Boganmeldelse: Fotobogen Aarhus by Aarhus

Oplev Aarhus gennem mere end 400 smukke fotos fanget af 167 skarpe, kreative og kunstneriske indbygger fra Smilets By.

 

Fotobogen Aarhus by Aarhus er et anmeldereksemplar fra chib forlag ved Chresten H. Ibsen og Lasertryk.dk ved Anders Grønborg.

Bogen udkom den 1. juni og er et non-profit product til 349,95 kroner.

Boganmeldelse Aarhus By Aarhus

En bog med vægt bag sig

Det er svært ikke straks, at blive en lille smule forelsket i Aarhus by Aarhus. Bogen har et stort kvadratisk format med et enkelt udtryk, hvilket vækker nysgerrighed om indholdet og giver mig lyst til at kigge nærmere på den. Den vejer også godt, skal det lige siges 😉

Når du åbner bogen bliver en kollage af smukke fotos åbenbaret så selv Instagram næsten bliver misundelig (næsten, fordi hey, Instagram er kirsebærret på toppen, for lækre fotos).

På de næste sider får vi en lille hilsen fra både borgmesteren i Aarhus og de to herrer bag projektet, og så begynder eventyret ellers.

Boganmeldelse Aarhus by Aarhus

Aarhus i kapitler

Active Aarhus er det første afsnit i bogen og handler om bevægelse i byen. Der er smukke billeder fra racerløb, kajaksejlads, drageflyvning og meget andet som Aarhus by har at byde på af aktiviteter.

Bogen indeholder fem andre kapitler, der deler Aarhus op i Art & Culture, City of Aarhus, Green Aarhus, Life & Living og Aarhus by the Sea. Og hvert kapitel er smæk fyldt med skønne billeder, der viser Aarhus fra sin bedste side. Om det er fra North Side Festivalen, Moesgaard Museum eller udsigten over nybyggerierne med ikoniske Isbjerget.

Boganmeldelse Aarhus by Aarhus

Find sjove facts om Aarhus

Gennem hele bogen kan der også findes små sjove facts om Aarhus. Vidste du for eksempel at isen Magnum er opfundet i Aarhus? Eller at Aarhus er på National Geografics “The Cool List”, som viser de mest cool byer i verden. Jeg gjorde ikke.

Du kan finde over halvtreds sjove facts om byen, som jeg er sikker på du skal være mere end bare garvet århusianer for at vide 😉

Og har du lyst til at bidrage til projektet, der hele året samler nye billeder ind til fremtidige versioner, kan du benytte #aarhusbyaarhus på for eksempel Instagram til, at vise dine bedste skud fra byen. Måske lige netop dit billede kommer med næste gang 😉

Boganmeldelse Aarhus by Aarhus

Billeder der fortæller en historie

Billederne fortæller også historien om en levende by i konstant udvikling, med et kreativt byliv og en mangfoldighed af oplevelser. Aarhus er en by der har sjæl, og det kan man mærke gennem fotografierne. Der ligger kærlighed til omgivelserne og livet fra fotograferne, som har været gode til at fange unikke øjeblikke.

Aarhus er ikke nogen kæmpe by, men den indeholder mange kvaliteter. Det er en studieby, med plads til alle, og kan byde på både spændende historie, kendte kunstværker og rig natur.

Boganmeldelse Aarhus by Aarhus

Fokus på hverdagsfotografen

Fotobogen er fuld af billeder fra både professionelle- og hverdagsfotografer, der har været ude og opdage byen. Om det har været på et hurtigt besøg, eller om de er boende i Aarhus vides ikke, men de har alle givet deres unikke fotografier mulighed for at blive nydt af andre.

179 fotos blev udvalgt af en jury, og de resterende 232 fotos blev udvalgt af redaktionen. Ved hvert billede er det afmærket hvem som har udvalgt det. Det er en smuk måde at blande det professionelle med øje med hverdagsøjet. Alle mennesker har en vinkel de ser med, og det afspejler billederne også. Nogle har vægt på mennesker og bevægelse, andre på bygninger og ro.

Boganmeldelse Aarhus by Aarhus

Til de hyggelige stunder

Fotobogen Aarhus by Aarhus vil blive skattet herhjemme, og får en plads fremme så billederne altid lige kan nydes i en hyggelig stund. Jeg elsker Coffe-Table Books og denne bog er ingen undtagelse. Om du er fan af genren som jeg, elsker smukke fotografier, er fuldstændig forelsket i Aarhus eller noget helt fjerde, kan jeg kun anbefale at anskaffe bogen.

Du kan finde nye sider af Aahus eller du kan lade dig inspirerer til et visit. Om du er aarhusianer eller turist, er bogen en god inspiration til hvad Smilets By har at byde på.

Boganmeldelse Aarhus by Aarhus

 

Læs mere:

Vil du gerne opleve andre steder gennem bøger, kan du være med i Reader’s World Læseklub for Rejselitteratur.

En af Aarhus’ helt store forfatternavne er Elsebeth Egholm som du kan møde i et interview her.

Her kan du finde min boganmeldelse af ‘Jeg finder dig altid’ af Elsebeth Egholm, der foregår i Aarhus.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.