Boganmeldelse: A Natural History of Dragons

“Two other screams overlaid my own. One, high-pitched and awful, came from our driver as claws snagged him off the wagon and into the air. The other, lower but even more terrible, came from above, as the dragon plummeted from the clouds and raked over our heads.”

Boganmeldelse A Natural History of Dragons

Boganmeldelse af A Natural History of Dragons af Marie Brennan.
Udgivet i 2014 hos forlaget Titan Books.
352 sider.

Bogen er læst på engelsk og findes ikke oversat til dansk.
Antal stjerner

Dem der kender mig ved, at kombinationen af drager og naturvidenskab, er noget af det bedste verden kan byde mig. Er bogen samtidig skrevet i stil med en historisk roman, findes det faktisk næsten ikke bedre. Alligevel skulle det først være, da vi i bogklubben, The Fantasy Fellowship: København, valgte at læse bogen, at jeg rent faktisk kom i gang med den. Som en af de eneste bøger vi har læst i klubben, var der fuld enighed om at den er rigtig god.

Boganmeldelse A Natural History of Dragons

En pige der drømmer om drager

A Natural History of Dragons er den aldrende Lady Trents begyndelse på en række værker, om sit liv og sin forskning af drager. I dette bind får vi begyndelsen, fra hendes barndom til slutningen af ungdommen, og de første skridt på vejen til at blive en kendt drageforsker og opdagelsesrejsende.

På daværende tidspunkt er Lady Trents navn Isabella Camherst, men der skal flere bind i serien til, at finde frem til navneforandringen.

Isabella finder som syvårig en lille grøn drage i familiens have, og bliver vældig fascineret. Hun begynder en samling af skabningerne i glas med eddike, og har dermed lagt kimen til sin fremtidige karriere.

Ved at uddanne sig selv, via faderens bibliotek, får Isabella opstøvet mangt og meget om drager og deres levevis. Men det er ikke helt nok, og da hun som ung pige besøger kongens menageri, hvor en af attraktionerne, er tre halvvoksne drager, bliver hun for alvor interesseret i at opdage mere viden.

Boganmeldelse A Natural History of Dragons

En eminent opbygget verden med en fuldstændig troværdig hovedperson

A Natural History of Dragons er startskuddet på Lady Trents liv. Helt exceptionelt kommer hun med på en ekspedition til landet Vystrana for at undersøge de vilde rock-wyrms, der findes i området.

Hele fortællingen er sat i et genkendeligt 1800-tals europæisk univers, med hvad dertil hører af kvindesyn og opblomstrende interesse for naturvidenskab.

Det er en eminent velopbygget verden Marie Brennan har skabt. Meget af tiden kan man som læser sidde og blive i tvivl, om bogen er en historisk beretning fra vores egen verden – indtil dragerne blive nævnt selvfølgelig. Samtidig er Lady Trent en vidende, sympatisk og yderst underholdende fortællerinde, der ser tilbage på sine unge år med hovedrysten. Præcis som vi selv gør 😉

Er du normalt ikke til fantasygenren, eller ikke til det helt hårdkogte fantasy, så er bogen her et rigtig godt bud på noget god læsning. Er du vild med drager, er den en obligatorisk del af din litterære dannelse.


Læs mere:

Lyder A Natural History of Dragons som en bog for dig, vil du måske også kunne lide:

Ellekongen af Signe Fahl

Gargoilen af Andrew Davidson

Kirke af Madeline Miller


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.