Boganmeldelse: Blodengel

En grum krimiserie, der ikke er for de sarte sjæle.

Sponsoreret abonnement af Mofibo.

Boganmeldelse af lydbogen Blodengel af Lotte Petri.
En lydbogsserie i Storytel-Originals. Indlæst af Dan Schlosser. Udgivet af Storytel i 2018.
8 timer og 20 minutter.


Sofie Engell er tidligere psykolog, men har skiftet karrierer til politiets drabsafdeling som efterforsker. Grundet et tidligere voldeligt forhold, er hun flyttet ud i et sommerhuskvarter ved Roskilde Fjord, for at få ro omkring sig. Dette ændrer sig dog hurtigt, da et skeletteret lig bliver fundet i nærheden af Roskilde. Liget viser sig at være en kvinde, der har fået trukket alle tænderne ud, og er placeret i sin grav med en stor sten i munden.

Blodengel er ikke for de sarte sjæle. Kvindeliget er selvfølgelig ikke det eneste, der dukker frem, og selvom ligene udviser tegn på forskellige drabsmetoder, er der dog en sammenhæng. Om den sammenhæng er nok til, at der er tale om en seriemorder, eller om flere drabsmænd er på spil, må man høre sig til 😉

Boganmeldelse Blodengel

Kvinde i mandemiljø

Jeg var ret glad for Sofie Engell. Hun lyser klart gennem historien som en intelligent og handlekraftig kvinde, der gemmer på en masse i bagagen. Hun må slås med sin fortid, og sin plads som kvindelig efterforsker, på en mandsdomineret arbejdsplads. Intet af det tager overhånd, men holder en fin balance på det troværdige niveau.

Sofie får dog modspil fra kollegaen Walter, der er en pragmatisk og rutinepræget efterforsker. De to er ikke helt enige om betydningen af de morderiske metoder, ligene er blevet udsat for. Walter fungerer som et godt afslappet pust, imod Sofies lidt overanalyserende teorier.

Boganmeldelse Blodengel

Hurtig spændingskurve

Historien forløber ret stabilt i starten, med enkelte skud af spor, som holder læseren nysgerrig. Der er ikke for mange tråde at holde styr på, hvilket er rigtig godt, når bogen er skrevet til lydbogsmediet. Jeg kunne dog godt blive en smule irriteret på oplæseren, der holdt nogle lange pauser, og generelt lød lidt som om han kedede sig. Desuden undrede jeg mig over, hvorfor det ikke er en kvindelig oplæser. Det ville måske have passet bedre sammen med en kvindelig hovedperson.

Når spændingen begynder at stige, tager plottet også fart. Lidt for hurtigt efter min smag. Pludselig var historien bare færdig. Der måtte godt være trukket lidt længere ud i klimaks, så man når at registrere hvad der egentlig sker.

Blodengel er en spændende og voldsom krimi, med gode personer og et godt gennemført plot. Forhåbentlig får vi mere at høre til Sofie Engell og Walter 🙂


Læs mere:

Lyder Blodengel som noget for dig, vil du måske også kunne lide disse:

Pigen under jorden af Elly Griffiths

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm

Mios Blues af Kristina Ohlson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.