Boganmeldelse: Livet er let, bare rolig

“Jeg trykkede mig mod ham og kiggede ned på mine fødder. Vi var næsten udenfor, da en stemme trængte gennem larmen. En stemme, som lammede mig. En stemme, som sendte mig tilbage til Mulranny. En stemme, som efterlod smagen af skumsprøjt på mine læber. En ru stemme, som lugtede af tobak og som jeg aldrig havde troet, jeg skulle komme til at høre igen.”


Boganmeldelse Livet er let, bare rolig

Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

Boganmeldelse af Livet er let, bare rolig af Agnès Martin-Lugand.
Udgivet i 2019 hos Politikens Forlag.
256 sider.

Antal Stjerner

Livet er let, bare rolig er efterfølgeren til Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe, der er verdens bedste bogtitel, men hvor indholdet ikke helt levede op til den. Det kan du læse mere om i min anmeldelse af bogen her. Det er heller ikke fordi Livet er let, bare rolig, er et fantastisk skriv, men den har bare lidt mere indhold. I stedet for at være en deprimerende bog med den mest usympatisk mandlige karakter jeg længe er stødt på, præsterer bogen her at udvikle personerne en smule, om ikke andet får læseren dem at se fra nogle bedre vinkler.

Selvom bogen markedsføres som en selvstændig efterfølger, vil jeg anbefale at have læst Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe først, ellers får du ikke helt baggrunden med for Livet er let, bare rolig.

Boganmeldelse Livet er let, bare rolig

Livet er let, bare rolig

Diana er tilbage i Paris. Hun har genåbnet sin bogcafé og sørger for at tænke på andet end sin tid i Irland, og hvad hun efterlod der. Det hjælper hendes meget klichéfyldte homoseksuelle sidekick Félix hende med, ved at sende hende på den ene date efter den anden.

Félix er absolut lige så utålelig som i Lykkelige menneske læser og drikker kaffe. Heldigvis har Diana fået lov til at udvikle sig en smule, og begynder så småt at få styr på livet, hvilket opvejer hystadeparaderne fra vennen.

Da tilflytteren Olivier begynder at komme på bogcaféen spirer en ny romance frem, mellem ham og Diana. For en tid er alt godt og lykkeligt, men som det også virker til Martin-Lugand prøver at få frem mellem linjerne, mangler der noget.

Som det også oftest er tilfældet i virkeligheden, skal vinket med vognstangen helst ramme dig lige i tindingen, før du ændre retning. Det samme gælder for Diana. Og det sker da Edward dukker op i Paris for at tilse en udstilling han har kørende.

Boganmeldelse Livet er let, bare rolig

Mange klichéer, men point på feel good kontoen

Livet er let, bare rolig er en ganske fin chicklit roman om den der ret besværlige kærlighed. Den er meget mere opløftende end sin forgænger, selvom den indeholder mange af de samme klichéer, der åbenbart er et kendetegn ved genren.

Skiftet mellem Paris og Irland kan mærkes i beskrivelserne, og hænger godt sammen med de følelser Diana tumler med. Fra den hektiske, charmerende og lidt overfladiske franske hovedstad, til den grønne øs vindblæste, vilde og mørkere natur.

Men der skal ikke lægges for meget fortolkning i. Det er en letlæst bog, der sætter point ind på feel good kontoen, og det er såmænd også ganske udmærket. Hvis det er det man trænger til at læse.


Læs mere:

Lyder Livet er let, bare rolig som en bog for dig, vil du måske også synes om:

Paris. Kærlighed. Ost af Victoria Brownlee

Det ender med os af Colleen Hoover

Udspring af Mikkel Jønsson


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.