Boganmeldelse: Apokalypsens Engle

En hæsblæsende fortsættelse til krimithrilleren Stenens Tid.

Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Boganmeldelse af Apokalypsens Engle – The Alexander Mirrin Project 2 af Johan Ottosen.
Udgivet i februar 2019 af forlaget Bukefalos.
544 sider.


*** Har du endnu ikke læst første bind i serien, Stenens Tid, risikerer du at blive spoilet i denne anmeldelse ***


Apokalypsens Engle tager fat, hvor vi bliver efterladt i slutningen af Stenens Tid. For læseren, der har ventet på denne udgivelse, er der et fint resumé af forløbet, indtil nu. Det kan sagtens springes over, hvis du læser bøgerne tæt efter hinanden.

Vores helte er samlet i Mirrin Bank, men kun for en kort stund. Fjenden hviler nemlig ikke, men kører nådesløst på, for at springe igennem med sine agendaer.

Boganmeldelse Apokalypsens Engle

Fra København til Vatikanet

I Apokalypsens Engle følger vi igen Kurt Østergaard, Søren Storm og dennes hustru Birgitte.

Der bliver stadig fundet frem til flere radioaktive sprængstoffer i København, som Storm må ud og klarer. Men pludselig rykker truslen til Rom og Vatikanet, og Storm må rejse fra sin højgravide kone for at redde verden. Her bliver han konfronteret med sin fortid og nogle sandheder om sin far.

I mens prøver Kurt at finde mening i hans stedfars efterladte bøger og dokumenter, og får optrævlet historier om nye sekter. Der måske kan holde nøglen til opklaringen af, hvem Apokalypsens Engle er.

Boganmeldelse Apokalypsens Engle

Bedre struktur på historien

Det er stadig højspændt action, trusler om verdenskrig og konspirationsteorier, der styrer showet. Der bliver svaret på flere spørgsmål, som blev efterladt ubesvaret i Stenens Tid, men der er også meget som mangler at falde på plads.

Johan Ottosen skal igen have cadeau for sit researcharbejde, der helt sikkert har kostet mange timer. Det bliver dog bare lidt overvældende med al den information, og truslen på verdensfreden. Selvom bogen tager en smule af tempoet i forhold til den første, og der virker til at være en smule bedre struktur over sammensætningen af kapitlerne, så historien flyder bedre.

Bogen kan ikke læses uden først at have læst Stenens Tid, og har du læst den, vil jeg anbefale at læse videre. Der er stadig meget som ikke giver mening, men det hjælper på det, at læse Apokalypsens Engle. Det gælder, som altid, om at holde tungen lige i munden, og se lidt hen over de værste klichér.


Læs mere:

Lyder serien om The Alexander Mirrin Project som noget for dig, vil du måske også kunne lide:

Oprindelse af Dan Brown

Akademiet – sæson 1 af Eva Maria Fredensborg

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.