind. Pludselig befinder hun sig i et åbent hjem fuld af omsorg, venlighed og absurde situationer.

Ridges bedste ven Warren bor der også, og har et had/kærlighedsforhold til den attituderige roommate Bridgette.

Svigtet fra Hunter og Tori glider langsomt i baggrunden, mens Sydney arbejder sammen med Ridge om at skabe ny musik. Deres forhold bliver hurtigt tæt, men de tvinger begge sig selv til at holde afstand fordi Ridge er i et lykkeligt forhold med Maggie, og Sydney ønsker for alt i verden ikke at være en ”Tori”.

Måske en dag af Colleen Hoover, bog

Find Måske en dag hos Saxo.com

Spil på hele følelsesregistret

Jeg ved i mit hjerte, at jeg ikke ville have, at der skulle ske noget mellem ham og mig, især ikke på det her tidspunkt i mit liv. Jeg ved godt, at jeg har brug for at være alene. Jeg vil gerne være alene. Men jeg ved også, at grunden til, at jeg har det så svært med hele den her situation, er, at jeg nærede et lille håb … Jeg gik ud fra, at måske en dag…”

Der kan ikke herske tvivl om at tiltrækningen mellem Sydney og Ridge er hovedtemaet og konflikten i bogen. Der bliver gravet dybt i den følelsesmæssige morale, og på nogle tidspunkter er det også lige ved at tage overhånd. Heldigvis er Colleen Hoover en så branddygtig forfatter, at hun kan få en historie som denne, der primært foregår i Ridges lejlighed, til at fungere uden det hænger læseren langt ud ad halsen.

Det giver også et dejligt frisk pust en gang i mellem, med Warrens spøjse personlighed, og Bridgettes bitchie attitude mod alt og alle. Sydney selv, er også en person med ben i næsen, når hun presset langt nok. Hvor Ridge er den med den mindst støjende personlighed.

Synsvinklerne skifter mellem Sydney og Ridge, ligesom deres higen efter hinanden. Man vil gerne helt tæt på bålet, men man vil ikke brænde sig, og er derfor nødt til at holde afstand.

Der er så mange tanker og følelser på spil, at man ikke kan lade være med at sukke. Man forelsker sig fuldstændig i både Ridge og Sydney, og har samtidig lyst til at ruske dem virkeligt hårdt og bede dem tage sig sammen. Lige meget nytter det. Nogle gange er kærligheden ikke nem at nå, og andre gange er den helt forkert, men det er jo svært at sige til ens hjerte.

Måske en dag af Colleen Hoover, bog

Nyd en bog der er smuk og meget ærlig,

og som også sætter nogle ting i perspektiv.

 

Udgivet af Lovebooks under forlaget Lindhardt & Ringhof i 2016. 469 sider.   

 

Læs også min anmeldelse af Colleen Hoovers Det ender med os

 

 


 

Follow

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.