Boganmeldelse: Akademiet – Sæson 1

Akademiet er en gennemført krimi, som viser mennesker fra nogle af deres værste sider.

Sponsoreret medlemskab fra Mofibo.

Lydbogsanmeldelse af Sæson 1 af Akademiet af Eva Maria Fredensborg.
Udgivet i 2017 af Storytel Originals.
10 timer og 58 minutter. Indtalt af Lars Brygmann.


Akademiet er en lydbog i 10 afsnit, indtalt af Lars Brygmann. Det er også kun første sæson i en serie, hvilket er rart at vide, da jeg egentlig bare har lyst til at høre mere om Nadia, Hampus og Bjørn hurtigst muligt. Historien er nemlig ikke den særegne kending med en afdanket politimand eller journalist, som halvtilfældigt opklarer en stor sag. I stedet er det en krimi, hvor erfaring, snilde og intelligens virkelig får lov at spille ind. Sammen med lidt vovemod og arrogance.

Et par hjemmerøverier blive begået af en mand i et kystområde i det nordlige Sverige. De vækker opsigt da manden aldrig kommer derfra med større summer, eller mægler et ord under røverierne.

Anmeldelse Akademiet

Et stærkt team

Ude ved kysten ligger det store krydstogtskib Ocean Gala, med 1.800 asylansøgere ombord. Foran skibet samler der sig hver dag demonstranter med tydelige meninger mod den flydende asyllejr.

Det får tingene til at koge for politimesteren, der vælger at søge hjælp hos det nyoprettede fællesakademi for gerningsmandsprofilering i Skandinavien. Et team på tre aspiranter bliver sendt til Sverige, heriblandt stortalentet Nadia Elmkvist, der viser sig at være næsten lige så utålelig at arbejde sammen med, som hun er dygtig.

Nadia bliver hægtet på den lokale politimand Hampus Cedergren, som skal med hende rundt til afhøring af ofrene for hjemmerøverierne. Hampus er dog ikke nogen fan af hverken ideen med profilering, eller af Nadia og hendes afhøringsmetoder. Alligevel ender de med at udgøre et godt team, med et begyndende venskab under opsejling.

Anmeldelse Akademiet

Hvis du kan lide serien Lie to me

Der er en større variation af karakterer i persongalleriet, som alle vil kunne findes i den virkelig verden. Ingen er alt for klichéfyldte, men meget menneskelige i deres opførsel. Det er helt klart en af styrkerne ved bogen. Det er opfriskende og direkte skønt at læse om mennesker, hvor det ikke er nødvendigt at forstørre deres problematikker for at de fungerer.

Plottet er godt gennemtænkt og tager især problematikkerne op omkring racefjendtlighed, og hvad det betyder, når ideer kommer ud af kontrol.

Er du til serien Lie to me, vil du helt sikkert elske Akademiet. Hele ideen med profileringerne og hvordan Nadia og de andre aspiranter, bruger deres evner med at læse kropssprog, er virkelig gennemført. Og jeg har flere gange taget mig selv i, at prøve nogle af teknikkerne på folk omkring mig.

Jeg var ret vild med historien, men brød mig ikke særlig meget om Lars Brygmanns indlæsning, som bliver for monoton og oplæsende. Kan man se bort fra det er Akademiet en klar anbefaling herfra.


Læs mere:

Lyder Akademiet som noget for dig, vil du måske også kunne lide:

Blodengel af Lotte Petri

Lotus Blues af Kristina Ohlson

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.